Oslo: Veletablert gourmetyndling selges

Kjent og kjær restaurant med 32 års fartstid selges. Omtalt i Michelin-guiden og kåret til byens beste. Gode resultater.

Kr. 4.100.000 Beliggenhet: Oslo sentrum
Prisantydning: Kr. 4.100.000,–
Omsetning: Kr. 10.000.000,–
Husleie: Kr. 800.000,– + 9.000,- for uteserveringen

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Etablert: 1987
I disse lokalene: 1987
Bakgrunn for salg: Flytting
Antall ansatte: 14
Årsverk:12
Web: Ja

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 800.000 kr
Husleiegaranti: 1 år
Løpetid leiekontrakt: 10 år
Forlengelse: 10 år
Felleskostnader: 65.000 kr per år
Parkering: Nei

Drift

Konsept: Gourmetrestaurant
Åpningstider: 17-24 alle dager

Finansiell informasjon

Omsetning 2018: 9.929.480 kr
Lønnsprosent: 32.3%
Varekostnad: 33.4%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Leiekontrakt, tegninger

Odd Gunnar Bjørung

Megler
T: 22 61 21 00
M: 90 82 66 90

Vi har for salg en av byens legendariske restauranter. Her har fransk gourmet gått hånd i hånd med eksklusive omgivelser i over tre tiår. Stedet er fremdeles svært populært, og kan skilte med stabil omsetning og godt resultat.

 

Konsept
Sesongbasert meny, historie i veggene og interiør med finesse og komfort er blant ingrediensene i denne suksesshistorien. Stedet er kjent for fransk kvalitetsmat uten fordyrende elementer, laget med store doser kjærlighet og fagkunnskap. Konseptet har opp gjennom årene begeistret et samlet anmelderkorps, og også vært økonomisk innbringende for eier.

Gjestene kan velge mellom à la carte og flerrettersmeny. Vinutvalget er rikt og nøye tilpasset maten som serveres.

Målgruppe
Kundegrunnlaget er stort og variert, og man sikter seg inn på en stor gruppe med middels til høy betalingsvillighet. Beliggenheten sentralt på Oslos vestkant er i så måte optimal, og restauranten er meget populær i nabolaget. Det er et høyt innslag av profilerte gjester og forretningsfolk, og stedet er mye brukt til både representasjon og romantiske anledninger. Restauranten har vunnet flere priser og blitt mye omtale i media opp gjennom årene. Den er blant annet kåret til Oslos beste, og har fått hederlig omtale i den prestisjetunge Michelin-guiden.

Lokaler
Atmosfære og komfort er tillagt stor vekt i utformingen av restauranten. Tanken er at måltidet skal være en opplevelse også på det estetiske plan, og at man skal slappe godt av i luksuriøse og hyggelige omgivelser.

Restauranten er innredet som en stor spisestue med åpen kjøkkenløsning, og dette gir en intim og inkluderende setting. Interiøret er lyst og elegant, med eksklusive detaljer og et stort innslag av klassisk kunst på veggene.

Serveringsarealet rommer 40 sitteplasser. I tillegg kommer en liten uteservering på fortauet. Denne brukes i dag mest til røyking og aperitif.

Fordeler og muligheter
Restauranten er kjent som et meget attraktivt serveringsted. Lokalet er unikt i norsk sammenheng, og speiler beliggenheten på beste Oslo Vest svært godt. Menyvariasjonen gjennom årstider gjør konseptet meget populært for et bredt klientell. I tillegg er cateringtilbudet populært.

Stedet har hatt en meget stabil årsomsetning helt fra oppstart, og driftsresultatet er også godt. Det brukes per i dag ikke noe på markedsføring, men stedet omtales jevnlig i pressen. Restauranten har egen side på nett og Facebook.

Det etableres ny kontrakt på 10+10 år, som sikrer langsiktig trygghet.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt omsetter vi 60-70 virksomheter hvert år. Våre verdivurderinger tar hensyn til en rekke faktorer, hvor historie, bransje og økonomi kombineres med vår erfaring fra markedet. Totalt har Bedriftsbørsen stått for over 1.000 transaksjoner siden oppstart.

Stedet har en omsetning på MNOK 10, hvorav catering utgjør MNOK 1. Drevet med overskudd fra dag én.

Bedriftsbørsen verdivurderer restauranten til 4.100.000 kr.

Prospektet er basert på salg av virksomheten og ny leiekontrakt med driftstilbehør. Kunsten på veggene i restauranten medfølger ikke. Varelager kommer i tillegg.