Selges rimelig med hurtig avgjørelse: Kolbotn Dekk og Service Senter

Attraktiv Gaselle-bedrift med god beliggenhet og mange utviklingsmuligheter.

Kr. 890.000 Beliggenhet: Kolbotn
Prisantydning: Kr. 890.000,–
Omsetning 2019: Kr. 3.500.000,–
Husleie: Kr. 300.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Kolbotn Dekk og service Senter AS
Etablert: 2015
Bakgrunn for salg: Flytte utenlands
Antall ansatte: 3
Årsverk: 2,5
Web: Se eget avsnitt

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 219.636 pr år
Areal: 274 kvm brutto
Husleiegaranti: Bankgaranti
Løpetid leiekontrakt: 31.08.2022
Felleskostnader: Ja
Adresse: Lienga 7, 1414 Trollåsen
Parkering: Ca 40 plasser

Drift

Konsept: Servicesenter for dekk og felg
Åpningstider: Man–fre 09.00–17.00 // Lør 10.00–15.00

Finansiell informasjon

Omsetning 2018: 3.336.000 kr
Lønnsprosent: 27,5%
Varekostnad: 41,5%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leieavtale

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Kolbotn Dekk og Service Senter AS tilbyr et bredt og helhetlig spekter av dekk- og
Bedriften med fem års fartstid ble i 2019 kåret til Gaselle. Her får man mulighet til å overta en bedrift med sunn økonomi og godt vekstpotensial.

MERK: I mange tilfeller gir de offentlige tallene ikke det virkelige bildet av driften. Man bør derfor skaffe seg bedre kjennskap til hva som ligger bak tallene før man konkluderer. Megler bistår deg gjerne med dette.

Virksomhet
Fra sitt verksted på Trollåsen tilbyr Kolbotn Dekk og Service Senter alt av dekk- og felgrelatert bilpleie. Dette omfatter primært dekkskift, dekkhotell, felgreparasjon og felglakkering. I tillegg utføres utvendig og innvendig rens av bil, lakkering av felger og riper, utbedring av småbulker, steinsprutskader o.l., polering, rustfjerning, m.m..

Totalt skiftes det dekk på ca 1.500 biler pr. år. Til disse selges det ofte nye dekk. Verkstedet selger og bytter også til mange som ikke er dekkhotellkunder.

Samarbeidsavtalen med Dekkpartner gir gunstige priser på dekk, og tilfører samtidig godt med oppdrag. Verkstedet er også sertifisert medlem av ViaNor, som er Nordens ledende dekk- og bilverkstedkjede. I tillegg bruker de den etterspurte coatingen fra koreanske Pomponazzi.

Kolbotn Dekk og Service Senter AS har et landets beste utvalg av felger og dekk. De tilbyr alle typer dekk, fra personbil til SUV og varebil. Blant merkene er OZ, MSW og Sparco, samt felger fra MAK, MOMO, TSW, Beyern, Mandrus, Cray, Redbourne, CMS, Black Rhino, Vertini, Avant Garde, Pro Line, PH Edition, Trinity og Sento, m.fl..

Utenfor dekksesongen utføres det mye dekk-/felgreparasjoner, samt små lakk- og bulkreparasjoner (spot repair). På vinterstid er det spesielt mye felgretting. Det er også gjort avtale med flere felgleverandører om lakkering av nye felger etter kjøpers ønske.

Kundegrupper og lokasjon
Verkstedet har en god kombinasjon av faste kunder og dropp inn. Beliggenheten i Oppegård Næringspark gjør at de mange hundre som arbeider og kjører hit hver dag finner det naturlig å bruke senteret for sin jevnlige bilpleie. I området ligger bl.a. Quality Hotel, Rosenholm konferansesenter, NAF Senter, hovedkontorene for Ford Motor og Nille, samt flere andre forretninger og bilforhandlere.

Kundegruppen omfatter alt fra private, bedrifter, bilbutikker og felgbutikker. Verkstedet har kundefordelsavtaler med blant flere Tesla Owners Club Norway og Møller Bil.


Verkstedet

Selve verkstedet ble etablert for mer enn 20 år siden. Fra 2015 har Kolbotn Dekk og Service Senter holdt til i lokalene.

Verkstedet har tre kjøreporter med kapasitet for fem biler, samt løftebukk, oljeutskiller og lakkeringsrom. Lokalene omfatter vaskehall + garasje (148 kvm), to lagerrom (83 kvm) og lagerlokale (43 kvm).
Dekkhotellet har kapasitet for rundt 400 sett dekk, og har fullt belegg. I denne delen ligger det en fast omsetning på ca 800.000 kr.

Markedsføring og kundepleie
Senteret satser aktivt på digital markedsføring og dette har bidratt vesentlig til bedriftens sterke vekst og gode omdømme. De har splittet opp innholdet i ulike nettsider og Facebook/Instagram-sider, for å få maksimal uttelling. Her kommuniserer de tjenester og tilbud og får tilbakemeldinger og bestilling fra kundene. I tillegg har de en blogg hvor de bl.a. kommer med gode vedlikeholdsråd.

Nettsider
felgrettingalnabru.no
kolbotnservice.no
felgrettingnorge.no
kolbotnservice.dekkshop.no/shop/home

Facebook
facebook.com/felgrettingnorge.no
facebook.com/kolbotnservice

Instagram
instagram.com/kolbotnservice.no
instagram.com/felgrettingnorge

Blogg
blogg.kolbotnservice.no

Fordeler og muligheter
Kolbotn Dekk og Service Senter er et fullspektret og veletablert dekkpleiesenter med god beliggenhet og høy kundepågang.

Beliggenheten i Oppegård Næringspark er strategisk meget god. De fleste som jobber i området bruker bil til jobb, og da er det praktisk å plassere bilen på verksted om morgenen, for så å hente den ved arbeidsslutt.

Lokalet har mange utviklingsmuligheter og kan gjerne benyttes til flere typer reparasjoner og annen bilrelatert service. Relativt små justeringer skal til for å få det sertifisert som autorisert bilverksted.

Senteret gjør noe småreparasjon av bulker og lakkering av biler i dag, men her ligger det et stort potensial i å utvikle seg til å bli et fullverdig spot repair-senter eller et rent bilverksted. Bilvask og flere typer bilpleie er aktuelle tjenesteområder å vurdere.

Dekkhotellet har lenge hatt fullt belegg, og det ligger store muligheter i å utvide kapasiteten vesentlig. Dette vil både gi større fastinntekter og mer generell aktivitet på senteret.

Parkeringsplassen er romslig med kapasitet på ca. 40 biler.

Pris og verdivurdering

Bedriftsbørsen verdivurderer Kolbotn Dekk og Service Senter til 890.000 kr, eksklusiv varelager.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.