Swissvax Center Lillehammer

Anerkjent aktør innen kosmetisk bilpleie, med produkter og service i toppklassen. For rett kjøper er det muligheter for

Kr. 1.250.000 Beliggenhet: Norge
Prisantydning: Kr. 1.250.000,–
Est omsetning 2019: Kr. 2.000.000,–
Husleie: Kr. 226.800,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Swissvax Center Lillehammer AS
Etablert 2018
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 2
Årsverk: 2
Web: Swissvaxlillehammer.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 600 kr/kvm i året + mva
Areal: 378 kvm
Husleiegaranti: 60.000 kr
Løpetid leiekontrakt: 31.12.2022
Forlengelse: 3 års-opsjoner
Felleskostnader: Ca 60.000 kr
Adresse: Landbruksvn 2, 2619 Lillehammer
Parkering: God

Drift

Konsept: Bilpleie
Åpningstider: Man-fre 8–17

Finansiell informasjon

Omsetning 2018: 1.682.234 kr
Lønnsprosent: 54.9%
Varekostnad: 16.3%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Leiekontrakt og regnskap

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Anerkjent aktør innen kosmetisk bilpleie, med produkter og service i toppklassen. Swissvax Center Lillehammer er Norges eneste sertifiserte Swissvax-bilpleiesenter, og for rett kjøper er det muligheter for etablering av kjede for hele det norske markedet. Senteret er allerede godt etablert med kunder over hele landet.

Forretningskonsept
Swissvax Center Lillehammer ble etablert i 2010, og i 2018 skilt ut fra morselskapet som eget AS. Målet var å tilby det ypperste av innvendig og utvendig bilpleie, og dette har de lyktes svært godt med. Hit kommer entusiaster fra hele landet med eksklusive biler, samleobjekter, m.m. for detailing og profesjonell bilpleie. Senteret er også mye brukt av bilbutikker for klargjøring av biler til salg. Verkstedet ble raskt populært og har ventelister på opptil 5-6 uker hele sesongen gjennom.

PPF beskyttelsesfilm er sterkt etterspurt, og her har senteret spesialisert seg på en film som er transparent, men likevel gir lakken effektiv beskyttelse mot skader.

Andre tjenester som tilbys er:

:: Polering og ripefjerning
:: Beskyttelse av lakk og eksteriør? Rens og beskyttelse av interiør? Lakkeringsfri bulkoppretting
:: Flekklakkering
:: Detailing / full bilpleie

Swissvax er et verdenskjent konsept innen bilpleie, med produkter av svært høy kvalitet. Import og salg av Swissvax-produkter ligger i et eget selskap, som bilpleiesenteret kjøper sine produkter fra.

Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for også å selge aksjeselskapet.


Lokaler og beliggenhet
Senteret ligger godt plassert langs hovedveien gjennom Lillehammer. Det er kort avstand til sentrum og flere bilforhandlere i umiddelbar nærhet. Senteret har gode parkeringsforhold.

Lokalene er store og åpne, og velegnet for driften. De er meget representative, og speiler den høye kvaliteten bedriften leverer. Lokalet er påkostet og velinnredet, og man får øyeblikkelig følelsen av luksus og kvalitet når man stiger inn. Senteret har normalt 5-6 biler inne om gangen, men det er plass til flere, dersom man skulle ønske dette.

Lokalet består av butikk/venterom, verkstedområde med seks plasser, spiserom for ansatte, samt lager. Verkstedet er godt utstyrt, med bl.a. løftebukk. Senteret har vaskehall som er adskilt fra resten av lokalet. Denne har også egen innkjøring.

Fordeler og muligheter
Swissvax er et verdenskjent konsept, med unike produkter som gir et fantastisk resultat. Dette gjør at senteret umiddelbart assosieres med kvalitet. Navnet bidrar også til at folk fra hele landet oppsøker verkstedet for profesjonell bilpleie.

Swissvax Center Lillehammer sitter på rettighetene til å bruke Swissvax-navnet, samt til å etablere flere underavdelinger. Disse kan enten åpnes som egeneide sentre, eller baseres på franchising. I dette ligger et stort økonomisk potensial.

Stedet har svært dyktige ansatte som legger stolthet og fagkompetanse inn i hvert enkelt oppdrag. De har mange års erfaring og kjenner produktene og konseptet meget godt. Stedet trenger imidlertid en driver som har mulighet til å gå mer aktivt inn i driften, enten som eier eller ansatt – eller en kombinasjon av disse. Ny eier bør bl.a. se på hvordan driften kan optimaliseres, og hvordan konseptet kan spisses og videreutvikles.

For kjernetjenestene er kapasiteten i dag for lav i forhold til etterspørsel, og man taper i praksis en del kunder på den lange ventetiden. Ny eier bør derfor vurdere ressursutvidelse på denne fronten. Lokalene ligger godt til rette for dette, og kan potensielt håndtere en omsetning 3-4 ganger dagens, avhengig av tjenestemiksen.

Det finnes flere bilforhandlere i området som i dag ikke benytter seg av tjenestene. Å få disse på banen kan gi gevinst for begge parter. Et effektivt og godt system for å håndtere dette vil kunne gi et forutsigbart og betydelig omsetningsgrunnlag.

Det ligger ellers mye urealisert potensial i lokalene. Vaskehallen har mye ledig kapasitet, og dette kan potensielt utnyttes ved å tilby bilvask, hjulskift, felgreparasjon, dekkhotell, osv. Man kunne også vurdert å tilby henting og levering som en egen tilleggstjeneste.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt omsetter vi 60-70 virksomheter hvert år. Våre verdivurderinger tar hensyn til en rekke faktorer, hvor historie, bransje og økonomi kombineres med vår erfaring fra markedet. Totalt har Bedriftsbørsen stått for over 1.000 transaksjoner siden oppstart.

Swissvax Center Lillehammer er et påkostet senter for bilpleie. Verkstedet er godt utstyrt og har god vekst.

Vi verdivurderer Swissvax Center Lillehammer til 1.250.000 kr

Varelager kommer i tillegg.