Folketeaterpassasjen: Cantina Cortina

Populære Cantina Cortina selges. Restauranten har en unik beliggenhet som sikrer stabilt høy kundestrøm.

Kr. 2.450.000 Beliggenhet:
Oslo
Prisantydning:
Kr. 2.450.000,–
Omsetning 2018:
Kr. 8.619.000,–
Husleie:
9% av omsetning Min. 650.000,-

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Gastropublic AS
Etablert: 2010
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 7
Årsverk: 6
Web: CantinaCortina.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 9% av omsetning - Min 647.879 kr
Areal: 281 kvm + bruk av passasjen
Husleiegaranti: 6 mnd leie
Løpetid leiekontrakt: 31.08.2028
Felleskostnader: 11.849 kr/mnd
Adresse: Storgata 21-23, 0184 Oslo
Parkering: 1 plass (24.258 kr/år)

Drift

Konsept: Restaurant, trattoria
Åpningstider: Man-Fre 11.00-21.30 Lør 12.00-21.30 Søn 12.00-19.00

Finansiell informasjon

Omsetning 2018: 8.618.901
Lønnsprosent: kr 36.8%
Varekostnad: 29.6%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, leiekontrakt

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

«Rustikk hverdagsmat til folket» er mottoet til Cantina Cortina. Og hva kunne vel passet bedre her i Folketeaterpassasjen, bare et steinkast unna arbeidernes plass? Stedets popularitet strekker seg imidlertid langt utover arbeiderklassens rekker.


Meny og konsept

Cantina Cortina åpnet i 2010 som en tradisjonell italiensk trattoria. Stilen er enkel og rustikk, og maten smakfull og vellaget. Menyen er basert på retter fra bl.a. Roma- og Napoli-distriktet, og på klassisk vis inndelt i antipasti, pizza og pasta. Her kan man komme innom for en smårett og et glass vin, eller spise mye og lenge – akkurat som i Italia. Cantina Cortina er et sted hvor man slapper av med god mat, samtidig som man føler seg som en del av det pulserende bylivet. Passasjens åpne flater og forbipasserende mennesker bidrar til å skape samme gode stemning som på en sydlansk piazza.

Restauranten har bred appell og har opparbeidet seg mange stamkunder. Den har fått en rekke gode anmeldelser gjennom årene, og er godt kjent blant hovedstadens beboere.

Cantina Cortina satser også på catering, og har flere selskapsmenyer tilpasset dette segmentet.

Beliggenhet
Plasseringen i Folketeaterpassasjen er unik og gir en meget god og stabil kundestrøm. I tillegg til utsolgte teaterforestillinger fra oktober til mai, er det stort tilsig fra de mange som jobber i strøket, og fra alle de som bruker passasjen på vei gjennom byen.

Folketeateret ble bygget på 1930-tallet og totalrehabilitert for MNOK 500 i 2008. Teateret er Norges største privatteater med 1.400 sitteplasser og 100.000 årlig besøkende. Restauranten er full ved alle forestillinger, og har godt belegg også i sin øvrige åpningstid.

Lokaler
Stedet har rundt 50 sitteplasser innendørs, og 100 i selve passasjen. Stilen på uteserveringen er rustikk og preget av varme treflater. Innendørs er det en mer moderne og elegant stil som gjelder. Denne todelingen bidrar til at restauranten passer like godt til en fin helaftens middag, som for en uformell stund før teater, kino eller en tur videre ut på byen.

Kjøkkenet er godt tilpasset driften. Kapasiteten på kjøl, frys og lager er også god.

Fordeler og muligheter
Cantina Cortina er en godt innarbeidet og velrenommert restaurant. Den er lettdrevet og har stabilt høy kundestrøm. Dette gir et godt grunnlag å drive videre på, eller utvikle til nye høyder.

Stedets nåværende eier har ikke vært aktiv i driften siden 2017, og dette har påvirket både resultat og omsetning. En ny og mer involvert eier vil kunne skape vesentlig bedre resultater.

Italienske restauranter har vist seg å være blant de mest stabile og populære over tid. Konseptet kan imidlertid enkelt endres, dersom det skulle være ønskelig.

Cantina Cortina har god mulighet til å få uteservering på Youngstorget fra sommeren 2020, noe som vil kunne gi stedet et godt løft, spesielt på sommerhalvåret.

Det ligger også et uforløst potensial i å bruke passasjen mer aktivt til eventer og selskaper. Passasjen er 300 meter lang og 20 meter bred. Sammen med naborestauranten Nikay disponerer Cantina Cortina uteserveringen i passasjen på begge sider.

De to restaurantene har et godt samarbeid, og eies i dag av samme selskap. Begge ligger ute for salg nå (se eget prospekt for Nikay), og man kan velge å kjøpe dem enten separat eller samlet. Synergipotensialet er godt, med mulig kapasitetsutveksling av produksjon og personell. Spisestedene har i tillegg felles lager med kjøl og fryserom i kjelleren. Det er vel og merke uproblematisk å splitte opp dette ved behov.


Pris og verdivurdering

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt omsetter vi 60-70 virksomheter hvert år. Våre verdivurderinger tar hensyn til en rekke faktorer, hvor historie, bransje og økonomi kombineres med vår erfaring fra markedet. Totalt har Bedriftsbørsen stått for over 1.000 transaksjoner siden oppstart.

Cantina Cortina er en godt innarbeidet restaurant med stabil god omsetning og resultat:

Gjennomsnittlig omsetning de tre siste årene (2016 -2018): 9.408.000 kr
Gjennomsnittlig driftsresultat de tre siste årene (2016 -2018): 746.417 kr

Bedriftsbørsen verdivurderer Cantina Cortina til 2.450.000 kr.

Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for også å selge aksjeselskapet. Varelager kommer i tillegg.