Spesialist innen bilrestaurering

Sentralt i Oslo har vi for salg et veldrevet bilverksted med stabil drift og godt opparbeidet kundekrets.

Kr. 1.450.000 Beliggenhet: Oslo
Prisantydning: Kr. 1.450.000,–
Omsetning 2019: Kr. 3.750.000,–
Husleie: Kr.550.000,-

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Fair Mont AS
Etablert: 1983
Bakgrunn for salg: Pensjon
Antall ansatte: 5
Årsverk: 4.2
Web: Fairmont.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 550.000
Areal: 550 kvm
Husleiegaranti: Dep. 344.000 kr
Løpetid leiekontrakt: 31.12.2022
Forlengelse: Etter avtale
Felleskostnader: Nei
Adresse: Brynsveien 2–4, 0667 OSLO
Parkering: 6 stk

Drift

Konsept: Bilverksted
Åpningstider: Hverdager 08–16

Finansiell informasjon

Omsetning 2019: 3.826.103 kr
Lønnsprosent: 51.5%
Varekostnad: 20.7%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Ja
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, leiekontrakt

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Fair Mont er ett av landets eldste spesialistverksteder for bilrestaurering. Gjennom 40 år har de opparbeidet seg en stor kundebase og et godt renommé i en kresen, men betalingsvillig kundegruppe. Beliggenheten på Helsfyr er ideell, med god tilkomst og stort nedslagsområde.

Virksomhet
Fair Mont tilbyr full innvendig overhaling og restaurering av veteranbiler, sportsbiler og andre kjøretøy. Dette omfatter blant annet salmakertjenester for seter, ratt og annen innredning, samt ettermontering av teknisk utstyr som navigasjon, bilstereo, ryggesensorer, skjermer, og så videre. Oppdragene skreddersys etter kundens ønsker, og setter høye krav til kvalitet og perfeksjon.

Verkstedet har tidligere hatt mange oppdrag for taxinæringen, med montering av teknisk utstyr og vedlikehold av interiør. Dagens eier har imidlertid valgt å trappe ned dette for å rendyrke tjenesteprofilen mot færre kundesegmenter. Dette er det imidlertid mulig å gjenoppta.

Verkstedet har gjennom mange år opparbeidet et stort nettverk av leverandører, og kan fremskaffe original- og erstatningsdeler av høy kvalitet. Dette er en viktig konkurransefordel i et marked hvor autensitet er høyt verdsatt.
Fair Mont har dyktige ansatte som legger stor faglig kompetanse og stolthet i arbeidet. De er kjent i markedet for å tilby god service og kvalitet til en fornuftig penge.

Kundene oppsøker Fair Mont fra hele landet, og verkstedet er nærmest for en institusjon å regne innen sin nisje.

Lokaler og beliggenhet
Bedriften har sitt verksted på Helsfyr i Oslo, midt mellom Bryn og Etterstad, med god tilkomst fra E6. Plasseringen kunne knapt vært bedre, og i området ligger flere andre bilrelaterte forretninger og virksomheter.
Verkstedet er velegnet til driften, med kapasitet for vekst. Lokalet har god takhøyde, store vinduer og lyse flater både på tak og gulv, samt to kjøreporter og plass til seks biler i arbeid.

Fordeler og muligheter
Etter snart 40 års drift er Fair Mont meget godt innarbeidet. Verkstedet har kvalitet og presisjon i fingerspissene, og det merkes på kundetilgangen i et marked hvor mange lytter til anbefalinger, og hvor ferdig restaurerte biler i praksis blir rullende reklameplakater for verkstedet.

Dagens eier har de siste fem år kun bidratt litt administrativt. En mer aktiv og involvert eier vil kunne utvikle bedriften betydelig.

Fair Mont gjør selv ingen markedsføring, og det sparer driften for mye midler. Men markedet er stort, og konkurrentene få, så en strategisk satsing på reklame og PR vil kunne gi god økning i oppdragsmengden.

Det ligger også store muligheter for bedriften innen mersalg til eksisterende målgruppe – eksempelvis foliering, tuning, og så videre. Å bli en fullverdig styling/beauty-salong vil både utvide nedslagsfeltet og øke oppdragene fra eksisterende kunder.

Også innenfor båt, bobil og campingvogn kan det være godt betalte nisjeoppdrag å hente.

En annen mulighet er å gjenoppta koblingen mot taxi-næringen, hvor det er stort volum og hyppig behov for bistand.

Uansett hvilken retning man vil satse, er lokalet fleksibelt og godt egnet for tilpasning og utvidelse av tjenester. I ene delen er det en egen kjøreport som åpner for et mulig separat verksted for bilpleie eller lakkering.

Pris og verdivurdering
Fair Mont er en meget godt innarbeidet bedrift som har hatt en stabil drift igjennom mange år. Det ligger an til omsetningsvekst for 2020.

Vi vurderer Fair Mont til en prisantydning på 1.450.000 kr

Varelager på ca. 1.800.000 kr kommer i tillegg.

Prospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er også åpen for å selge aksjeselskapet.

 

BEDRIFTSBØRSEN gjennomfører årlig 60-70 SMB-transaksjoner og er Norges største bedriftsmegler. Våre verdivurderinger baserer seg på hva markedet erfaringsmessig er villig til å gi. I mange tilfeller viser de offentlige tallene ikke det virkelige bildet av driften. Man bør derfor skaffe seg bedre kjennskap til hva som ligger bak tallene før man konkluderer. Vi bistår gjerne med dette.