NOREMA DRAMMEN

Norema er en del av Nobia Norway AS, og er en av Norges ledende varemerker innen kjøkken, bad og garderobe.

Kr. 1.200.000 Beliggenhet: Drammen
Omsetning: Kr. 12.650.000,-
Husleie: Kr.720.226 pr år

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Nobia Norway AS
Etablert: 1947
Bakgrunn for salg: Endret strategi
Antall ansatte: 4
Årsverk: 3
Web: www.norema.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: Kr.720.226 pr år + Kr.22.360 pr år for parkeringsplasser i kjeller
Areal: 497 KVM
Husleiegaranti: Ja
Løpetid leiekontrakt: 30.09.2019
Forlengelse: 5 år
Felleskostnader: Akonto. Kr.12.500,- pr kvartal
Adresse: Bjørnstjerne Bjørnsonsgate 92, 3044 Drammen
Parkering: 4 plasser i parkeringskjeller ellers god parkering i området

Drift

Konsept: Kjøkkenforhandler

Finansiell informasjon

Omsetning 2017: Kr.12.650.000,-
Lønnsprosent: Ca.16%
Varekostnad: Ca.74,8%
Varelager: Ca.Kr.1.652.000,-

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlig pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leiekontrakt

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

NOREMA DRAMMEN

Norema er en del av Nobia Norway AS, og er en av Norges ledende varemerker innen kjøkken, bad og garderobe. Norema drives gjennom egeneide butikker i tillegg til et utbredt forhandlerapparat. De egeneide butikkene skal konverteres til forhandlerkonseptet «Norema Kjøkkenstudio». Bedriftsbørsen AS har i dag oppdrag om å finne nye eiere til Norema Drammen (proff- og forbrukermarked) og Haugesund (proff- og forbrukermarked).
Norema ble etablert for 71 år siden og er en av Norges ledende kjøkkenmerker med en omsetning på ca. 420 mnok. Norema er heleid av svenske Nobia AB, som med over 20 varemerker er Europas største konsern innen kjøkken, bad og garderobe. Andre kjente merkevarer som Nobia AB eier er for eksempel. HTH, Marbodal og Sigdal kjøkken. Nobia AB har ca. 13 milliarder i omsetning. Nobia Norway AS har en omsetning på ca. 1 milliard.

Norema markedsfører og selger sine produkter både via det profesjonelle nybyggmarkedet og direkte til forbrukermarkedet.
Norema har 4 store nybyggavdelinger som håndterer salg, leveranse og montering til enebolig og prosjektmarkedet. Disse avdelingene ligger i Stavanger, Oslo, Bergen og Hamar der de dekker hver sin region. I tillegg har Norema utsalgssteder i en rekke andre byer, beregnet for byggmestere og mindre prosjekter samt forbrukermarkedet. Norema selger kjøkken samt garderobe og baderoms innredning med tilbehør. I tillegg tilbyr de kjøkkenplanlegging, hjemmebesøk for planlegging av kjøkken og montering.

VISJON
I Norema har vi en visjon vi strekker oss etter hver dag og det er; Vi skal gjøre det enkelt og inspirerende for folk flest å innrede sine drømmehjem.

Norema har vi verdier som er viktige for oss og som vi styrer etter:
Kremmerskap
Fornøyde kunder
Entusiastiske selgere

Norema kjøkkenstudio Drammen ligger strategisk plassert i Bjørnstjerne Bjørnsonsgate 92 i Drammen. Lokalene fremstår som flotte og representative. Norema senteret Drammen ble etablert i 2009 og har i dag 4 ansatte.
Omsetningen i 2017 ble 12,6 millioner mot 8,6 millioner i 2016. Resultatet (EBITDA) for 2017 ble 42 tusen. Norema Drammen har ikke vært etablert gjennom eget aksjeselskap. Nobia Norway AS har laget nøytrale budsjetter for 2018 hvor det er tatt hensyn til historisk omsetning, leverte prosjekter, ordrereserve (fremtidig levering) og marginer.
Butikken har ikke eget varelager (bortsett fra utstilling som også er salgsvare) da varer bestilles for hver enkelt levering.

Drammen er sentrum i en av de raskest voksende byregionene i Norge og er en del av storbyregionen omkring Oslo. Tettstedet Drammen er landets femte største og den bymessige bebyggelsen strekker seg langt ut over kommunegrensene; inn i Lier, Røyken, Nedre Eiker og Øvre Eiker. Tettstedets samlede befolkning er på 116 446 innbyggere per 1. januar 2017. Drammen kommune har 64 597 innbyggere, og er den tiende største i landet, etter folketall. Området rundt Norema Drammen er kjent for å være et område for handel med store kjeder som Power, Elkjøp, Kid i samme gate. Det er også godt med parkering i området.

Prospektet er basert på salg av virksomheten.

Fordeler / muligheter:

Her har en ny eier muligheten til å ta over en godt etablert Norema forhandler. Norema er i dag «konsernstyrt» og vi anser engasjementet man vil kunne få gjennom «lokale» aktive og engasjerte eiere som en suksessfaktor. Nobia Norway gjør i dag mange aktiviteter på markedsføring regionalt. En ny «pro aktiv» eier har her muligheten til styrke bedriften gjennom et økt engasjement, tilstedeværelse, økte markedsaktiviteter, effektivisering og salg. I Norske SMB- bedrifter er ofte eiers tilstedeværelse og forvaltning av bedriften en suksessfaktor.
Det er stort videre potensiale mot privatmarkedet og proffmarked. Proffmarkedet er stort og Norema mener at man her burde kunne øke markedsandelene vesentlig.
Nobia Norway AS forplikter seg også til å delta økonomisk der hvor ny driver ønsker å gjennomføre egne lokale markedsaktiviteter.

Pris- og verdivurdering:

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler målt i antall transaksjoner. Vi verdi vurderer virksomheten ut fra en rekke faktorer som økonomi, eiers totale fortjeneste, lønn og inventar/utstyr kombinert med vår markedskunnskap.
Norema Drammen vil bli en forhandler med stort potensiale for rette driver.

Nøkkelfaktorer:
Omsetning 2017 = 12.600.000,-
Resultat = 42.000,- (EBITDA)
Omsetning 2018 = 17.000.000,- (budsjettert)
Resultat = +669.000,- (budsjettert)

Bokførte anleggsmidler er Kr. 1.652.000,- (innredning, kjøkken, div)
Ny eier vil kunne overta leieavtalen med mindre annet avtales.
Det er for Norema Drammen estimert et likviditetsbehov på Kr. 1 millioner for et nytt driftsselskap.
Daglig leder har en lønn på Kr. 550.000,- + bonus.

Bedriftsbørsen AS verdivurderer virksomheten Norema Drammen til Kr. 1.200.000,- eks anleggsmidler/varelager (utstilling). Vi anser vurderingen å være i nedre siktet av hva markedet burde være villig til å betale. Det legges ikke vekt på ytterligere potensiale og muligheter i verdivurderingen.