Peppes Pizza Elverum

Påkostet og nyrenovert Peppes-restaurant sentralt på Elverum. Høy kapasitet og effektiv drift. Gode vekstmuligheter.

Kr. 1.750.000 Beliggenhet: Norge

Prisantydning: Kr. 1.750.000,–

Omsetning 2018: Kr. 5.600.000,–

Husleie: Kr. 280.077,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: PP Elverum AS
Etablert: 2000
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 12
Årsverk: 6.5
Web: Peppes.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 23.340 kr/mnd +mva
Areal: 308 kvm + lager og kontor
Husleiegaranti: 60.000 kr
Løpetid leiekontrakt: 01.03.22
Forlengelse: 3 perioder à 3 år
Adresse: Lundgaardsveien 11, 3408 Elverum
Parkering: Ja

Drift

Konsept: Pizza, familierestaurant
Åpningstider: 11-22 alle dager

Finansiell informasjon

Omsetning 2018: 5.660.664 kr
Lønnsprosent: 45.9%
Varekostnad: 25.1%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Husleie og regnskap

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36
Sentralt plassert i Elverums travleste område ligger Peppes Pizza – en institusjon for de rundt 15.000 innbyggerne i Østerdalens eneste by og viktigste handelsområde. Spisestedet har godt vekstpotensial, etter noen år med suboptimale driftsforhold.


Konsept
Peppes Pizza er en av Norges mest kjente og innarbeidede restaurantkjeder. Spisestedene er kjent for sin hyggelige og uformelle atmosfære og sine rause, amerikanske pizzaer. Klientellet favner alle alders- og samfunnsgrupper, og Peppes velges for alt fra jobbmiddager og overtidsmat til bursdagsselskaper og vennetreff.

Menyen er innholdsrik, med et godt utvalg forretter, ulike pizzatyper, salater, hamburgere og pasta. I tillegg kommer egen lunsj-, dessert- og barnemeny.

Med over 2.500 ansatte er Peppes Pizza den desidert største pizzarestaurant-kjeden i Skandinavia. Konseptet er franchise-basert, og eid av norske Umoe Restaurants. Peppes Pizza er markedsleder i så vel restaurant- som leveringssegmentet og har bygget opp en solid merkevarestatus gjennom over 40 års drift.


Beliggenhet

Restauranten ble etablert i 2000, og ligger strategisk plassert i vegg i vegg med byens største kjøpesenter, Amfi Elverum. Det er god tilkomst fra riksvei 25, og stedet er en populær pit stop på vei opp mot Trysil-fjellet.

Elverum er det største tettstedet i Østerdalen, og fikk i 1996 bystatus. Kommunen teller 21.000 innbyggere og har vært i jevn vekst gjennom mer enn 50 år. Folkeveksten skyldes i særlig grad økt offentlig tjenesteyting, gjennom Sykehuset Innlandet, Høgskolen i Innlandet og Forsvaret.

Lokaler
Restauranten har rundt 100 sitteplasser inne og 20 ute. I tillegg kommer et chambre séparée for rundt 20 personer, som typisk benyttes til bursdagsfeiringer, styremøter, jobbmiddager, etc.

Spisestedet er blant kjedens mest påkostede, og er nylig oppgradert i henhold til Peppes nye profil. Interiøret er moderne og smakfullt, samtidig som det skaper den gode, koselige Peppes-atmosfæren.

Lokalet er totalrenovert for i underkant av MNOK 4 og har i den forbindelse også fått en mer driftseffektiv innredning. Resultatet er at stedet på travle dager har meget god kapasitet, samtidig som det i rolige perioder kan drives økonomisk, med minimalt personell.

Stedet har gode toalettfasiliteter, samt eget kontor og rikelig med lagringsplass. Restauranten disponerer egen bil for utkjøring. Denne er leaset.

Fordeler og muligheter
Peppes Pizza Elverum er godt innarbeidet gjennom snart 20 års drift. Stedet har en særdeles god beliggenhet og flotte oppgraderte lokaler.

Det er mange fordeler med å drive i Peppes Pizza-kjeden. Den viktigste er at eieren kan ha fokus på selve restaurantdriften, og slippe mange av valgene og de administrative oppgavene som følger med en uavhengig satsing. Kjeden har i tillegg gode innkjøpspriser som sikrer en lav varekost. Det finnes også rikelig med markedsmateriell som kan tilpasses og brukes i den lokale markedsføringen. Nærmest alle kjenner konseptet og folk som oppsøker restauranten vet hva de får. Kjeden sentralt tilbyr også råd og veiledning – noe som vil være ekstra verdifullt i ved driftsovertagelse.

Alle rutiner og systemer er dessuten på plass, og sørger for mest mulig enkel og effektiv drift.

Vekstpotensialet for Peppes Pizza Elverum er betydelig, og en bør på relativt kort sikt kunne øke omsetningen til MNOK 7.5, for videre å finne en god marsjfart på 8–10 MNOK. Nåværende eiers fravær i kombinasjon med uheldige ansettelser er hovedårsaken til at stedet ikke har denne omsetningen i dag.

Vi tror at en god markedsføringsplan, i kombinasjon med økt fokus på driften, vil gjøre dette til en meget lønnsom bedrift.

Stedet kan med fordel også øke sitt fokus på catering og utkjøring, som i dag utgjør en minimal del av driften.

Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for også å selge aksjeselskapet.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt omsetter vi 60-70 virksomheter hvert år. Våre verdivurderinger tar hensyn til en rekke faktorer, hvor historie, bransje og økonomi kombineres med vår erfaring fra markedet. Totalt har Bedriftsbørsen stått for over 1.000 transaksjoner siden oppstart.

Restauranten er oppgradert i nyere tid for MNOK 4 og fremstår som meget smakfull.

Vår vurdering er at prisantydningen på 1.750.000 kr er riktig for dette stedet.

Varelager kommer i tillegg.