Joker Tonnes selges med el. uten eiendom

Spennende butikk og kaianlegg! Idyllysk beliggenhet og store muligheter innen industri, handel og næring

Kr. 1.750.000 Beliggenhet: Tonnes
Prisantydning: Kr. 1.750.000,–
Omsetning 2021: Kr. 16.413.000,–
Årlig husleie: Kr. 200.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: J. Hansen AS
Etablert: 1925
I disse lokalene: 1925
Bakgrunn for salg: Andre prioriteringer
Antall ansatte: 5
Årsverk: 3.5
Web: Facebook-side & Joker.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 200.000 kr pr år
Adresse: Tonnesveien 309, 8750 TONNES
Parkering: Ja

Drift

Konsept: Dagligvare/landhandel
Åpningstider:
Hverdager 08:00–20:00
Lørdag 10:00–18:00

Finansiell informasjon

Omsetning 2021: 16.413.000
Lønnsprosent: 13.95%
Varekostnad: 76%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Joker Tonnes har gjennom snart hundre år vært landhandel og knutepunkt for tilreisende og fastboende i Lurøy. Nå selges virksomheten, med mulighet for å kjøpe hele eller deler av eiendommen. Denne omfatter bl.a. kai, terminalbygg, flytebrygge, lager, butikk og drivstoffanlegg.

ButikkvirksomhetenJoker Tonnes er nærbutikk for turister og innbyggere i Tonnes og på øyene rundt. Stedet er også et trekkplaster og samlingspunkt i regionen, og på sommerstid yrer det av liv her. Butikken utvider da sitt utvalg, og har bl.a. minimarked på utsiden.

Forretningen er en kombinasjon av moderne dagligvarebutikk og tradisjonell landhandel. I tillegg til lokalmat og vanlige matvarer har de en avdeling for non food, med bredt utvalg av fritidsprodukter, jernvarer, fiskeutstyr, osv. På kaiområdet selger butikken også drivstoff til båt og bil fra to ulike pumpestasjoner.

Lokalene er i god stand og velegnet for driften. Den siste store oppgraderingen ble gjort for ca. ett år siden, da det ble investert for mer enn 1 MNOK. Butikken ble da fornyet i henhold til Joker-kjedens standard.

Butikken ligger på en større eiendom som har samme eier og det åpnes derfor for også å kunne overta eiendommen sammen med butikken. Se mer informasjon under eget avsnitt.

Joker Tonnes har i dag 5 ansatte som tilsammen utgjør 3,5 årsverk.

Joker-kjeden
Merkevaren Joker forvaltes og driftes av Kjøpmannshuset Norge AS som er Norgesgruppens største profilhus. Joker-kjeden er tilpasset nærbutikksegmentet og består av ca 470 lokalbutikker med en total markedsandel i dagligvaremarkedet på 3,5 %.

Kjedens støtteapparat og systemer bidrar til å sikre en effektiv driftsmodell, samtidig som det gir tilgang til gode innkjøpsavtaler og felles markedsføring.

Beliggenhet
Tonnes er en del av Lurøy kommune i Nordland, 11 mil fra Mo i Rana. Tonnes har ca. 100 innbyggere, kommunen ca. 1.900 og nabokommunen Rana ca. 26.000 innbyggere. Tonnes ligger ca. 15 km fra Kystriksveien og fylkesvei 7410 ender her.

Tonnes er knutepunkt for hurtigbåtrutene i området og Nordlandsekspressen mellom Bodø og Sandnessjøen. Disse har hhv. 5–6 og 2 anløp per dag. Noen av øyene utenfor Tonnes har ikke egen butikk, og kommer derfor til Joker Tonnes for å handle.

Vis à vis eiendommen ligger rorbuanlegget Oscarbrygga, med restaurant som er åpen i sommerhalvåret. På Tonnes finnes i tillegg en mengde hytter og feriehus, samt en oppstillingsplass for campingvogner.

Naturen på Tonnes er vill og vakker, med smaragdgrønt vann, hvite strender, kneisende fjell og karrige bergknauser. Helgelandskysten regnes av mange som noe av det vakreste norsk natur har å by på. Spredt utover ligger også tradisjonelle fiskevær og idylliske øysamfunn. Tonnes ligger på en halvøy som strekker seg utover mot storhavet og polarsirkelen, som ligger bare noen få kilometer unna. Flere severdigheter ligger tett på, bl.a. Tonnesgrotten og polargloben på Vikingen.

Eiendommen
Eiendommen omfatter en stor tomt og tre bygninger. I de siste årene har det vært investert I bl.a.utbygging av lagerkapasitet og nytt anlegg for salg av drivstoff, samt en ny og lengre flytebrygge som har bidratt til vesentlig økt båtkapasitet og kundetilfang.

Butikkbygget
Butikken ble etablert allerede i 1925, men har blitt oppgradert i flere omganger og fremstår i dag som en moderne dagligvarebutikk. Lokalene på ca. 480 m2 omfatter også kontorer.

Terminal
I tilknytning til kaia ligger terminalbygget på 312 m2. Dette inneholder kaldlager, kjølelager for fisk og skalldyr med avrenning, kjølelager for matvarer, varmlager, fryselager, lakserøykeri og kontor. Her finnes også en sløyebu med god frysekapasitet som leies ut til Oscarbrygga.

Lager
Eldre lagerbygg på ca. 154 m2.

Brygge
Flytebryggen har plass til 10 båter om sommeren. Det legges da til en ekstra brygge.

Kai
800 m2 stor kai for større båter som går under navnet Dampskipskaia. Kaia er 78 meter lang, hvorav en eldre del i tre på 42 m og en nyere i betong på 36 m.

I samarbeid med Oljepartner Nor selges det herfra drivstoff til større båter, og i samarbeid med Joker Tonnes og Oscarbrygga er det fra den innerste kaienden lagt ut en flytebrygge der det selges drivstoff til småbåter.

Fordeler og muligheter
Joker Tonnes er en veletablert butikk på en særdeles attraktiv eiendom. Butikken er viktig både for turister og de fastboende i Tonnes, og på øyene rundt. Kaianlegget og beliggenheten på Helgelandskysten skaper en fantastisk ramme rundt stedet, og åpner for mange spennende næringsmuligheter.

Utvidelsen av brygga har gitt økt kundetilfang. I 2024 skal i tillegg ny fylkeskommunal ferjekai være ferdigstilt, og det er ventet at også dette vil øke trafikken betraktelig. Det vil samtidig føre til økt omsetning under selve utbyggingen, da den bringer mange arbeidsfolk til området.

Eiendommen har mange muligheter både innenfor næringsdrift og turisme. En aktiv og gjennomtenkt satsing der vil også kunne gi gode synergier for butikkdriften. En mer turisttilrettelagt bruk av kaianlegget kan eksempelvis påvirke butikken positivt.

Parallelt kan også butikken tilrettelegge bedre for turistnæringen, med mer ferdiglaget mat, og større utvalg av lokalmat.
Naturen byr videre på allsidige muligheter for opplevelser og aktiviteter, som f.eks. guidet fjell- og fisketur, havrafting, kajakkutleie, SUP, dykking, sykling, etc. Eiendommen danner et naturlig utgangspunkt og senter for både slike og andre aktiviteter.

Pris og verdivurdering
Joker Tonnes er en butikk med lang historie, god økonomi og vekstmuligheter. Butikken er nylig oppgradert for mer enn 1 MNOK og fremstår meget tidsriktig og i henhold til Joker standarden. Butikken har en attraktiv beliggenhet i naturskjønne omgivelser rett i vannkanten. Ut i fra en total vurdering mener vi prisantydningen på kr 1.750.000,- er en riktig pris.

Joker Tonnes (butikkvirksomhet): 1.750.000 kr
Butikkbygg, lagerbygg, drivstoffanlegg og flytebrygge: 3.200.000 kr
Kai og terminalbygg: 5.400.000 kr
Solgt samlet 10.000.000 kr
Varelager kommer i tillegg.

Prospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er også åpen for en transaksjon av aksjene. Det opplyses om at det foreligger en forkjøpsrett for virksomheten som omfatter Joker-kjeden.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.