Kaffispesialen Sandefjord

Kaffespesialen Sandefjord

Kr. 450.000 Beliggenhet: Sandefjord
Omsetning: Kr. 2.965.000,-
Husleie: Kr.246.000,- pr år

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Kaffespesialen AS
Etablert: 1995
I disse lokalene: 1995
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 4
Årsverk: 2

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: Kr.246.000,- pr år
Areal: 155 KVM + lager 88 KVM
Husleiegaranti: 6 måneders husleie
Løpetid leiekontrakt: 31.10.2019
Forlengelse: 3 år
Felleskostnader: Nei
Adresse: Storgata 15, Sandefjord
Parkering: God

Drift

Konsept: Spesial forretning med kaffe
Åpningstider: Man-Fredag 09.00-17.00
Torsdag 09.00-18.00
Lørdag 09.00-16.00

Finansiell informasjon

Omsetning 2016: Kr.2.964.653,-
Lønnsprosent: Ca.22,8%
Varekostnad: Ca.54%
Verdi inventar: Ca. Kr.100.000,-
Varelager: Ca. Kr.580.000,-

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlig pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Leiekontrakt, regnskap og inventarliste

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Butikk selges – Kaffespesialen Sandefjord

Kaffespesialen er en spesialforretning innen kaffe og te som holder til med god beliggenhet i hjertet av Sandefjord sentrum. Selskapet ble stiftet i 1995 og er en familiebedrift som de siste 20 årene er drevet av dagens eier. I tillegg til sine spesialprodukter har de interiør- og gaveartikler, samt et godt utvalg av suvenirartikler. Kundene kan også nyte både kaffe og noe å bite i på bord og stoler rett utenfor butikken. Kaffespesialen har etablert avtaler med attraktive leverandører som Solberg & Hansen, Bodum, Vinding & Co, Roy Kirkham, Ib Laursen, Børscompaniet, Miljøgården, La Finesse, Tante Pose og Godterifabrikken.

Innen kaffe og te har de et særdeles bredt utvalg av i løsvekt. Det selges også tilhørende artikler for den mer kresne «kaffedrikker» som kaffepresser, tekanner etc. Kaffespesialen er en butikk med mange artikler hvor de tilpasser deler av vareutvalget i henhold til sesong. Mangfoldet av artikler er satt sammen på en måte som gjør at man blir gående for «å se», og mest sannsynlig ende opp med å kjøpe noe man trenger eller har lyst på. Butikken har også noen spesialvarer som er typiske gaveartikler for samlere. Produktspekteret innen gaveartikler er blant annet røkelse og oljer, lys og servietter, kopper, stearinlys og lykter samt små interiørartikler. De har også et godt utvalg av søtsaker som håndlagde-, gammeldags- og hjemmelaget drops og spesial sjokolade. Kaffespesialen tilbyr kundene å sette sammen smakfulle gavekurver i ulike prisklasser.

Kaffespesialen ligger i et hjørnelokale med god eksponering mot forbipasserende. Lokalet er godt tilpasset driften, har god lagerplass i kjelleren og fremstår som moderne men hyggelig. Det foreligger en godt utfylt inventarliste. Rundt butikken er det gratis fortausparkering.
På begge sider av inngangen har de sitteplasser for kundene der de kan nyte kaffe og noe å bite i. I tillegg til blant annet kaffe, te, muffins og kokosboller serverer Kaffespesialen is. Til kundene som ønsker det har de også take away kaffe og te.

Sandefjord er en by og kommune i Vestfold. Sandefjord sentrum ligger ved enden av Sandefjordsfjorden. Med halvøyene Østerøya og Vesterøya har kommunen en kystlinje på ca. 160 km. Sandefjord kommune er etter folketall den største kommunen i Vestfold med sine nærmere 65000 innbyggere. Vestfoldbanen og Europavei 18 passerer gjennom kommunen. Fergeselskapene Color Line og Fjord Line driver fergeruter til Strömstad i Sverige, og Sandefjord lufthavn Torp har flyforbindelser til nasjonale og internasjonale destinasjoner.

Butikken har i tillegg til eier en som er ansatt i en 60% stilling og deltidsansatte.
Kaffespesialen er etablert på Facebook.
Prospektet er basert på salg av virksomheten.

Fordeler / muligheter:

Her har man som kjøper muligheten til å ta over en godt etablert butikk med attraktiv beliggenhet. Kaffespesialen har hatt en jevn omsetning og positivt resultat gjennom flere år. Butikken er kjent for sitt særegne utvalg og har således funnet sin nisje. Det ligger i tillegg også gode muligheter for videreutvikling av bedriften.

Kaffe og kunnskap om kaffe er populært og mange ønsker å lære mer om kaffebrygging. Det bør sees på muligheten for å arrangere kundekvelder med både kaffekurs, kaffe- og tesmaking. Arrangementer og informasjon/nyheter kan være med på å løfte både kundegruppen og omsetning.

Virksomheten er ikke etablert med egen nettside, men har noe aktivitet over sin Facebookside. Kaffespesialen har ikke drevet aktiv markedsføring, den har kun bestått av noen annonser i lokalavisen. økt fokus på markedsføring og en informativ nettside vil man kunne treffe en større kundegruppe.
Det kan også sees på muligheten for å lage en nettbutikk. Denne kan enkelt drives fra butikken og vil kunne være med på å løfte både omsetning og inntjening.

Ved å endre åpningstidene på morgenen kan man treffe en ny kundegruppe spesielt med både kaffe og andre take away produkter. For de som er på vei til jobb på morgenen kan et slikt tilbud være attraktivt, i tillegg er det enkelt å parkere i nærheten for å stikke innom for å ta med seg en kaffe eller noe å bite i på vei til jobb.

Pris- og verdivurdering:

Bedriftsbørsen AS gjennomfører en markedsrettet verdivurdering. Vurderingen er på virksomhet uten varelager. Ved kjøp av aksjeselskapet gjennomføres transaksjonen på kontant og gjeldfri basis.
Eier og daglig leder har en lønn på Kr. 270.000,- pr. år. Selskapet har for 2016 et positivt resultat på ca. Kr. 150.000,- Eier jobber ikke i 100% stilling, men disponerer sin tid i butikken etter behov.
Bedriftsbørsen AS verdivurderer virksomheten Kaffespesialen AS til Kr. 450.000,-
Varelager kommer i tillegg.