Idylliske Elvebredden Kafé selges

Innbydende og populær kafé i hjertet av Porsgrunn. Unikt særpreg, god atmosfære og ekte matglede!

Kr. 1.850.000 Beliggenhet: Porsgrunn
Prisantydning: Kr. 1.850.000,–
Omsetning 2020: Kr. 4.863.000,–
Husleie: Kr. 492.523,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Elvebredden Kafè AS
Etablert: 2014
Bakgrunn for salg: Prioriteringer
Antall ansatte: 17
Årsverk: 5,4
Nett: Elvebreddenkafe.no + Facebook og Instagram

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 46.679 kr/år
Areal: 333 m2
Husleiegaranti: 6 mnd leie
Løpetid leiekontrakt: 2030
Forlengelse: 5+5
Felleskostnader: Etter forbruk
Adresse: Skomværsgata 10, 3921 Porsgrunn
Parkering: Vanlig gateparkering

Drift

Konsept: Kafé, selskap, arr. etc
Åpningstider: 10:00–16:00 hverdager / 10:00–17:00 lørdag


Finansiell informasjon

Omsetning 2020: 4.863.115 kr
Lønnsprosent: 38.6%
Varekostnad: 22.7%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Husleie, regnskap, etc

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Rett ved brygga i Porsgrunn ligger nydelige Elvebredden Kafé. Her kan man sitte og se på båtene og bylivet som flyter forbi, mens man nyter deilig, hjemmelaget mat. Det unike interiøret er basert på lokale bruktfunn.

Om virksomheten
Raus hverdagsluksus er en beskrivelse som oppsummerer kafeen godt. Lokalene er romslige, porsjonene gode, maten har det lille ekstra, og det er en inkluderende og hyggelig stemning.

Kafeen er kjent for sin gode mat, og har flere signaturretter som kundene kommer tilbake for. Prisnivået er hyggelig, og innbyr til å unne seg litt ekstra luksus og livskvalitet i hverdagen.

Spisestedet har så langt siktet seg inn på lunsj- og kafesegmentet, med åpningstider mandag til lørdag fra 10–16. I tillegg kan stedet bookes for lukkede selskaper utenfor åpningstid, f.eks. til bursdager, konfirmasjoner og firmaarrangementer.

Elvebredden Kafé åpnet i 2014, og er i dag godt innkjørt og etablert. Kafeen er kanskje det mest urbane og tidsriktige Porsgrunn har å by på, og mulighetene for videreutvikling er mange.

Beliggenhet
Kafeen har en attraktiv beliggenhet midt i sentrum, på Bratsberg brygge i Porsgrunn. Rett utenfor renner Porsgrunnselva, og fra en liten småbåthavn kan man ankomme kafeen med båt. Nærmeste nabo er byens største kjøpesenter, Down Town, som sørger for høy trafikk av forbipasserende og tilreisende fra hele regionen. En liten park omslutter uteserveringen, og innbyr til lange lunsjer og sene sommerkvelder.

Porgrunn og Skien vant prisen for landets mest attraktive by i 2021. Regionen er inne i en meget god utviklingsfase, med sterk økning i både bo- og besøksattraktivitet.

Lokaler
Lokalene på hele 333 m2 er godt tilpasset driften, med strøm og avtrekk dimensjonert for et spisested. Kjøkkenet er strategisk plassert i midten, for maksimalt effektiv servering. Kjøkkenet er romslig og enkelt innredet, med gode muligheter for kapasitetsutvidelse.

Lokalet er lyst og trivelig, med hele glassfasader. Dette gjør mye for atmosfæren, samtidig som det lar gjestene følge med på båt- og folkelivet utenfor. Interiørstilen er rustikk, med høyt innslag av naturlige trematerialer. Det er sitteplasser for ca. 130 gjester inne, og ca. 50 ute.

Økonomi
Kafeen har gjennom mange år hatt positivt resultat, med en stabil omsetning på +/– 5 MNOK. Varekosten ligger på imponerende 23%. Stedet ble bare mildt rammet av pandemien i 2020, men noe sterkere i 2021, hvor området i større grad var rammet av nedstenging. Dette førte til at omsetningen i 2021 endte på i overkant av 3.5 MNOK. Økonomien har nå normalisert seg, og er i positiv utvikling.

Stedets uteservering har blitt bygget opp under pandemien, og det forventes derfor at den fra i år vil gi et solid ekstrabidrag til omsetningen.

Fordeler og muligheter
Elvebredden Kafé har utviklet et spennende og populært konsept, og er godt innarbeidet i hele Grenlands-regionen med sine 123.000 innbyggere.

Utviklingspotensialet er betydelig. De rommelige lokalene kan utnyttes i langt større grad, og med utvidelse av åpningstiden vil det også være mye å hente. Holder man åpent fra kl. 16 og noen timer utover kvelden, vil man kunne få med seg både middags- og utelivssegmentet.

Det ligger også betydelig merinntekt i å holde åpent søndager og høytider.
Stedets uteservering er et nytt og viktig tilskudd. Her er det god plass for live underholdning, f.eks. i form av intimkonserter, standup, quiz, osv. Ved å utruste serveringen med varmelamper vil man kunne utvide sesongen både på vår og høst, samt utover kvelden på sommertid.

Arrangementer og underholdning kan tilbys både inne og ute. Innendørs er lokalet spesielt godt egnet til dette, da det har høy publikumskapasitet, og fordi den som underholder kan stå i midten med god sikt fra begge sider. Det vil også fungere godt med underholdning i en setting med gjester både inne og ute samtidig. Ved enda større arrangementer kan man søke kommunen om bruk av parken på utsiden.

Lokalet har også areal nok til å etablere et chambre séparée. Dette muliggjør lukkede selskaper parallelt med vanlig drift. Med den urbane og industritunge beliggenheten burde det være godt marked for dette.

Catering-segmentet er også verdt å satse mer på, både i Porsgrunn og Skien, og i tilliggende områder.
Stedet kan også med relativt små grep tilpasses andre konsepter.

Pris og verdivurdering
Elvebredden Kafé er godt etablert og har hatt en stabil omsetning på +-5 MNOK med positivt resultat. Stedet har et stort urealisert potensial.

Ut ifra en helhetsvurdering vurderer vi verdien av Elvebredden Kafé til kr. 1.850.000, kr + varelager.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.