Bare Flyt: Floating- og velværesenter

Senteret i Trondheim tilbyr massasje og floating og har utviklingspotensial innen spa, velvære og terapeutisk behandling

Kr. 2.000.000 Beliggenhet: Trondheim
Prisantydning: Kr. 2.000.000,–
Omsetning 2021: Kr. 1.500.000,–
Resultat: Kr. 458.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Bare Flyt Trondheim AS
Etablert: 2018
I disse lokalene: 2018
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 2
Web: Bareflyt.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 45.000 kr/kvartal eks mva
Areal: 180 m2
Husleiegaranti: 6 mnd husleie
Løpetid leiekontrakt: 01.10.2023
Forlengelse: 5 år av gangen
Felleskostnader: Ja
Adresse: Fjordgata 9, 7010 Trondheim
Parkering: Mange gateplasser og p-kjeller 50 m unna.

Drift

Konsept: Spa, floating og massasje
Åpningstider: 11:30–20:00
Alle dager unntatt tirsdag

Finansiell informasjon

Omsetning 2021: 1.500.500 kr
Lønn og personal: 8.648 kr + terapeuter

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, leiekontrakt

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Floating er et behagelig og effektivt velværetilbud som på få år har blitt svært populært. Bare Flyt er alene om å tilby dette i Trondheim, og opplever stabil vekst i omsetningen. Senteret tilbyr også massasje, og har gode muligheter for å utvide tjenestetilbud og driftsvolum ytterligere.

Konsept
Floating innebærer at man hviler i kroppstemperert vann med ekstra høy flyteevne. Dette gir en følelse av å sveve i tilnærmet vektløs tilstand, noe som oppleves ekstremt avslappende. Man er fullstendig frakoblet fra omverdenen, og kan hvile alle kroppens muskler. Stress og bekymringer glir bort, og man letner gradvis i både hode og kropp. Målinger viser at hjernens aktivitet senkes, og dermed åpnes for å gå inn i en dyp, meditativ tilstand.

Floating foregår i et romslig badekar tilsatt epsomsalt. Man kan forsterke opplevelsen med rolig musikk, guidet meditasjon eller ligge i fullstendig stillhet.

Drift og tjenestetilbud
Senteret i Trondheim tilbyr floating og massasje, både kombinert og hver for seg. De har to floating-tanker med kapasitet for to personer hver. Tilbudet er populært for par, og også massasjen kan gjennomføres side om side.

Senteret er åpent hele uken, utenom tirsdag. Dagens eiere jobber to dager hver, i tillegg til innleide massasjeterapeuter. Bare Flyt Trondheim og Oslo er etablert med felles nettside og booking-plattform. De har ellers separat bemanning og virksomhet.

Lokaler og utstyr
Et moderne floating-senter krever spesielle tilpasninger for å gi kundene en best mulig opplevelse. Derfor er lokalene totalrenovert og pusset opp ved overtakelse i 2018. Dagens eiere har gjort betydelige investeringer for å sikre høy estetisk standard og et støyfritt miljø. Blant annet er det installert et nytt elektrisk anlegg, ventilasjonsanlegg og brannvernssystem, samt nye rørganger. Lokalene holder høy teknisk standard.

Senteret har to identiske floating-rom med tanker av typen Cabin for two. Rommene har isolasjon tilsvarende det man finner i et musikkstudio, og er følgelig helt støyfrie.

Lokalet har videre et eget rom for massasje, med to massasjebenker som kan manøvreres med fjernkontroll. Disse ble kjøpt nye i 2019 og har høy standard. Selve rommet er ikke spesialdesignet i samme grad som floating-rommene, og kan derfor enkelt omgjøres til andre bruksformål. Det foreligger i tillegg et ubrukt areal på 45 m2 som kan tilpasses etter eget ønske.

Ellers har senteret et inngangsparti med trapp ned til loungen, samt vaskerom, lager og et toalett. Totalt teller lokalene rundt 180 m2.

Det er tenkt komfort i alle ledd, med gulvvarme, romslige avkledningsmuligheter, håndklær, såpeprodukter, samt tropiske dusjer. Floating-rommene er private, slik at man får være helt for seg selv. Om man skal videre til massasje etter floating, får man utdelt badekåpe, tøykurv og slippers, slik at man enkelt og komfortabelt kan forflytte seg mellom avdelingene.

Markedssituasjon
Behovet for å finne gode avkoblingsmetoder er stor, målgruppen bred og betalingsviljen høy.

Stress og slitasje er en del av vår hektiske hverdag, og mange av dagens helseproblemer er knyttet til vår manglende evne til å koble av. Den helsemessige effekten av floating kan være betydelig, både fysiologisk og mentalt, og vil derfor kunne inngå som en del av et utvidet behandlingstilbud for en rekke lidelser. Men først og fremst er det en svært behagelig opplevelse, som gir umiddelbar nedstressing og hvile.

Det første floating-senteret åpnet i Norge for snart åtte år siden. Konseptet har opplevd kraftig vekst, og er i tillegg til Trondheim også tilgjengelig i Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø, Bodø, Sarpsborg.

Bare Flyt har opparbeidet seg en god markedsposisjon i Trondheim. Da de åpnet dørene i november 2018 var pågangen umiddelbar, og mange anbefalte dem videre til sine venner. Selv med minimal markedsføring var senteret fullbooket med lange ventelister fra august 2019 til februar 2020.

På Google, Facebook og TripAdvisor kan senteret vise til fantastiske anmeldelser. I skrivende stund har virksomheten topp score og over 130 anmeldelser på Google. Senteret har også en Facebook-side med omtrent 2.000 følgere, samt mulighet for innsjekking, markedsføring og korrespondanse. I 2020 mottok de den anerkjente Tripadvisor-prisen Travellers Choice Award.

Som eneste floating-senter i Trøndelag har de ingen direkte konkurrenter i det lokale markedet.

Beliggenhet
Senteret ligger strategisk plassert i Fjordgata, i Midtbyen i Trondheim. Kun et steinkast unna Trondheim Sentralstasjon, Solsiden og hovedgata i sentrum. Fjordgata er uten støyende trafikk og har en balansert blanding mellom private boliger og næringsvirksomhet. Parkeringsmulighetene er gode.

Fordeler og muligheter
Her får man mulighet til å overta en veletablert virksomhet med stor kundemasse i et allerede attraktivt og voksende marked. Omsetningen er økende og det forventes at dette vil fortsette nå etter pandemien og som følge av at flere får øynene opp for konseptet.

Nøkkelen for videre vekst vil være markedsføring av stedet og tjenestene. Her er det mye å gå på både i forhold til floating og massasje.

Det vil også være nærliggende å vurdere utvidelse av tjenestespekteret i retning spa, velvære eller terapeutisk behandling. Ny eier står fritt til å forme og utvikle konseptet videre. Lokalene er fleksible og omfatter et ledig rom. Det kan eksempelvis investeres i infrarød sauna, flere behandlingsrom, etc.

Senteret tilbyr gavekort. Gave- og opplevelsessegmentet kan utvikles videre, f.eks. i retning bedrifter/ansattgaver.

Økonomi og verdivurdering
Siden oppstart i 2018 har bedriftens økonomi hatt en jevn vekst. Senteret hadde sine første åpningsdager i midten av november 2018, etter mange måneder med renovasjon og investeringer. Årsresultat for 2018 har derfor et naturlig underskudd på 338.000 kr. Her startet man også med et begrenset tilbud, og massasje ble først implementert i slutten av mai 2019. Årsresultatet for 2019 ble bedre, og ga et underskudd på bare 172.000 kr.

Pandemien inntraff på et tidspunkt hvor denne virksomheten var i ferd med å realisere sitt potensial. I 2020 var bedriften fullbooket i januar og februar, og mye tydet på at dette året kom til å bli senterets store gjennombrudd. Så kom pandemien, og senteret måtte stenge ned fra midten av mars til mai. I etterkant av nedstengingen måtte man i likhet med mange andre bedrifter bygge seg opp på nytt. Kundemassene kom raskt tilbake, og senteret har vært godt besøkt under det som må karakteriseres som ekstremt vanskelige omstendigheter.

For 2020 endte firmaet med et overskudd på 106.000 kr. Man kunne dermed tydelig se potensialet i et driftsår med ordinære forhold. For 2021 endte omsetningen på 1.530.000 kr, med et positivt driftsresultat på 458.000 kr.

Den totale investeringen I Bare Flyt Trondheim har vært ca. 2.500.000 kr. Bedriften har over en treårsperiode nedbetalt et lån på 1.200.000 kr. Det er også gjort ytterligere investeringer over drift i perioden.

Bedriftsbørsen AS vurderer verdien av virksomheten Bare Flyt i Trondheim til 2.000.000 kr.

Varelager kommer i tillegg.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.