Salateriet: Sunn hurtigmat i Nydalen

Senterbasert spisested i trivelige omgivelser, i populær og dynamisk bydel. Lettdrevet og effektivt, med spennende mulig

Kr. 560.000 Beliggenhet: Oslo/Nydalen
Prisantydning: Kr. 560.000,–
Omsetning 2020: Kr. 1.850.000,–
Husleie: Kr. 362.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Salateriet AS
Etablert: 2010
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 2
Årsverk: 1.5
Web: Salateriet.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Areal: 88 / 127 m2
Husleie: 8% av omsetningen
minimum 2.500 kr/m2 i året
Felleskostnader 6.643 kr
Husleiegaranti: 6 mnd leie+felleskostnader
Løpetid leiekontrakt: 28.02.2026
Fornyelse: 10 år
Parkering: Parkeringskjeller
Adresse: Nydalsveien 33, 0484 Oslo

Drift

Konsept: Spisested med sunne småretter
Åpningstider: Man - Fre: 10:30-17:00
Lørdag: 11:00-17:00
Søndag: 12:00-17:00

Finansiell informasjon

Omsetning 2020: 1.854.257 kr
Lønnskostnad: 36.8%
Varekostnad: 37%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, leiekontrakt, m.m.

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Sentralt i Torgbygget i Nydalen selges det velfungerende konseptet, Salateriet. Spisestedet har levert sunn hurtigmat i mer enn ti år, og har mange faste kunder og høy tilstrømming av nye. Inntjeningen er trygg og god, med betydelig potensial for vekst. Bedriften har hatt samme eier siden oppstarten i 2010.

Forretningskonsept
Salateriet tilbyr fresh og fristende kvalitetsmat i form av wraps, salater, quesedilla, o.l.. Rettene lages fra bunnen, med naturlige ingredienser og egenproduserte dressinger. Bedriften har en variert kundegruppe, og god tilstrømning både fra senteret og omgivelsene rundt.

Beliggenhet
Salateriet ligger sentralt i første etasje av Torgbygget, et kjøpesenter midt i hjertet av Nydalen. Senteret er godt besøkt og huser blant annet apotek, dagligvare, vinmonopol, og blomsterhandel. Den sentrale beliggenheten gir mange kunder. Nydalen T-Bane stasjon ligger også rett under senteret, med naturlig gjennomgang i Torgbygget.

Nydalen er en ettertraktet og behagelig bydel å bo, arbeide, studere og oppholde seg i. Det er mange som jobber her, og familier søker seg ofte hit for turer og opplevelser. På sommeren er det mye aktivitet og bading langs Akerselva.
Nydalen har en relativ ung befolkning, med mange som fører en frisk og aktiv livsstil, og ofte spiser ute. Området er flott opparbeidet med mange turveier og mye grøntarealer, og har fin miks av kontorer, boliger og butikker. Bydelen er i vekst, med mange byggeprosjekter både innen næring og bolig.

Handelshøyskolen BI, med sine 7.000 studenter, ligger rett ved senteret. I et nabobygg ligger også Radisson-hotellet og Spaces, som er et stort kontorfellesskap. Disse bidrar sammen til høy kundetilstrømming, med folk som typisk trenger en matbit i farta. Det er også flere treningssenter i Nydalen, og mange benytter seg av Salateriet for å fylle på med riktig kosthold både før og etter trening.

Lokaler
Salateriet er lyst og effektivt innredet, med en trivelig og dynamisk atmosfære. Lokalet har to innvendige soner, hvorav et effektivt produksjonskjøkken og en kompakt bevertningssone. Sistnevnte består av et innbydende salgsområde og 16 sitteplasser.

Det åpne Torgbygget gir en god synergieffekt mellom miljøet inne og livet utenfor. Lokalet har et innvendig areal på 80 kvm, men nyter også godt av fellesarealene, samt grøntarealene ute langs Akerselven. Senteret har eget parkeringshus i underetasjen, med heis som kommer opp rett ved inngangen til Salateriet.

Fordeler og muligheter
Salateriet er et godt opparbeidet konsept det vil være lett å overta. En Aktiv eier vil raskt kunne bidra til økt omsetning og lønnsomhet. Stedet er godt tatt vare på gjennom årene, og kundene likeså. Å utvikle konseptet videre ved å etablere stekeplater og ovner med avtrekksvifte for å kunne tilby varme måltidsløsninger vil kunne bidra til en vesentlig vekst. Dette er et potensial det anbefales å utnytte, dersom man vil maksimere omsetning og inntjening.

Konseptet er fleksibelt å bygge videre på. Å utvide med varme måltidsløsninger vil eksempelvis være et flott supplement, og bidra til å trekke nye kunder. Da vil man også kunne utvide åpningstidene, ettersom varmretter vil gi flere kunder på ettermiddag/kveld.

Varme måltider vil i tillegg gi en betraktelig økning i dagens Foodora-baserte take-away. Wolt er også veldig interessert i å sette i gang et samarbeid, og alt av formaliteter er her på plass.

Spisestedet er etablert på Facebook- og Instagram, men har i praksis vært lite aktiv på sosiale medier. Markedsføring og tilstedeværelse her er et område vi anbefaler å fokusere på – gjerne i kombinasjon med en egen bestillingsapp, slik at brukertilgjengeligheten bedres og stimulerer til faste kundeforhold.

Pris og verdivurdering
Salateriet er et meget attraktivt objekt. Eier har tatt godt vare på kundene sine, og fortløpende vedlikeholdt interiør og lokaler.

Vi mener at en prisantydning på 560.000 kr er en gunstig pris. Varelager kommer i tillegg.


Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.