Lillehammer: Treningssenter i vekst

Gym+ er et innovativt treningssenter midt i Lillehammer sentrum. Døgnåpen/selvbetjent løsning gir optimale driftsforhold

Kr. 3.350.000 Beliggenhet: Lillehammer
Prisantydning: Kr. 3.350.000,–
Omsetning: Kr. 3.300.000,–
Husleie: Kr. 603.750,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Gym Pluss AS
Etablert: 2011
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 10
Årsverk: 3
Web: Gympluss.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 603.750 kr/år
Areal: 641 m2
Husleiegaranti: 6 mnd leie
Løpetid leiekontrakt: 31.05.2023
Forlengelse: Opsjon på 5 år
Felleskostnader: 307.720 kr/år
Adresse: Nymosvingen 6, 2609 Lillehammer

Drift

Konsept: Treningsstudio
Åpningstider: 24/7 Bemannet man–tor 16–20

Finansiell informasjon

Omsetning 2018: 2.946.703 kr
Lønnsprosent: 14.5%
Varekostnad: 55.314 kr
Verdi inventar: 500.000 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Regnskap, leieavtale
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Nei

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Gym+ er treningssenteret i hjertet av Lillehammer for folk flest. Nylig utvidelse og opprustning gjør at senteret er rigget for sterk vekst. Ny eier kommer her i praksis til dekket bord og svært positive fremtidsutsikter.


Konsept

Gym+ skal gjøre det enkelt å trene. Her er alt er tilrettelagt for å øke fleksibiliteten og senke terskelen. Beliggenheten er så sentral som den kan få blitt. Senteret er døgnåpent, og utvalget av treningsapparater er godt. Tilbudet innen personlig og gruppebasert treningsledelse er nylig styrket.

Gym+ har en fleksibel medlemskapsmodell med grunnabonnement og flere påbygningsmuligheter. Studenter og seniorer kan tegne rabattavtaler. I tillegg tilbys drop in og korttidsmedlemsskap. Man kan trene alene, i gruppe eller med personlig trener Ved innmelding betaler medlemmene en engangssum på 349 kr som inkluderer armbånd med elektronisk chip og app. Med disse får brukerne døgnåpen tilgang til senteret, og kan låse seg inn og ut av garderobeskapene.

Konseptet og forretningsmodellen til Gym+ har vist seg å fungere veldig godt. Senteret har på sine åtte år etablert en stor kundemasse. Kundene trives og det er lavt frafall, noe som gir stabil omsetning år for år. Senteret er ikke tilknyttet noen kjede, og står dermed fritt til å endre og tilpasse seg det lokale markedet.

Gym+ er klassifisert som et Rent senter, og samarbeider med Politiet og Anti Doping Norge for å motvirke og forebygge doping.

Lokaler og utstyr
Høsten 2018 fikk Gym Pluss tilbud om å overta nye lokaler vegg i vegg med egne lokaler. Med det åpnet muligheten seg for å utvide konseptet til også å omfatte gruppetimer – et treningstilbud som frem til da hadde manglet, men vært mye etterspurt.

Solstudioet som lå vegg i vegg med Gym Pluss ble forvandlet til en 100 kvm stor treningssal, med alt av nødvendig utstyr for gruppetimer. Heldekkende speil på veggen, godt lydanlegg med headset og god ventilasjon åpner nå for et variert gruppetimetilbud. Her tilbys nå det meste av saltimer, fra yoga og crosstraining, til styrke og kondisjon.

I de eksisterende lokalene ble det tilrettelagt for spinning i et 50 kvm stort lokale. 26 topp moderne sykler med eget display for puls- og wattmåling er installert, og målingene fra disse kan vises på stort felleslerret for alle deltakerne. Lydanlegg og projektor av høy kvalitet er også installert, sammen med kjøling og god ventilasjon. Her tilbyr nå Gym Pluss gruppetimer som spinning classic, -puls og watt.

Det ble også etablert nytt og moderne treningsrom med veggmonterte stativ for skivestang og markløft. Her har Gym Pluss tatt lokalets litt røffe miljø til seg og laget et flott treningsrom.

Senteret strekker seg nå over to etasjer og byr på et stort utvalg av Matrix-treningsapparater Utvidelsen som er gjort kompletterer senterets tilbud, og har også bidratt til å skape mindre press på områder som tidligere var flaskehalser i kjernetiden. I de øvrige delene av bygget tilbys det andre helserelaterte tjenester, noe som skaper positiv synergieffekt for samtlige leietakere.

Det er effektiv ventilasjon i hele lokalet. Garderober med dusj og WC holder god standard, og apparatene fra Matrix er av meget høy kvalitet. Mesteparten av utstyrsparken er selveid, uten tilleggsfinansiering. Noe utstyr er leaset, og dette vil måtte overtas eller innløses av kjøper.

Gym Pluss har videre søkt om og fått innvilgelse til å utvide resepsjonsarealet i gangen mellom det gamle solstudioet og Gym Pluss. Planen er å gjøre dette til en åpen og gjestevennlig resepsjonsdel, som er mer tiltalende for medlemmene og bedre tilpasset for rullestolbrukere. Handikappheis lenger inn i lokalene skal også på plass. Planer for alt dette er utarbeidet, og arbeidet er klart til å iverksettes.

Drift
Treningssenteret er betjent i kjernetiden, som hovedsakelig er mellom 16.00 og 20.00. mandag til torsdag. Det er videoovervåkning i hele lokalet.

Eierne er ikke selv aktive i driften, men har en ansatt senterleder på 100% stilling, samt personlige trenere og gruppetimeansvarlige som samlet utgjør 3 årsverk fordelt på 10 personer.

Senteret har oppgradert både Facebook- og nettside, og er i tillegg på Instagram. En egen app er utviklet for å administrere det døgnåpne tjenestetilbudet.

Senteret nærmer seg 1.300 medlemmer (estimat for februar/mars). Med siste tids utvidelser er kapasiteten økt betydelig, og estimert til oppimot 2.500.

Beliggenhet og kundegruppe
Lillehammer er en by og kommune i Gudbrandsdalen i Oppland, ved nordenden av Mjøsa. Byen er administrasjonssenter i Oppland fylke. Tettstedet Lillehammer teller rundt 20.000 innbyggere.

Gym+ har en meget sentral beliggenhet midt i sentrum, med kort vei til alt av offentlig kommunikasjon, og god tilkomst for gående og syklende.

Med både høyskole, folkehøyskole, toppidrettsgymnas og flere videregående skoler har Lillehammer et svært stort studentmiljø. Gym+ treffer godt i denne gruppen, med lave priser, fleksible åpningstider og avtaler uten bindingstid. Dette gjør at det i dag er en høy andel studenter blant medlemmene.

Fordeler og muligheter
Gym+ er et veletablert og populært treningssenter med de beste forutsetninger for vekst. Utvidelsen har medført en betraktelig kapasitetsøkning, og gjør at senteret nå kan skilte med et fullspektret tilbud, som også vil treffer nye målgrupper. Sammen legger dette til rette for et vekstpotensial på minimum det dobbelte. Med 3 minutters gange fra buss- og togstasjon midt i Lillehammer by har Gym+ den definitivt beste beliggenheten av treningssentrene i området. Senteret er i tillegg godt etablert og i fase for videreutvikling og optimalisering.

Dette er en bedrift som er godt egnet for de som ønsker å eie og drive sitt eget senter, men også for de som kun ønsker å være en passiv investor.

Gym+ gjennomfører per i dag lite markedsføring. Det ligger dermed gode muligheter for å øke antall medlemmer gjennom en aktiv markedsplan både digitalt og fysisk, f.eks. med tiltak som stands og vervekampanjer.

Nå som utvidelsen er realisert vil man også kunne rette seg mot en større målgruppe. De mange studentene som er medlemmer har høy aktivitet på sosiale nettverk. Ved å øke aktiviteten på disse plattformene kan man få effektiv drahjelp av denne målgruppen, og slik oppnå vesentlig medlemsvekst med små midler. Gym+ tilbyr både gruppetimer og PT, men dette er heller ikke noe som markedsføres i dag.

Det finnes i det hele tatt mye man kan gjøre for øke aktiviteten, som igjen vil øke omsetningen. Gruppetimer kan f.eks. gjennomføres både ute og inne. Tilrettelegging av treningsopplegg for personer med spesielle behov er en annen mulighet, som i tillegg gjør at man kan få utnyttet det rolige tidsrommet på dagtid. Å tilby egne timer med seniortrening vil også være med på å trekke flere medlemmer. Også dette vil skje på dagtid.

Dersom senteret øker sin medlemsmasse med 1.000 medlemmer vil det årlige driftsresultatet forbedres med rundt MNOK 3. Siden senteret har kapasitet til en vesentlig økning i medlemsmassen vil dette i så fall bli
tilnærmet ren gevinst.


Oppsummering, fordeler og konkurransefortrinn

 • Byens eneste selvstendige og egeneide senter
 • Unik beliggenhet midt i sentrum
 • Døgnåpent med mobilstyrt inngang
 • Store og formålstjenlige lokaler
 • Allsidig gruppetilbud og flere dyktige personlige trenere
 • Byens råeste spinningsykler
 • Nytt musikkanlegg og live streaming av egentrening.
 • Ny nettside – gympluss.no
 • Betydelig medlemsvekst
 • Byens billigste senter – uten bindingstid
 • Fullt tilbud til alle målgrupper


Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt omsetter vi 60-70 virksomheter hvert år. Våre verdivurderinger tar hensyn til en rekke faktorer, hvor historie, bransje og økonomi kombineres med vår erfaring fra markedet. Totalt har Bedriftsbørsen stått for over 1.000 transaksjoner siden oppstart.

Gym+ er et godt etablert treningssenter med stabil omsetning og et driftsresultat før avskrivning og lønn til senterleder på 750.000 kr. Etter utvidelsen ligger alt klart for en betydelig vekst. Dette sammen med store verdier i utstyrspark gjør at vi mener en prisantydningen på kr. 3.350.000,- er riktig.

Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for også å selge aksjene i selskapet. Det kan være aktuelt å beholde en eierpost i selskapet.

Varelager kommer i tillegg.