For salg

Takentreprenøren Fagtak AS

Kr. 2.800.000 Beliggenhet: Asker
Omsetning: Kr. 18.148.714
Husleie: Kr.218.677,- pr år

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Fagtak AS
Etablert: 2010
I disse lokalene: 2010
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 11
Årsverk: 16
Web: www.fagtak.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: Kr.218.677,- pr år
Areal: 480 KVM
Husleiegaranti: 6 måneders husleie + fellesutgifter
Løpetid leiekontrakt: 01.12.2018
Forlengelse: 5 år
Felleskostnader: Akonto
Adresse: Stokkerveien 100
1341 Slependen
Parkering: God parkering

Drift

Konsept: Takentreprenør

Finansiell informasjon

Omsetning 2017: Kr. 18.148.714
Lønnsprosent: Ca.36%
Varekostnad: Ca.47%
Resultat 2017: Ca.Kr.152.000,-

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlig pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leiekontrakt

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Fagtak er et takentreprenørfirma i Asker som ble stiftet i 2010. Nedslagsfelt for bedriften er hele Østlandet. Fagtak fokuserer på høy kompetanse, punktlighet og forutsigbarhet for kunden noe som har gitt de et godt rykte i markedet. Fagtak AS er godkjent for ansvarsrett, innehar mesterbrev og flere av de ansatte har fagbrev innen sitt felt. Sammen representerer de ansatte over 100 års erfaring med taktekking, nybygg og rehabilitering. Ordreinngangen for 2018 er vesentlig høyere enn for 2017 og det forventes en omsetning på ca. 20 millioner. Gjennom de fem siste årene har Fagtak utført over 250 prosjekter.

Fagtak har lokaler meget sentralt på Slependen i Asker. Lokalene er på 490 kvadratmeter og består av lager og flere kontorer.

Fagtak leverer for det meste tjenester til proffmarkedet både som hoved- og underleverandør. Kundene er kjente større entreprenører, næringsbygg, borettslag, sameier, statlige- og kommunale bygg. Prosjektene er både nybygg og rehabilitering av eksisterende bygg. Ca.90% av omsetningen kommer fra proffmarkedet mens rundt 10% kommer fra privatmarkedet.

Det meste av salget i Fagtak blir gjort på forespørsel. Selv om Fagtak i hovedsak leverer tjenester forbundet med taktekking så blir det ofte utvidede oppdrag relatert til andre håndverkstjenester. De leverer i dag tjenester for taktekking, snekker, blikkenslager og radonmåling. Fagtak håndterer segmentene papp/pvc, stein og stål og har alle nødvendige tiltaksklasser internt. Det etablert en database med ca.500 kunder. Tidligere har Fagtak også håndtert baderom. Kompetansen og sertifikatene for rehab av baderom er i bedriften men pr i dag utføres dette ikke pga. manglende kapasitet. Fagtak satser nå på «service» ved siden av prosjektbaserte oppdrag. Og de bygger opp en serviceavdeling som skal kunne håndtere mindre oppdrag på forespørsel og med rask leveringstid.

Fagtak samarbeider med flere andre leverandører hvor de leier inn tjenester og personell etter behov. Dette gjør at fleksibiliteten er god. Pr. 1. Mai 2018 hadde de tilbud ute i markedet for rundt 40 millioner. Fagtak har i dag 11 faste ansatte i tillegg er de etablert med en egen administrasjon og daglig leder. Hovedaksjonær jobber ikke aktivt i driften.

Fagtak er etablert med en smakfull og informativ webside.
Prospektet er basert på salg av virksomheten.

Fordeler / muligheter:
Fagtak AS har vært i markedet i mange år og har godt innarbeidet renomme. Dette vises i at mesteparten av ordre og tilbud de har ute i markedet kommer gjennom opparbeidet kunde- og tillitsforhold fra større entreprenører. Fagtak er kjent for å levere gode løsninger og arbeid av høy kvalitet.
Virksomheten Fagtak vokser med økende omsetning hvert år. En ny eier har alle muligheter til øke ordreinngangen betydelig gjennom det å delta i flere anbud, styrke bedriften med flere ansatte eller tilegne seg flere underleverandører.
Bedriften har i liten grad markedsført seg mot privatmarkedet og det ligger et stort omsetnings potensial i å gjøre bedriften bedre kjent også i dette markedet. Serviceavdeling som de i dag er i ferd med å bygge opp er en etterspurt tjeneste og er med å skape mer kortsiktig aktivitet og løpende inntekter.
Fagtak har tidligere levert baderoms løsninger og har denne kompetansen i bedriften så her ligger det et stort potensial i økt omsetning og inntjening. En ny eier har her mange muligheter både i eksisterende drift og ikke minst for videre utvikling og vekst rettet mot et bredere tjenestespekter. Dette gjelder for eksempel dersom man kjøper utstyr til å håndtere kranjobber og håndtering av rivnings avfall i bedriften. Dette er tjenester de kjøper av andre i dag.
Fagtak er Monièr og Icopal-partner og de henter også oppdrag fra dette partnerskapet. Det er utarbeidet eget reklamemateriell for dette med Fagtak profilering.
Fagtak har i dag en hovedaksjonær som ikke er involvert i driften daglig. En suksessfaktor for bedrifter av denne størrelsen er ofte en aktiv eier som tar del i driften i vesentlig grad.

Pris- og verdivurdering:
Bedriftsbørsen AS gjennomfører markedsrettet verdivurdering som forteller hva markedet faktisk er villig til å betale for virksomheten.
Fagtak AS er en virksomhet med sterk vekst. Omsetningen har en økning fra 7 millioner i 2015, til 13,8 millioner i 2016 til ca.18 millioner i 2017. Resultatet for 2017 ser ut til å bli ca.+ 80 tusen.
Veksten i Fagtak har kostet og det er tatt tap på konkurs hos kunde som nå er avskrevet. Ordre og tilbud ute i markedet er for 2018 vesentlig høyere enn samme periode for 2017.
Bedriftsbørsen AS verdivurderer virksomheten til Kr. 2.800.000,-
Ved overtagelse av aksjeselskapet anbefaler vi overtagelse på «kontant og gjeldfri» basis.
Varelager kommer i tillegg.