Eiksenteret Tana for salg

Tana Traktor og Maskin - landets nordligste Eiksenter. Veletablert bedrift etablert i 1986.

Kr. 7.000.000 Beliggenhet: Tana - Finnmark
Omsetning: Kr. 42.000.000,–
Husleie: Kr. 600.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Tana Traktor og Maskin AS
Etablert: 1986
I disse lokalene: 1986
Bakgrunn for salg: Pensjon
Antall ansatte: 6
Årsverk: 6
Web: www.eiksenteret.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: Kr.600.000,- pr år
Areal: 455 KVM
Husleiegaranti: Forhandles
Løpetid leiekontrakt: 01.01.2021
Forlengelse: Forhandles
Felleskostnader: Akonto
Adresse: Deatnodearbmi 6,Tana Bru, 9845 Tana
Parkering: Bra med parkering på tomt

Drift

Konsept: Forhandler av landbruksmaskiner
Åpningstider: man - fredag: 08:00-16:00
lørdag: Stengt

Finansiell informasjon

Omsetning 2017: Kr.41.974.548.,-
Lønnsprosent: Ca.7%
Varekostnad: Ca.84%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Verditakst eiendom, leiekontrakt og regnskap

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Sammendrag
Norges nordligste Eiksenter ble etablert i 1986 Tana i Finnmark. Selskapet har en totalomsetning i 2017 på over 40 millioner og en vekst siste 3 år på 10-12%. Omsetningen er stabilt økende, men potensialet anses å være vesentlig utover dagens drift. Eier av Tana Traktor og Maskin AS eier også eiendommen gjennom Vestsiden Eiendom AS. Eiendommen kan inngå i en total transaksjon dersom kjøper ønsker det. Virksomheten selges da eier skal pensjoneres. Omsetningen er fordelt på salg av landbruksutstyr, verksted, butikk og bensin/diesel gjennom kjeden Best stasjon.

Objektet
Tana Traktor og Maskin er medlem av Eikkjeden. Selskapet ble etablert i 1986 og har en svært godt etablert kundekrets i hele Finnmark fylke. Markedet har siden etablering utviklet seg i positiv retning, og da særlig i nærmarkedet i Tana og omegn.

Eikmaskin AS er kjedegiver og en sentral ressurs for EIK-kjeden. Eikmaskin AS består av ca. 30 medarbeidere og omsetter for ca. 2,5 milliarder kroner (2017). Dette er en meget høy omsetning per hode og vitner om stor effektivitet. Ved siden av de menneskelige ressursene, gir Eikmaskin hvert enkelt Eiksenter tilgang til viktige tekniske ressurser. Dette er for eksempel forretnings- og økonomisystem som gir mulighet for å automatisere mange arbeidsprosesser. Dette frigjør tid og gir økt effektivitet samt bedre oversikt over virksomheten. Gjennom AGCO Academy finnes et omfattende utviklingsprogram som Eik- kjeden kan dra nytte av. Eik-kjeden bidrar ut mot alle medlemmer som en stor ressurs også innenfor salg, effektivisering, kompetanse og systemer. Eiksenteret importerer kjente merkevarer som Massey Ferguson,Valtra, Fendt, Sampo Rosenlew, Trima, Kuhn, Rauch, HE-VA, Junkkari og Ilsbo. I tillegg har de til et unikt dele-, butikk- og servicekonsept.

Eiksenteret Tana har flere virksomhetsområder som salg av landbruksmaskiner, verksted, butikk og salg av drivstoff/olje gjennom Best kjeden.
Innenfor landbruksmaskiner selges eksempelvis traktorer, såmaskiner, slåmaskiner, river, pakker og presser, ploger, jordfresere, fôrhøstere, snøfresere, gjødselsvogner, tilhengere etc. I omsetning har Tana Traktor og Maskin en fordeling hvor ca. 47% er drivstoff, 16% traktor, 12% butikk, 12% redskaper, 5% verksted, 5% deler, 3% div.

Verkstedet er godt utstyrt med spesialverktøy for en rekke områder. Dette er et merkeverksted og de utfører service på traktor og annet landbruksutstyr. Det er i tillegg til verkstedet også investert i mobile servicevogner for å utføre oppgaver ute i felten. Selskapet har enerett for flere godt etablerte merkevarer. Blant disse er Massey Ferguson og Valtra samt flere andre landbruksmaskiner. Selskapet er også importør av gjødsellaguner og Tee-jii fylltømmere.

Selskapet driver også pumpesalg for bensin/diesel, gass og AdBlue for salg fra butikk. Stasjonen er tilknyttet Best- kjeden som er landets eneste forhandlereide bensinstasjonskjede. Beststasjonen i Tana er landets østligste stasjon i kjeden.

Butikken fungerer som kundemottak for hele virksomheten. Butikken har salg av varer og utstyr tilpasset deres kundegruppe. Her selges alt fra gressklippere, motorsager, snøfresere, høytrykksspylere til verneutstyr, arbeidstøy, smøremidler, kjemikalier, vaskemidler, sveis, håndverktøy, batterier, dekk, GPS, hundepeilere og deler etc. Vareutvalget er fra en rekke kjente merkevarer som for eksempel. Toro, Aspen, Husqvarna, Nilfisk, Castrol, Shell, Walterscheid, Gebe, Stanley, Sønnak, Tredal, Brenderup, Flom Kjetting, Gardena, Alliance, etc.

Det er i dag 6 ansatte inkludert daglig leder. De ansatte jobber noe på tvers av virksomhetsområdene, men i hovedsak er det fordelt med 2 i butikk/kundemottak, 1 på salg av traktor og landbruksutstyr samt 3 på verksted.
Tana Traktor og Maskin selger 7-8 traktorer hvert år + tilleggsutstyr.

Fordeler/muligheter
Virksomheten anses å ha et stort potensiale. Eiksenteret Tana har en helt unik posisjon i Finnmark og ny eier burde kunne dra god nytte av markedet i mange år fremover. Tana, Sør-Varanger og Alta har en sysselsetting i jordbruket på ca. 115 årsverk. I tillegg til dette kommer entreprenør, kommuner og andre nærliggende virksomheter som er relevant.

Virksomheten drives i dag med en god og profesjonell måte, men det gjøres ingen særlige tiltak for å øke salget. Eier mener i dag at det er stort potensiale i å øke salget gjennom det å drive oppsøkende virksomhet, demonstrasjoner av traktor og utstyr, eventer og annen markedsføring. Selskapet har en egen nettside, dette er siden som er etablert gjennom Eikmaskin sentralt som mer er en kort infoside.
Eiksenteret Tana er etablert på Facebook, Eiksenteret Tana har en rekke produkter som burde kunne selges til hele Finnmark og ikke kun til lokalmarkedet rundt Tana.

Eiendommen har god plass dersom en ny eier ønsker å øke omfanget av salg og eventuelt innføre flere produkter for salg i Finnmark. Eiendommen anses å ha et svært godt utviklingspotensial dersom ny eier også ønsker å kjøpe eiendommen som en del av transaksjonen.

Det kan være hensiktsmessig å ansette ytterligere en person på salg av maskin og utstyr. I dag har de ca. 30% av markedet på traktor og eier mener at det er begrenset konkurranse slik at økt fokus på oppsøkende salg burde kunne gi svært god lønnsomhet.

Pris & verdivurdering
Bedriftsbørsen verdi vurderer virksomhetene gjennom en markedsrettet vurdering. Vi megler salg av 60-70 bedrifter hvert år og har markedets fremste kompetanse i transaksjoner av bedrifter i SMB- markedet. Verdivurderingen er på «virksomhet» og dersom aksjeselskapet skal selges anbefaler vi transaksjon på «kontant og gjeldfri» basis.
Både eier og daglig leder hever lønn i selskapet. Daglig leder har en lønn på ca. 650 tusen pr. år.
Samlet resultat siste 2 år er 2,7 millioner.
Bedriftsbørsen AS verdi vurderer Eiksenteret Tana til Kr. 7.000.000,- + varelager. Ved overtagelse av aksjeselskapet vil transaksjonen være på «Kontant og gjeldfri» basis.
Dersom kjøper også ønsker å kjøpe eiendommen er det forventet å få Kr. 8.000.000,- for denne. Eiendommen er festet tomt, driftsbygninger og faste installasjoner. Husleien er pr. i dag Kr.600.000,- pr. år. Total gjeld på eiendommen er ca. 700 000,- Eiendommen har en takst fra 2017 tilsvarende 8 millioner.
Varelager kommer i tillegg.