Konsept og businessmodell
Sunny Side åpnet i 2018 og lager digg, næringsrik og mettende hurtigmat med egg som nøkkelingrediens. Egg er en unik råvare med høyt protein- og næringsinnhold, som gir langvarig metthetsfølelse og har et bredt bruksområde. Egg imøtekommer også viktige trender i tiden, ved å være vegetarisk, gluten- og laktosefritt, samt produsjonsmessig mer bærekraftig enn kjøtt og fisk.
Menyen består i dag av sandwiches, wraps og bowls, med friterte sideretter av potet og søtpotet. Sammen med egg er populære og klassiske ingredienser som bacon, avokado og røkt laks signaturråvarer. Rettene er fargerike og delikate å se på, med friske juicer som komplementerer maten og gir et fresht inntrykk.
Rettene egner seg godt til take away, men man kan også spise i de innbydende lokalene. Sunny Side er ypperlig for en matbit i farta, enten man er på vei til eller fra jobben, ute til lunsj eller sulten etter kinoen eller trening.
Businessmodellen legger til rette for høye marginer på rettene. Egg er en meget rimelig ingrediens
– spesielt sammenlignet med kjøtt og fisk. Rettene har overvekt av egg, og mindre mengder av de øvrige råvarene. Menyen er satt sammen av relativt få ingredienser med lang holdbarhet og lite svinn, og hver rett tar kun et par minutt å lage på bestilling.
Til omsetningstopper som lunsjtider lages det på forhånd opp retter til en varmehylle, som gjør at man kan omsette for store beløp selv med bare én til to ansatte på jobb.