Asker: Veldrevet blomsterbutikk

Blomsterbutikken på Holmen Senter selges grunnet pensjon. Stor butikk med stabilt god drift og betydelige utviklingsmuli

Kr. 1.950.000 Beliggenhet: Asker
Prisantydning: Kr. 1.950.000,–
Omsetning: Kr. 10.512.000,–
Husleie: 5% av oms. Min Kr. 550.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Holmen Blomst AS
Bakgrunn for salg: Pensjon
Antall ansatte: 11
Årsverk: 8,5

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 5% av oms. Min 550.000/år
+ 0.7% markedsføringsbidrag
Areal: 103.2 kvm forretning
+25.8 kvm av fellesareal
Løpetid leiekontrakt: 31.10.2024
Felleskostnader: Ja
Adresse: Vogellund 6 og Holmengata 6, 1394 Nesbru
Parkering: 842 plasser

Drift

Konsept: Blomsterbutikk
Åpningstider: 10–20 (9–18)

Finansiell informasjon

Omsetning 2018: 10.511.800 kr
Lønnsprosent: 44.6%
Varekostnad: 38%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Leieavtale, Regnskap

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Holmen Blomst er Askers største blomsterbutikk. Virksomheten med over 30 års fartstid har stabilt god økonomi, og strategisk plassering på kjøpesenteret Holmen Senter på Nesbru.

Om virksomheten
Holmen Blomst er en frittstående faghandel med godt etablert kundekrets. Virksomheten har gjennom mange år hatt svært stabil omsetning – noe som har gitt både eiere og ansatte en trygg og god driftshverdag.

Lokalet er romslig, med bred front ut mot kjøpesenteret. Innredningen er smakfull og varierer med sesongene og sortimentet. Butikken bugner av flotte blomster, dekorasjoner og interiørartikler.Varesortimentet rommer blant annet vaser, potter, lys, servietter, kort, lamper og bilder.

Butikken er anerkjent i området og har mange faste kunder, både private og i bedriftsmarkedet. Også i bransjen har butikken godt renommé.

Beliggenhet
Holmen Senter ligger på Nesbru i Asker Kommune, med godt tilkomst fra E18 og Slemmestadveien.Blomsterbutikken har en super beliggenhet i hjertet av kjøpesenteret i første etasje. Sammen med Meny, Vinmonopolet og H&M regnes den blant senterets viktigste butikker.

Holmen Senter teller nærmere 50 butikker og kan tilby alt man trenger i hverdagen. En stor andel

butikker er unike for senteret og har lokale drivere. Dette skaper større kundeoppslutning og lojalitet i lokalmiljøet. Bygget huser også en kommunal bibliotekfilial, samt en rekke servicebedrifter spisesteder og helserelaterte virksomheter. Senteret forvaltes av Citycon for Storebrand og har ca. 4.300 besøkende på ukedager og 5.200 på lørdager.

Drift
Siden oppstart har butikken hatt to eiere, hvorav de nåværende har vært med siden 1996. Dagens eiere er aktive i driften, men ønsker nå å pensjonere seg og overlate driften til nye krefter.

Butikken har 4-5 faste grossister, og innkjøpet skjer dels via nettbestilling og dels via fysisk handel med tilhørende valg av blomster o.l.. De har avtale med en rekke begravelsesbyråer og bedrifter. Dette genererer en del faste leveranser som sørger for forutsigbarhet i økonomien.

Virksomheten er etablert på Facebook med rundt 650 likere. De har i tillegg en egen informasjonsside på Holmensenter.no

Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er også åpen for å selge aksjeselskapet.

Fordeler og muligheter
Holmen Blomst er en veldrevet butikk med godt renommé og lang fartstid. Her får ny eier et økonomisk trygt utgangspunkt for mulig videreutvikling og omsetningsvekst.

Butikken gjør lite på markedsfronten, utover det som overordnet gjøres gjennom senteret. Her ligger dermed en uforløst gevinst. Ved eksempelvis å være mer aktiv i sosiale medier kan man med liten økonomisk innsats oppnå mye. Butikken har ikke egen nettside, så det er også noe å vurdere.

Driften har så langt vært mest konsentrert rundt butikkunder. Dette er naturligvis svært viktig, men det ligger også et betydelig eksternt marked i området, som i liten grad har vært rørt. Det foreligger blant annet et stort potensial for inngåelse av flere bedriftsavtaler, f.eks. i form av faste avtaler, arrangementer, eventer, selskaper, brylluper, osv. Dette vil ikke bare bidra til det økonomiske, men også medføre økt variasjon og kreativitet, og dermed gjøre butikken mer attraktiv å jobbe i.

Områdets kundemasse har høy betalingsevne. En bør derfor se på mulighetene for å tilby flere eksklusive produkter.

Produktmiks og plassering har stor betydning og kan helt klart optimaliseres. Det kan også gjøres en del på sortimentsiden, både hos nåværende leverandører og gjennom nye tilbydere.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt omsetter vi 60-70 virksomheter hvert år. Våre verdivurderinger tar hensyn til en rekke faktorer, hvor historie, bransje og økonomi kombineres med vår erfaring fra markedet. Totalt har Bedriftsbørsen stått for over 1.000 transaksjoner siden oppstart.

Holmen Blomst har gjennom sin lange fartstid bygget opp et sterk merkenavn som gjør at butikken leverer en svært stabil omsetning. Når det gjelder resultatet er dette styrt etter hvor mye eierne tar ut, men resultat før eierlønn utgjør ca. 1.2 MNOK. Selv om eierne er to personer utgjør de samlet bare rundt ett årsverk.

Bedriftsbørsen verdivurderer Holmen Blomst til 1.950.000 kr. Varelager kommer i tillegg.