Cafe Cortado & Bar: Populær nabolagskafé på Sagene

Innbydende og hyggelig kafé med skjenkebevilling og stor uteservering. Et lettdrevet sted med interessante muligheter

Kr. 975.000 Beliggenhet:Oslo - Sagene
Prisantydning:Kr. 975.000,–
Omsetning 2019:Kr. 2.000.000,–
Husleie:Kr. 257.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Cafe Cortado & Bar Hossain Akoudad
Etablert: 2011
I disse lokalene: 2011
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 4
Årsverk: 2,5

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 257.550 kr
Areal: Ca. 100 m2
Husleiegaranti: 6 måneders leie
Løpetid leiekontrakt: 24.10.2021
Forlengelse: 5 år av gangen
Felleskostnader: Inkludert
Adresse: Grefsenveien 6, 0482 Oslo
Parkering: Gateparkering

Drift

Konsept: Kaffebar, pub
Åpningstider: Man–tor 08–23, fre/lør 08–24, søn 09–21

Finansiell informasjon

Omsetning 2019: 2 043 060 kr
Lønnsprosent: 3.7%
Varekostnad: 42.2%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, leieavtale

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Sentralt på Sagene selges nå et av områdets mest attraktive serveringssteder. Cafe Cortado & Bar har vært et sosialt møtepunkt i snart 10 år, og nærmest blitt en institusjon i nabolaget. Stedet har hatt samme eier siden oppstart.


Konsept

Cafe Cortado & Bar ble etablert i 2011 som en intim og hyggelig nabolagskafé på Sagene. Her møtes venner og naboer for en hyggelig kopp kaffe og en matbit, eller over et glass vin eller øl til kvelden. Stedets todelte driftsform fungerer veldig bra, og er godt innarbeidet både hos kunder og driver.

Den store og flotte uteserveringen tiltrekker seg mange kunder. Området er fint opparbeidet, med gode solforhold fra tidlig morgen til langt på kveld. Stedet har skjenkebevilling til kl. 01.00.

Kafeen tilbyr enkle retter som toast, smørbrød og bakervarer. I tillegg har de serveringsavtale med Pizza Pancetta i nabobygget, som selv ikke har egne sitteplasser. Dette samarbeidet fungerer meget godt for begge parter. I tillegg har de knyttet til seg gode cateringleverandører som gjør at de kan skreddersy meny i forbindelse med selskaper og arrangementer.

Beliggenhet
Kafeen ligger på hjørnet av Sandakerveien/Grefsenveien. I forkant ligger miniparken «Nordpolen», og skaper en grønn og rolig oase i det ellers travle bybildet. Denne delen av Sagene har ellers en god nabolagsfølelse, med fin miks av boliger og butikker. Cafe Cortado & Bar er områdets eneste kaffebar/kafé.

Kundeprofil
Sagene er en ettertraktet og urban bydel å bo i. Mange unge og nyetablerte familier søker seg hit, og er samtidig flittige brukere av områdets serveringstilbud. Også områdets mer voksne befolkning trives på kafeen. Stedets romslighet gjør at det i tillegg brukes mye til styremøter, selskaper, o.l..

Lokaler
Kafeen er lyst og flott innredet, med smakfulle tekstiler og detaljer. Atmosfæren er trivelig og intim, og samtidig frisk og moderne i stilen. Lokalet har to innvendige soner, med til sammen 52 sitteplasser.

De store fasadevinduene skaper god sammenheng mellom kafémiljøet inne og bylivet/serveringen utenfor. På utsiden er det rundt 70 sitteplasser hvorav ca 20 av disse går langs fasaden og de resterende på opparbeidet platting i grønt miljø.

Lokalet har et innvendig areal på ca 100 kvm, og uteområde er på ca 40 kvm. Det er godt med parkering på utsiden av lokalet og i nærområdet.

Innredning og lokaler er godt vedlikeholdt. Stedet har ikke eget kjøkken eller avtrekksvifte, men det kan være mulig å etablere dette.

Fordeler og muligheter
Cortado Cafe & Bar er en grundig innarbeidet kafé som det vil være enkelt å ta over og drive. Eier har gjennom årene tatt godt vare på både stedet og kundene, og med det skapt et flott grunnlag å bygge videre på.

Mange grep kan gjøres for å øke besøk og omsetning ytterligere. Det vil eksempelvis passe godt til stedets øvrige konsept å satse på aktiviteter som quiz, vinsmaking, spill, bingo, karaoke, intimkonserter, osv. Fotball og sport på storskjerm vil også kunne tiltrekke mange kunder.

Lokalet er slikt innredet at det fint kan kjøres selskap parallelt med normal drift. Den flotte innredningen gjør at stedet egner seg godt til alt fra firmatilstellinger til bursdag, konfirmasjon og bryllup. Det kan også settes sammen attraktive pakketilbud for vennegjenger.

Med eget kjøkken kunne stedet videreutvikles i retning tapas/gastrobar eller andre attraktive matkonsepter. Dette ville helt klart kunne øke både kundetilstrømning og omsetning per capita. Om
man ikke etablerer kjøkken, vil det uansett være naturlig å vurdere et større utvalg av bakervarer, baguetter, osv. Her finnes det mange gode leverandører å velge mellom.


Pris og verdivurdering

Cafe Cortado & Bar er et meget attraktivt objekt. Eier har tatt godt vare på kundene sine, og vedlikeholdt interiør og lokaler underveis.

Vi mener at en prisantydning på 975.000 kr er riktig for dette stedet.

Varelager kommer i tillegg.