VR Games Zone

Norges største og ledende senter for virtuelle spill og opplevelser. Svært attraktivt konsept med bredt nedslagsfelt.

Kr. 1.150.000 Beliggenhet: Oslo Sentrum
Omsetning 2022: Kr. 2.885.000,–
Husleie: Kr. 670.000,-

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Experience Production AS
Etablert:2016
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 10
Årsverk: 5
Nett: vrgames.no, TikTok, Facebook, Instagram, YouTube, TripAdvisor, Google, m.fl.

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 55.860 kr / mnd
Areal: 320 m2 + fellesareal ca 50 m2
Husleiegaranti: 6 mnd leie
Løpetid leiekontrakt: 31.10.2023
Forlengelse: Ja
Felleskostnader: 10.860 kr / mnd
Adresse: Storgata 19, 0184 Oslo
Parkering: Vanlig gateparkering

Drift

Konsept: Spill / Underholdning / Eventer / Team building

Finansiell informasjon

Omsetning 2022: 2.820.671 kr
Lønnsprosent: 52.7%
Annen driftskostnad: 47.6%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leiekontrakt

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

VR Games Zone ligger midt i Oslo sentrum, og ble etablert i 2016 som landets første senter for virtuelle spillopplevelser. De er i dag fullstendig ledende i sin nisje, og kan tilby eksklusive spill og opplegg for grupper på inntil 50 personer.

Konsept
VR Games Zone er et rendyrket VR-senter. De har landets fremste fasiliteter og ekspertise innenfor virtuelle spill, og kan tilby unike opplevelser til et bredt kundespekter. Det finnes ikke tilsvarende aktører i Oslo og omegn, så konkurransesituasjonen er i praksis helt unik.

Hit kan man komme og tilbringe kvalitetstid med venner og kolleger, samtidig som man utfolder seg på det nyeste innen VR-teknologi. Man kan utforske fantastiske omgivelser, bevege gjenstander med telekinese, bruke kroppen til å styre, skyte med laser, og så videre.

Mange av spillene er lagt opp for lag, der en må jobbe sammen med å løse oppgaver. Dette gjør tilbudet spesielt velegnet til team building og andre gruppeorienterte opplevelser.

Senteret er velegnet for grupper på 2-50 personer, og kan skreddersy opplegg for både bedrifter og private selskaper. Spillutvalget er rikholdig, der noen kan spilles på tvers av rommene med inntil 16 deltakere samtidig.

Se også senterets presentasjonsvideo på YouTube.

VR Games Zone er godt kjent i markedet, og det innovative spilltilbudet genererer mye gratis PR og omtale. Posisjonen som ledende tilbyder har også gitt dem høy stjerne blant leverandører av både spill og utstyr. Senteret har gode avtaler som sikrer dem de nyeste og mest attraktive VR-spillene. Flere kan de tilby eksklusivt på det norske markedet.

Kundegrupper
Med mulighet for å medbringe egen mat, drikke, osv. er VR Games Zone et ypperlig sted å tilbringe en hel dag eller kveld. Tilbudet er spesielt ettertraktet for bedrifter som ønsker å ta de ansatte ut av sine vante omgivelser. Senteret har en stor andel bedriftskunder, og besøkes jevnlig av store selskaper som DNB, VG, Telenor, NRK og Finn.no.

På privatmarkedet er tilbudet attraktivt for bursdager, stevnemøter, utdrikningslag og som felles opplevelse for familie og venner. I tillegg opplever de stor interesse blant hovedstadens tilreisende. Noen oppgir til og med senteret som hovedmål for turen.

Lokaler
VR Games Zone holder til i Storgata, midt i Oslo sentrum, og er dermed lett tilgjengelig for svært mange.

Lokalene på rundt 320 m2 er godt tilpasset driften. Senteret er utstyrt med spesialbygde rom med det nyeste innen VR-teknologi. Et romslig lounge-område befinner seg utenfor, der de som ikke vil spille, eller som venter på tur kan oppholde seg. Her er behagelige møbler og Playstation-soner.

I tillegg rommer lokalene to møterom, med kapasitet på 16 personer hver. Det er også et enkelt kjøkken og kjøleskap til fri benyttelse for kundene.

Interiørdesignet er svært elegant og helhetlig uført. Det har en futuristisk og animert stil, som effektivt bygger opp under den spennende opplevelsen som her tilbys.

Drift
Senteret holder primært åpent i henhold til forhåndsbooking, men er periodevis også åpent for drop in. Gamemastere tar hånd om lokalene og de besøkene. Disse er deltidsansatte, som i stor grad er studenter. Senterets leder har ansvaret for vaktlister, bookinger og det tekniske. Eier er selv ikke aktiv i den daglige driften, men fører oppsyn.

Virksomheten har et egenutviklet bookingsystem som er integrert i nettsiden. Dette er intuitivt, enkelt og rimelig.

Markedsføring
VR Games Zone er godt representert på nett og i sosiale medier. De har ansatte som er dyktige til å produsere innhold, og flere av videoene har fått god spredning på TikTok. De er også til stede på YouTube, Facebook og Instagram, og når dermed ut til hele spekteret av aldersgrupper. I disse kanalene får man effektivt vist frem hvor godt tilbudet egner seg til ulike formål.

Senteret har også en godt utviklet TripAdvisor-konto, som rangerer som nr.2 i kategorien for fornøyelser og lek i Oslo, og nr.4 på landsbasis.

De er i tillegg representert på veldig mange samlesider for aktiviteter på nett, samt på Google, hvor de har reklame med sporing, egen profil med en del anmeldelser og generelt rangerer høyt på søk.

Økonomi
I normale driftsår har VR Games Zone hatt en omsetning på 2.5–3 MNOK, med et resultat på rundt 500.000 kr. I 2022 endte resultatet lavere, hovedsakelig grunnet for lite kontroll med lønnskostnadene. Dette er nå tatt grep om, og 2023 bør derfor være tilbake til normalen.

Fordeler og muligheter
VR Games Zone byr på unike opplevelser og det ypperste av teknologiske løsninger. De har valgt å rendyrke VR, og det har bidratt til å befeste posisjonen deres som ledende i sitt marked. Eierskapet passer både for den som vil være aktiv operativ, og for den som vil legge seg på en mer passiv linje.

Det fins en rekke spennende aktører på spillsiden. VR Games Zone har valgt én hovedleverandør som jevnlig utgir nye spill som egner seg for senteret. De har såpass god dialog med denne produsenten, at de også kan påvirke hva slags type spill det bør satse på. Videre har de mulighet til å sikre seg eksklusive rettigheter til spillene i Norge.

Senteret har et godt belegg, men det er fortsatt rikelig kapasitet for vekst. Her er det rom for betydelig økning i omsetningen, uten tilsvarende vekst på kostnadssiden. Husleien utgjør i dag den største utgiftsposten, og denne påvirkes ikke av omsetningsnivået. Økt volum vil dermed slå effektivt ut på bunnlinjen.

Mange som besøker senteret lar seg overvelde av opplevelsen. VR er lite utbredt i mange land og utgjør derfor en stor attraksjon også for tilreisende og turister. Her er det et stort uforløst potensial, og det finnes flere tilnærminger for å hente ut dette.

Nåværende eiere har i de senere år hatt for lav kapasitet til å følge opp virksomheten. Et mer aktivt eierskap vil bidra til videre utvikling og vekst. Det har i de senere år heller ikke blitt gjort stort innen markedsføring og salg, så også her ligger en stor oppside. Et grundig arbeid er imidlertid gjort for å skape høy tilstedeværelse på nett og i sosiale medier.

Virksomheten kan bli flinkere til å invitere pressen. Dette kan eksempelvis gjøres i forbindelse med lanseringer og ved testing av nye spill. For å skape mer oppmerksomhet, kan det også kjøres flere eventer og konkurranser. Å inngå strategiske samarbeid med eventbyråer vil i tillegg kunne gi flere oppdrag.

Oslo med omegn byr på et svært stort kundegrunnlag, både blant bedrifter og private, så kilden til oppdrag er nesten utømmelig. Det er også en generell dreining mot opplevelser i samfunnet, og for næringslivet er det spesielt attraktivt med spennende team building-aktiviteter som ikke krever utenbys reise og overnatting. I dette segmentet har VR Games Zone ikke bare et svært godt produkt å tilby, de framstår også som et rimelig priset alternativ.

For å øke volumet på bedriftsmarkedet kan det etablereres en liga, hvor bedrifter konkurrerer med hverandre. Dette kan være en flott måte å både være aktive og sosialisere med hverandre etter jobb.

Det bør også utforskes i hvilken grad senteret kan utvikle spill som kan brukes til opplæring og trening innen fysisk og psykisk helse. Dette vil kunne åpne et helt nytt segment, samtidig som det kan øke belegget på dagtid.

Det er i det hele tatt mange måter å øke aktiviteten i senteret på. Grunnlaget er sterkt, med en veletablert drift som tilbyr attraktive opplevelser til konkurransedyktige priser.

Pris og verdivurdering
VR Games Zone er et godt innarbeidet senter med en høy standing og eksklusive rettigheter på spill. Anlegget er godt utrustet og driften er enkel og velfungerende, med gode oppsider.

Virksomhetens verdi vurderes derfor til 1.150.000 kr.

Prospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er også åpen for en transaksjon av aksjene.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.