Attraktiv Oslo-restaurant

Velkjent og spisested med høy omsetning og stor kundekrets. Særdeles god beliggenhet og lokaler i gjennomført stil.

Kr. 1.490.000 Beliggenhet: Oslo

Prisantydning: Kr. 1.490.000,–

Omsetning 2017: Kr. 22.774.000,–

Husleie: Kr 1.773.600,-

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Etablert: 2010
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 3
Årsverk: 3
Web: Egen Facebook-side

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 147.860 kr/mnd
Areal: 311 kvm rest +75 kvm kontor
Løpetid leiekontrakt: 2030
Felleskostnader: 10.980 kr/mnd
Parkering: Gateparkering i området

Drift

Konsept: Uformell kvalitetsmat
Åpningstider: 08.00-21.00 alle dager

Finansiell informasjon

Omsetning 2017: 22.774.000 kr
Lønnsprosent: 46%
Varekostnad: 33.5%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Leieavtale

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Restauranten som selges er en av Oslos mest kjente og verdsatte. Den er godt besøkt fra morgen til kveld, og utnytter dermed sin gode beliggenhet til det fulle. Mulighetene er mange, og med aktivt eierskap vil det påny være mulig å skape solid overskudd her.

 

Konsept
Spisestedet åpnet i 2010, og fylte den gangen en nisje som Oslo manglet. Her får man god og uformell mat servert i smakfulle og autentiske omgivelser – med et prisnivå som ikke skremmer noen. Konseptet har vist seg svært driveverdig, og passer like godt for en kraftig frokost og en luksuriøs brunsj, som til en smakfull middag med gode venner. Stemningen er avslappet og ungdommelig, med en særegen, kul stil. Man kan også bare sitte i baren og nyte en av stedets forseggjorte drikker.

Lokaler
Restauranten på drøye 300 kvm har plass til 100 gjester. Interiøret er gjennomført og autentisk stil, med bl.a. tradisjonelle firemannsbåser og lang bardisk. Kjøkkenet er godt utrustet og har høy kapasitet også i de travle periodene.

Leiekontrakten er utgått, men det foreligger avtale om forlengelse av eksisterende leiekontrakt på ti år fra ny leietaker kommer inn.

Beliggenhet
Restauranten ligger på en av hovedstadens beste lokasjoner, hvor det er et yrende liv året rundt. Folk fra hele byen kommer hit for å spise og kose seg i det urbane og hyggelige bymiljøet. Spennende butikker, kafeer og utesteder ligger tett i tett, sammen med en idyllisk liten park som mange tar med seg mat til.

Drift
Restauranten ble raskt populær og fikk en omsetning på MNOK 22 allerede første driftsår. I 2012 nådde de toppen på hele MNOK 29. Det har de siste årene vært økonomiske utfordringer og det opprinnelige driftsselskapet gikk konkurs tidligere i år. Men virksomheten ble videreført og omsetningen har hele tiden vært god. At dette ikke gjenspegles i resultatene skyldes trolig at eierne har vært lite involvert i driften, og dermed ikke har hatt nødvendig kostnadsfokus.

Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for også å selge aksjeselskapet.

Fordeler og muligheter
Restauranten er svært godt innarbeidet både som spisested og som konsept. Den har vært populær gjennom mange år, og har en klassisk profil som tåler tidens tann. En fornyelse kan imidlertid være med på å gi stedet et ekstra løft inn i et nytt tiår. Om man ønsker større omlegging er mulighetene med et så sentralt og fleksibelt lokale også mange.

Eierne av restauranten har gjennom de siste årene vært lite involvert i driften. En ny og mer aktiv eier vil kunne få langt mer ut av driften. Beliggenheten er beviselig svært god når stedet har gjennom mange år hatt en omsetning godt over MNOK 20.

Pris og verdivurdering
Restauranten har gjennom mange år hatt en god omsetning, lokasjonen er svært god og stedet er godt utrustet.

Prisantydningen på kr. 1.490.000,- er svært gunstig for denne virksomheten.

Varelager kommer i tillegg.