Fordeler og muligheter
Cantina Cortina er en godt innarbeidet og velrenommert restaurant. Den er lettdrevet og har stabilt høy kundestrøm. Dette gir et godt grunnlag å drive videre på, eller utvikle til nye høyder.
Stedets nåværende eier har ikke vært aktiv i driften siden 2017, og dette har påvirket både resultat og omsetning. En ny og mer involvert eier vil kunne skape vesentlig bedre resultater.
Italienske restauranter har vist seg å være blant de mest stabile og populære over tid. Konseptet kan imidlertid enkelt endres, dersom det skulle være ønskelig.
Cantina Cortina har god mulighet til å få uteservering på Youngstorget fra sommeren 2020, noe som vil kunne gi stedet et godt løft, spesielt på sommerhalvåret.
Det ligger også et uforløst potensial i å bruke passasjen mer aktivt til eventer og selskaper. Passasjen er 300 meter lang og 20 meter bred. Sammen med naborestauranten Nikay disponerer Cantina Cortina uteserveringen i passasjen på begge sider.
De to restaurantene har et godt samarbeid, og eies i dag av samme selskap. Begge ligger ute for salg nå (se eget prospekt for Nikay), og man kan velge å kjøpe dem enten separat eller samlet. Synergipotensialet er godt, med mulig kapasitetsutveksling av produksjon og personell. Spisestedene har i tillegg felles lager med kjøl og fryserom i kjelleren. Det er vel og merke uproblematisk å splitte opp dette ved behov.