NOREMA HAUGESUND

Norema kjøkkenstudio Haugesund til salgs

Kr. 600.000 Beliggenhet: Haugesund
Omsetning: Kr. 9.564.000,-
Husleie: Kr. 537.500 pr år

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Nobia Norway AS
Etablert: 1947
Bakgrunn for salg: Endret strategi
Antall ansatte: 6
Årsverk: 3
Web: www.norema.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: Kr.537.500,- pr år
Areal: 430 KVM
Husleiegaranti: 6 måneders husleie + felleskostnader
Løpetid leiekontrakt: 31.12.2020
Forlengelse: 3+3 år
Felleskostnader: Akonto
Adresse: Longhammarvegen 7, 5536 Haugesund
Parkering: God parkering

Drift

Konsept: Kjøkkenforhandler

Finansiell informasjon

Omsetning 2017: Kr. 9.564.000,-
Lønnsprosent: Ca. 19,4%
Varekostnad: Ca. 75,9%
Varelager: Ca.Kr. 150.000,-

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlig pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leiekontrakt

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Norema drives i dag av Nobia Norway AS. Samtlige butikker skal over i rene forhandleravtaler. Bedriftsbørsen AS har i dag oppdrag om å finne nye eiere til Norema Drammen (proff- og forbrukermarked) og Haugesund (proff- og forbrukermarked).
Norema ble etablert for 71 år siden og er en av Norges ledende kjøkkenmerker. Norema er heleid av svenske Nobia AB, som med over 20 varemerker er Europas største konsern innen kjøkken, bad og garderobe. Andre kjente merkevarer som Nobia AB eier er for eksempel. HTH, Marbodal og Sigdal kjøkken. Nobia AB har ca. 13 milliarder i omsetning. Nobia Norway AS har en omsetning på ca. 1 milliard.

Norema har i dag 14 egeneide butikker og 3 selvstendige forhandlere. De markedsfører og selger både via det profesjonelle nybyggmarkedet og direkte til forbrukermarkedet.
Norema har 4 store nybyggavdelinger som håndterer salg, leveranse og montering til enebolig og prosjektmarkedet. Disse avdelingene ligger i Stavanger, Oslo, Bergen og Hamar der de dekker hver sin region. I tillegg har Norema utsalgssteder i en rekke andre byer, beregnet for byggmestere og mindre prosjekter samt forbrukermarkedet. Norema selger kjøkken samt garderobe og baderoms innredning med tilbehør. I tillegg tilbyr de kjøkkenplanlegging, hjemmebesøk for planlegging av kjøkken og montering.

VISJON
I Norema har vi en visjon vi strekker oss etter hver dag og det er; Vi skal gjøre det enkelt og inspirerende for folk flest å innrede sine drømmehjem.

Norema har vi verdier som er viktige for oss og som vi styrer etter:
Kremmerskap
Fornøyde kunder
Entusiastiske selgere

Norema kjøkkenstudio Haugesund ligger strategisk plassert i Longhammarvegen i Haugesund som er et område med mye handelsvirksomhet. Lokalene fremstår som flotte og representative. Norema senteret Haugesund er godt etablert og har i dag 6 ansatte.
Omsetningen i 2017 ble 9,5 millioner mot 9,1 millioner i 2016. Norema Haugesund har ikke vært etablert gjennom eget aksjeselskap. Nobia Norway AS har laget nøytrale budsjetter for 2018 hvor det er tatt hensyn til historisk omsetning, leverte prosjekter, ordrereserve (fremtidig levering) og marginer.
Butikken har ikke eget varelager (bortsett fra utstilling som også er salgsvare) da varer bestilles for hver enkelt levering.

Tettstedet Haugesund hadde 44 830 per 1. januar 2017, og er med det det 14. største tettstedet i landet. Byen fungerer som regionsenter for Haugalandet samt Sveio og Etne i Sunnhordland, et område med til sammen rundt 110 000 innbyggere. Området rundt Norema Haugesund er kjent for å være et område for handel med store kjeder som Obs Bygg, Elkjøp, XXL, Power, Møller bil og Barnas Hus i samme gate. Det er også godt med parkering i området.

Prospektet er basert på salg av virksomheten.

Fordeler / muligheter:

Her har en ny eier muligheten til å ta over en godt etablert Norema forhandler. Norema er i dag «konsernstyrt» og vi anser engasjementet man vil kunne få gjennom «lokale» aktive og engasjerte eiere som en suksessfaktor. Nobia Norway gjør i dag mange aktiviteter på markedsføring regionalt. En ny «pro aktiv» eier har her muligheten til styrke bedriften gjennom et økt engasjement, tilstedeværelse, økte markedsaktiviteter, effektivisering og salg. I Norske SMB- bedrifter er ofte eiers tilstedeværelse og forvaltning av bedriften en suksessfaktor.
Det er stort videre potensiale mot privatmarkedet og proffmarked. Proffmarkedet er stort og Norema mener at man her burde kunne øke markedsandelene vesentlig.
Nobia Norway AS forplikter seg også til å delta økonomisk der hvor ny driver ønsker å gjennomføre egne lokale markedsaktiviteter.

Pris- og verdivurdering:

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler målt i antall transaksjoner. Vi verdi vurderer virksomheten ut fra en rekke faktorer som økonomi, eiers totale fortjeneste, lønn og inventar/utstyr kombinert med vår markedskunnskap.
Norema Haugesund vil bli en forhandler med stort potensiale for rette driver.
Nøkkelfaktorer:
Omsetning 2017 = 9.564.000,-
Resultat = – 364.000,- (EBITDA)
Omsetning 2018 = 14.153.000,- (budsjettert)
Resultat = +543.000,- (budsjettert)

Bokførte anleggsmidler er Kr. 149.000,- (innredning, kjøkken, div).
Ny eier vil kunne overta leieavtalen med mindre annet avtales.
Daglig leder har en lønn på Kr. 500.000,- + bonus.
Bedriftsbørsen AS verdivurderer virksomheten Norema Haugesund til Kr. 600.000,- eks anleggsmidler/varelager (utstilling). Vi anser vurderingen å være i nedre siktet av hva markedet burde være villig til å betale. Det legges ikke vekt på ytterligere potensiale og muligheter i verdivurderingen.