MUDO Gym Notodden

Nytt treningssenter med komplett utstyrspark. Lettdrevet og sentralt, med gode økonomiske utsikter.

Kr. 700.000 Beliggenhet:
Notodden sentrum


Prisantydning:
Kr. 700.000,–


Omsetning 2019:
Kr. 590.000,–


Husleie:
Kr. 300.000,–
+7.5% av oms.
over 1 MNOK

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: MUDO Gym Notodden AS
Etablert: 2019
Bakgrunn for salg: Eiers kapasitet
Antall ansatte: 1.5
Årsverk: 1.5
Web: mudogym.no/gym/notodden/

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 300.000 + 7.5% av omsetning over 1 MNOK
Areal: 500 kvm (+100 kvm fellesareal)
Husleiegaranti: Nei
Løpetid leiekontrakt: 01.08.24
Felleskostnader: 5000 kr
Adresse: Storgata 25, 3674 Notodden
Parkering: Gode forhold

Drift

Konsept: Trening, kampsport
Åpningstider: Med nøkkelkort 05.00–23.00
Resepsjon: Man–Tor: 14–21 / Fre: 14–19

Finansiell informasjon

Omsetning 2019: 587.448 kr
Lønnsprosent: 36.6%
Verdi utstyr: 350.000 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, franchise-avtale, m.m.

Ove August Reiersrud

Megler
T: 22 61 21 00
M: 91 14 09 71

MUDO Gym Notodden ble etablert i januar 2019, og ligger attraktivt til midt i sentrum av byen. Senteret har meget delikate og innbydende lokaler, og er spekket med nytt kvalitetsutstyr. Alt ligger svært godt til rette for den som ønsker å satse videre.

Konsept
MUDO Gym er en franchise-basert treningssenterkjede som spesialiserer seg på kampsport. De markedsfører seg som et treningssenter for hele familien. Senteret tilbyr medlemskap for gym, fitness eller kampsport. Barn fra 5 år og oppover har et eget program, og studenter kan få moderasjon.

Filialen på Notodden er topp moderne, med kondisjonspark, styrkeapparater, frivekter og boksesekker, samt egne soner for spinning og kondisjonstrening. I tillegg kommer en flott gruppetreningssal, spesielt tilrettelagt for kampsportutøvelse.

MUDO er områdets største, og sentrums eneste fullskala treningssenter. Hit kan alle komme og trene, uansett form eller forkunnskaper. Dyktige instruktører står klare for veiledning, uansett hvilket nivå man befinner seg på. Treningstilbudet omfatter standard styrketrening, samt gruppetimer for kickboksing, sparring, spinning og fitness boxing.

Senteret har også en liten butikkseksjon, hvor kundene kan kjøpe kosthold og drikke, samt treningsklær og -utstyr.

Beliggenhet og lokaler
Notodden kommune ligger i Telemark og har 13.000 innbyggere. Tettstedet med bystatus har et kompakt nettverk av gater, butikker og næringsliv. Treningssenteret ligger så sentralt som det kan få blitt i byens handlegate. Dette gir både høy synlighet og tilgjengelighet.

Notodden har 1.750 studenter. Mange av disse bor sentrumsnært, og vil ha MUDO som sitt nærmeste og foretrukne treningsstudio. Det er høy utbyggingstakt i området, og med flere unge og barnefamilier vil også senterets primære målgrupper øke i omfang.

Arealet på 500 kvm fordeler seg på styrkerom, spinningrom, gruppesal, kontor, garderober, resepsjon/butikk, m.m. Senteret holder moderne, høy standard, og har god ventilasjon. Sammen med rene og ryddige lokaler gir dette freshe og behagelige treningsforhold. Senteret har romslige åpningstider, og som medlem kan man med eget nøkkelkort trene når man vil.

Kapasitetsmessig tåler senteret et volum på opp mot 2.000 medlemmer.

Drift og økonomi
Etter oppstart vokste medlemsmassen raskt til 300 medlemmer som er senterets breakeven punkt. Eier er ikke aktiv i driften, da han er aktiv eier i flere andre selskaper og har derfor ikke kunnet vie senteret tid til å jobbe videre med rekruttering av medlemmer. Antall medlemmer varierer gjennom året, men lå før Covid-19 på ca 300 og det er naturlig å vente at brukerne vil vende tilbake i takt med at situasjonen normaliserer seg.

Grunnet nylig oppstart er det lite tallmateriale å vise til, annet enn regnskapet for 2019. Men ifølge eiers kalkyler er 300 medlemmer tilstrekkelig for å gå i null på driftsresultat. Alt utover det er overskudd. I dette regnestykket er det lagt inn husleie, 1.5 årsverk, samt leie/leasing på utstyr/inventar, m.m.

I salget medfølger varelager til en verdi av ca 25.000 kr. Dette er hovedsakelig klær og utstyr som selges i butikken.

MUDO-kjeden
MUDO startet som et rent kampsportsenter i 1998, og har siden utviklet seg til å bli Norges fjerde største treningskjede. MUDO har mer enn 50 filialer og er godt i gang med å etablere seg i utlandet.

Kjeden har norske eiere som er lidenskapelig opptatt av trivselsaspektet ved trening. MUDO kjennetegnes av godt samhold medlemmene imellom, og driverne får tett oppfølging fra den sentrale ledelsen. Det er høyt fokus på videreutvikling, i takt med brukernes ønsker og trender i markedet.

Fordeler og muligheter
MUDO Gym Notodden er et nyetablert senter med et godt resultat å vise til for oppstartsåret. Senteret har allerede oppnådd en sterk posisjon i nærområdet, og veksten kan med enkle grep stimuleres videre. Kapasiteten på 2.000 medlemmer tilsier at det økonomiske potensialet er betydelig.

En engasjert driver vil raskt få opp medlemstallene da grunnlaget er meget godt både når det gjelder senteret og potensielle kunder. Med et så lavt breakeven punkt som på 300 medlemmer vil senteret raskt gi en god økonomisk gevinst.  . Senteret egner seg for øvrig både for aktivt og passivt eierskap.

MUDO Gym er et av de største treningssentrene på Notodden – og definitivt det flotteste. Det er totalt fire treningssentre i kommunen, men disse ligger til dels godt utenfor sentrum.

Eier har så langt ikke gjennomført noen markedsføringstiltak. Det raske medlemstilfanget tilsier derfor at konseptet og plasseringen i seg selv selger bra. Med litt innsats på PR og synlighet bør det ikke ta lang tid å passere de 300 medlemmene senteret hadde i februar – og deretter bygge seg oppover.

Den sentrale plasseringen midt i Notodden, med kollektivtransport rett utenfor døren og god tilgang på gratis, kommunal parkering, gjør at ligger alt til rette for å øke medlemsmassen.

Senteret har videre godt utviklingspotensial. I praksis trenger man bare å komme tilbake til pre-koronastatus på 300 medlemmer for å nå overskudd på driftsresultatet. Spesielt kan mye gjøres for å utløse mersalg til den eksisterende kundemassen. Med et bedre gruppetimetilbud vil flere benytte seg av dette og dermed utvide sine abonnementer. Dagens gruppetimer kan med fordel utvides, eksempelvis med flere kampsporttimer for voksne.

Det har også vært litt lavt fokus på personlige trenere. Her ligger det derfor store muligheter. Et godt PT-tilbud vil bidra til både økt omsetning og flere medlemmer, da senteret med dette blir mer attraktivt for en større målgruppe. Større tilretteleggelse for seniortrening på dagtid vil også kunne slå an i markedet.

Som eier og driver av dette senteret vil du ha franchise-avtale med MUDO Gym, som vil gi deg trygghet og kunnskap om hvordan du kan skape en god og lønnsom bedrift. MUDO Gym stiller opp både i form av felles markedsføring, markedsføringsmateriell, systemer, opplæring og support. I tillegg får du også tilgang til instruktørutdanning innen kampsport, samt deltakelse på MUDO Gyms samlinger. Kjeden tilbyr også oppstartkurs for senterdrift.

Pris og verdivurdering
MUDO Gym Notodden er allerede godt etablert og har på kort tid opparbeidet en sentral posisjon i sitt marked. Justert for koronaperioden leverer bedriften gode tall både for omsetning og resultat. Her kommer man til en ferdig bedrift, med gode utsikter og mange utviklingsmuligheter. Utstyrspakken har en verdi på ca. 2.200.000 kr. Senteret fremstår fresht og i god stand, med minimale behov for investeringer på utstyr og lokaler de neste årene.

I begynnelsen av 2024 utløper leasing-avtalen på størstedelen av utstyret, noe som vil bidra til meget hyggelige resultater for 2020 og årene fremover.

Vi mener en prisantydning på 700.000 kr er gunstig.

Varelager kommer i tillegg. Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for også å selge aksjeselskapet. Bedriften er ikke mva-pliktig.