Populær kafé/kaffibar på storsenter i Stavanger

Café Delice tilbyr kaffedrikker og enkel kvalitetsmat i smakfulle omgivelser. Senterets høye besøk gir godt belegg

Kr. 590.000 Beliggenhet: Stavanger
Prisantydning: Kr. 590.000,–
Omsetning: Kr. 3.600.000,–
Husleie: 7.5% av omsetning (min. 380.000 kr)

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: E Kallevik Eiendom AS
Etablert: 2015
Bakgrunn for salg: Flytting
Antall ansatte: 5
Årsverk: 4
Nett: Tastasenter.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 7,5% av omsetning, min. 380.000 kr
Areal: 303 kvm + uteservering og fellesareal
Husleiegaranti: Ja
Løpetid leiekontrakt: 31.03.2027
Adresse: Tastatunet 1–3, 4027 Stavanger
Parkering: Parkeringshus i kjeller

Drift

Konsept: Cafè
Åpningstider:
Hverdager kl 10.00 – 20.00
Fredag kl 10.00 – 20.00
Lørdag kl 10.00 – 18.00

Finansiell informasjon

Omsetning 2019: 3,6 mill
Lønnsprosent: 45.7%
Varekostnad: 30.6%
Verdi inventar: 1.7 MNOK

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, inventarliste, leiekontrakt

Ove August Reiersrud

Megler
T: 22 61 21 00
M: 91 14 09 71

Med godt konsept og høy omsetning har Café Delice alle forutsetninger for å bli en suksessbedrift. Kafeen som ble etablert i 2015 er godt innkjørt, og selges nå grunnet flytting. Resultatet er svakt negativt, men med bedre drift har kafeen et helt annet potensial.

Konsept
Café Delice er en moderne senterkafé med kvalitetskaffe og raske småretter. Menyen er skreddersydd for å treffe en bred målgruppe, og tilbyr alt fra påsmurte klassikere, varmretter som nachos, biffsnadder og lasagne, samt kaker og nystekte sveler. Lørdager serveres risgrøt, mens torsdag er fast komledag. I tillegg har kafeen et utvalg av småprodukter for salg.

Lokalet har ulike soner som skaper innbydende avdelinger med ulik karakter. Det er god åpning ut mot resten av senteret med sine nærmere 40 butikker. Konkurransesituasjonen er god, med kun ett annet spisested og én kaffibar. Senterets romslige åpningstider gir også godt kundegrunnlag.

Beliggenhet
Tasta er en bydel nord i Stavanger, med drøye 15.000 innbyggere. I 2012 åpnet OBOS Stavangers nordligste og nyeste kjøpesenter her. Satsingen har som mål å være det foretrukne lokalsenteret, og en naturlig og hyggelig møteplass for alle i området.

Bygget består av 7 etasjer, hvorav 1. og 2. etasje rommer 44 spennende butikker og spisesteder. I de to underetasjene er det 360 gebyrfrie parkeringsplasser. I de tre øvrige etasjene ligger legesenter, bydelens helsestasjon, SATS treningssenter, samt en rekke tilbydere innen trening, pleie og velvære. Alle disse helsetilbudene skaper en stor tilleggsstrøm av besøkende til senteret. Mange av disse tar seg også en kaffe eller matbit i forbindelse med ærendene sine.

Lokaler
Kafeen disponerer er areal på hele 300 kvm, samt en romslig terrasse i senterets 2. etasje. Lokalene fremstår moderne og velholdt, med lav slitasje på møbler og flater.

Innredningen er lys og smakfull, med moderne kontrastfarger og behagelig møblement. Det er ca. 113 sitteplasser inne og 42 ute. Kafeen ligger i et innovervendt hjørne, med store glassflater ut mot den flotte terrassen. Dette gir et luftig og behagelig avbrekk fra kjøpesenterets mer lukkede flater. Det er to forgreninger i lokalet, med hvert sitt interiørmessige preg.

Disken på 7.7 meter gir en innbydende velkomstflate, samtidig som den sørger for effektiv betjening, med lett tilgang til veggmeny og serveringsklare retter.

Kjøkkenet er meget velutrustet, med god kjøle- og frysekapasitet. Virksomheten har i tillegg kontor og garderobe med personaltoalett, samt lager med god kapasitet. Grundig utfylt inventarliste er tilgjengelig på etterspørsel.

Fordeler og muligheter
Kafeen er godt etablert i et senter med høy kundetrafikk.

Resultatet for 2019 var svakt negativt, og endte på –68.625 kr. 2020 har vært et unormalt driftsår, og resultatet vil justeres i henhold til mulige koronatiltak som redusert husleie.

Omsetning, husleie og lønnskostnader tilsier imidlertid at kafeen bør ha en positiv inntjening. Det ligger blant annet et stort potensial i å effektivisere driften, både med hensyn til større omsetning og bedre resultat.

Av ulike årsaker er også den totale lønnskostnaden høyere enn hva det vil være for ny eier. Det totale bildet av bedriften forteller derfor at en ny eier burde kunne ha en god inntjening ved riktig drift.

Ny eier kan også starte opp uten nevneverdige investeringer. Ønsker man å endre konseptet, ligger det også stor fleksibilitet i utforming og utstyr, både for kafe og kjøkken.
Vi ser på dette som en meget god mulighet for den rette driver.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen verdivurderer Delice Cafè til 590.000 kr.
Varelager kommer i tillegg. Prospektet er basert på salg av virksomheten.