Oslo sentrum: meksikansk street food bar

Nyetablert spiseseted med velutprøvd konsept i hovedstadens travleste strøk. Unik lokasjon med bred appell.

Kr. 520.000 Beliggenhet: Oslo sentrum
Prisantydning: 520.000 kr
Forventet omsetning 2019: 4-5.000.000 kr
Husleie: 10% av omsetning

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Tortilla AS
Etablert: 2014
I disse lokalene: 2018
Bakgrunn for salg: Prioriteringer
Årsverk: 2.5
Nettside: Ja

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 10% av omsetning – min 305.400 kr året (eks mva)
Areal: 50.9 kvm
Løpetid leiekontrakt: 31.08.23
Felleskostnader: Etter egen nøkkel
Parkering: P-hus

Drift

Konsept: Mexican street food
Åpningstider: 10-21 (man-lør)

Finansiell informasjon

Omsetning 2018: 1.350.000 kr (jul-des 2018)
Lønnsprosent: 43.5% (jul-des 2018)
Varekostnad: 581.000 kr (jul-des 2018)

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Formidlingsavtale, inventarleasing, resultatrapport 2018 og leieavtale.

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Nordmenn + taco = sant. Et serveringsted med meksikansk gatemat midt i hovedstaden burde derfor ha det perfekte utgangspunkt. Spisestedet ble etablert på ny lokasjon sommeren 2018, og har av den grunn ikke fullt driftsår å vise til. Forventet omsetning for 2019 ligger imidlertid på anstendige 4–5.000.000 kr.

 

Beliggenhet
Spisestedet ligger hypersentralt til ved et av Oslos travleste trafikknutepunkt. Senteret er en passasje inn og ut av byen, og tusenvis vandrer daglig gjennom og forbi bygget. Spisestedet har inngang fra gatepla, rett ved både buss- og trikkestopp. Senteret er stort og oversiktlig, med et bredt spekter av attraktive butikker og serveringssteder.

Konsept
Stedet baserer seg på meksikansk street food – favorittmat for mange, sommer som vinter. Menyen består av klassikere som burrito, taco, quesadilla og nachos, med valgfritt fyll og tilbehør. Menyen er egenkomponert og under stadig utvikling av stedets lidenskapelige kokker.

Tempoet er høyt, skuldrene lave og maten frisk og fyrrig. Perfekt for den som er ute i lunsjen, småsulten på vei hjem eller til/fra et sted. Områdets mange shoppere kommer også innom for et pust i bakken med en liten matbit. Konseptet har kort sagt bred appell, med tilsvarende bred kundegruppe.

Drift

Spisestedet ble opprinnelig startet på Frogner i 2014, av samme eier. Omsetningen lå siste driftsår på rundt MNOK 6. I 2018 ble virksomheten flyttet, da man fikk godkjent etablering på denne lokasjonen, som med kraftigere kundestrøm hadde desto høyere potensial. Eier har fra tidligere erfart at det tar noe tid å bygge opp konseptet, men er fornøyd med utviklingen i første driftsperiode, fra juli 2018. Spisestedet opplever sterk vekst og stadig høyere omsetning.

Omsetningen endte i 2018 på MNOK 1,3, i tillegg til ca 200.000 kr for leveranser via Foodora. For 2019 er det forventet en omsetning på MNOK 4-5 og et resultat på +/- 500.000 kr.

Ved etablering i 2018 ble det investert ca 500.000 kr. Mesteparten av utstyr relatert til kjøkken, kjøl, frys, etc, er leasing-basert (be gjerne om oversikt).

Lønn til daglig leder ligger på ca 500.000 kr. Eier jobber nå på stedet, men ønsker å disponere tiden sin annerledes fremover.

Virksomheten er etablert med egen nettside og Facebook-profil.

Fordeler og muligheter

Lokasjonen er salgsobjektets største styrke. Plasseringen på gateplan, med tilstrømning av kunder både fra kjøpesenteret og omliggende sentrumsområder er rett og slett helt unik.

Her får ny driver muligheten til å overta et attraktivt konsept under oppbygning. Tilsvarende sted på Frogner fungerte meget godt, og denne etableringen har utsikter til enda bedre resultater.

Konseptet kan også videreføres andre steder i Norge. Dette kan gjøres både via egen drift og/eller ved å etablere virksomheten som et franchise-konsept. Menyen og konseptet er forholdsvis enkelt å videreføre, for en eier som vil satse litt større.

Pris og verdivurdering

Bedriftsbørsen AS verdivurderer over 200 virksomheter hvert år. Verdivurderingen er «markedsrettet» og forteller hva markedet burde være villig til å betale for bedriften.

Eier investerte ca 500.000 kr ved etablering. Virksomheten er fortsatt under oppbygging på ny lokasjon og omsetningen er stigende. Omsetningen har siden oppstart juli 2018 vært stigende, med et snitt på ca 200.000 kr per måned. I tillegg kan man forvente årlig ca 400.000 kr i inntekter fra Foodora.

Resultat for 2018 endte på rundt 500.000 kr i minus, som følge av investeringen forbundet med etablering. Eier/daglig leder har også hevet årslønn på 500.000 kr.

Forventet omsetning 2019 er MNOK 4-5, med ytterligere økning for 2020.
Det er begrenset med historikk. Bedriftsbørsen AS verdivurderer derfor salgsobjektet til 520.000 krVarelager kommer i tillegg.