Faghandel innen båt og hytte selges

Veletablerte Aktivmarin AS i Lillestrøm selger utstyr i et marked med økende etterspørsel og mange utviklingsmuligheter.

Kr. 2.500.000 Beliggenhet: Lillestrøm
Prisantydning: Kr. 2.500.000,–
Omsetning: Kr. 12.700.000,–
Husleie: Kr. 1.152.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Aktivmarin AS
Etablert: 2005
Bakgrunn for salg: Pensjon
Antall ansatte: 2 + sesong
Årsverk: 3.3
Web: Bestmarin.no / Sunwind.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 96.000 kr/mnd eks/mva u/strøm/varme
Areal: 676 m2
Husleiegaranti: 6 mnd depositum
Løpetid leiekontrakt: 01.01.26
Forlengelse: 5 år
Felleskostnader: Nei
Adresse: Åråssvingen 10, 2007 Kjeller
Parkering: Stor gratisparkering + 2 ansattplasser

Drift

Konsept: Faghandel for båt og hytte
Åpningstider: lørdag hele året: 10–14
man-fre/mars-aug: 10–19
man-fre/sept-febr: 10–17

Finansiell informasjon

Omsetning 2020: 12.757.218 kr
Lønnsprosent: 17.36%
Varekostnad: 59.75%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Husleie, regnskap og fisjonsinfo

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Fra sine lokaler på Åråsen stadion har BestMarin Lillestrøm solgt båtutstyr siden 2005. Butikken selger primært deler, utstyr og bekledning for motorbåt. I tillegg har de nylig etablert en mindre avdeling med spesialprodukter for hytter. Virksomheten selges nå grunnet pensjon.

Butikk og kjedetilknytning
BestMarin Lillestrøm er en ekte faghandel, hvor båteierne finner det meste – og gjerne får et godt råd med på kjøpet. Butikken drives av Aktivmarin AS. De er medlem i Best Marin, som er Norges største kjede for motorbåtutstyr. Nylig har butikken også blitt Sunwind hyttesenter, med hele nedre Romerike som nedslagsfelt. Avdelingen er under utvikling og kan bli en større del av bedriftens virke utenfor båtsesongen.

Best Marin-kjeden er medlemseid, og gir butikkene en rekke fordeler. Blant disse er innkjøpsrabatter, butikkdatasystem og nettbutikk med lagervisning for den enkelte butikk. Kjeden har 10 butikker fra Finnsnes i nord, til Kristiansand i sør. Ni av disse – blant dem Lillestrøm – eier kjedekontoret med 11% av aksjene hver. I fellesskap bestemmer de hvordan kjeden utvikles videre. Det er også mulig for ny eier å åpne flere butikker.

Kjedekontoret var fra etablering i 2011 og frem til i fjor, eid av hovedleverandøren Flak AS. Kontoret gikk med til dels store underskudd de første årene, men dette ble dekket sentralt av Flak AS. I januar 2021 overtok butikkene BestMarin AS vederlagsfritt og uten gjeld.

Aktivmarin har en egen enkel nettside og er etablert på Facebook med «Best Marin Lillestrøm». I tillegg til BestMarins nettbutikk har Sunwind et godt system for «klikk og hent» i butikk.

Produkter
Varebestillinger går direkte fra butikk, og ikke gjennom kjedekontor. Dette gir stor frihet til å ta skreddersy utvalget og gjøre sine egne strategiske grep.

Hovedleverandør på båtutstyr er Flak AS, men italienske Osculati har størst vekstpotensial. Til sammen tilbyr de et enormt bredt utvalg, med en rekke kjente merkevarer, blant annet Baltic, Raymarine, Lowrance, Simrad, Mercury, Quicksilver, Hempel, Sea-Jet, Meguiars, Jabsco, Isotherm, 1852, Robline, Polyform, Quick, Champion og Osculati.
Osculati regnes som Europas største på utstyr til båt. Sjekk gjerne ut Osculati.com og Flak.no, for å se utvalget som tilbys kundene i Norge.

Aktivmarin er i tillegg forhandler av Mercury utenbordsmotorer, men har de senere årene ikke fokusert så mye på dette produktsegmentet.

Drift og økonomi
Butikken har hatt stabil drift i alle år, med en omsetning på +10 MNOK og positive driftsresultater.
Aktivmarin har høysesong i takt med båtsesongen som går fra mars–september. Med økt satsing på hytteprodukter vil dette kunne gi økt aktivitet i vinterhalvåret også.

Eierne jobber selv aktivt i bedriften. Dagens to hovedaksjonærer jobber fra mars til og med august, samt noe i desember. Til sammen utgjør de 1,3 årsverk. I tillegg har en medaksjonær 100% stilling fordelt på hele året, samt 2 ekstrahjelper som jobber ca. 1 årsverk til sammen. Totalt utgjør dette 3,3 årsverk.

Lokaler
Butikken disponerer et 676 kvm stort lokale sentralt på Åråsen stadion i Lillestrøm. Mange kunder passerer Lillestrøm på vei til hytta eller båten, og butikken har dermed en svært strategisk plassering. Det er rikelig med gratis kundeparkering på utsiden.

Fordeler og muligheter
Her får du som ny eier mulighet til å overta en godt drevet butikk, med stabilt resultat og særdeles stort potensial. I forhold til dagens drift anser vi muligheten for vekst i Aktivmarin som vesentlige for ny eier som ønsker å satse videre i markedet mot båt- og hytteprodukter.

Eierne har så langt fokusert på ordinær butikkdrift. Det er et vesentlig potensial i utvikling av både produkt, salg, service og markedsføring. Butikken har eksempelvis ikke fokusert mot seilbåt.

Leverandørene har et bredt produktspekter, som gir stor valgfrihet til å forme porteføljen i tråd med ønsket strategi og satsningsområder. Medeierskapet i Best Marin gir også spennende muligheter for hvordan kjeden utvikles videre.

Avdelingen for hytteprodukter er i dag liten, men kan med fordel utvides – særlig for perioden utenfor båtsesong.
Virksomheten har i liten grad markedsført butikken. Med større aktivitet vil det være mye å hente her, og da spesielt innen sosiale media.

Pris og verdivurdering
Omsetningen i Aktivmarin AS ligger stabilt på +/- 11 millioner.

Snittresultat av driften siste fem årene ligger på 640.000 kr. For regnskapsåret 2020 endte omsetningen på 12.7 MNOK med et faktisk resultat på ca 900.000 kr. Dette skyldtes blant annet en fisjon som medførte redusert husleie.

De tre eierne som til sammen utgjør 2,3 årsverk tar ut en lønn på 600.000,- per årsverk.

Alt av butikkinnredning og datasystemer av nyere dato, samt en eldre varebil, følger med i salget.

Bedriftsbørsen AS verdivurderer virksomheten til 2.500.000 kr + varelager

Dersom ny eier ønsker å overta aksjeselskapet vil transaksjonen skje på «kontant og gjeldfri»-basis.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.