Attraktive Gjøvik Gullsmedforretning

Uavhengig gullsmed med optimal beliggenhet i Gjøvik sentrum selges grunnet pensjon. Veldrevet og lønnsom!

Kr. 2.800.000 Beliggenhet: Gjøvik
Prisantydning: Kr. 2.800.000,–
Omsetning: Kr. 5.700.000,–
Resultat: Kr. 1.100.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Gjøvik Gullsmedforretning AS
Etablert: 2000
Bakgrunn for salg: Pensjon
Antall ansatte: 3
Årsverk: 3
Web: Gjovikgullsmed.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 2014: 9.141 kr/mnd +mva inkl. 3.600 kr/år for gatevarme. Deretter indeksregulert
Areal: 90 m2
Husleiegaranti: 6 mnd leie
Løpetid leiekontrakt: Løpende m/6 mnd oppsigelse
Felleskostnader: Etter fordelingsnøkkel
Adresse: Hunnsvegen 3, 2821 Gjøvik
Parkering: Vanlig gateparkering

Drift

Konsept: Gullsmedforretning
Åpningstider: Hverdager 10–17
Torsdag 10-19
Lørdag 10–16

Finansiell informasjon

Omsetning 2021: 5.695.848 kr
Lønnsprosent: 28.5%
Varekostnad: 41.9%
Verdi inventar: 100.000 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, husleie og inventarliste.

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Med generasjonsskifte i Gjøvik Gullsmedforretning har du nå muligheten til å overta en velrennomert og stabil virksomhet med grunnlag for sterke driftsresultater i årene som kommer. Butikken har hatt positive resultater helt siden oppstarten i 2000.

Forretningskonsept
Gjøvik Gullsmedforretning ble etablert som uavhengig og frittstående gullsmedforretning, med fokus på kundeservice og høy produktkunnskap. Butikken fører et bredt utvalg gull-, sølv- og diamantsmykker fra ledende norske og internasjonale leverandører: Dulong, Birdie, Heiring, Ruben Svart Design, Per Borup design, Wille Jewelry, Ceur de Lion, Thomas Sabo, Saint Maurice, Kathrine Lindman, Kaja Gjedebo, Huldresølv. Espeland, Sylvsmidja, Pia & Per, Edox, Claude Bernhard, Daniel Wellington. Arne Jacobsen Watches, Picto m. fl.

Bedriften har som mål å være best på forlovelses- og gifteringer. De tilbyr også spesialtilpassede smykker, der kunden kan være med og designe sine egne unike uttrykk. I tillegg selger de sølvbestikk, gaveartikler, bunadssølv, klokker, m.m. De er opptatt av trender og stolte over å kunne vise nyskapende design fra unike merkevarer.

Butikken er medlem i et innkjøpssamarbeid for frittstående butikker. Gjennom dette får de tilgang til et bredt utvalg leverandører og merkevarer.

Drift
Forretningen har tre fulltidsansatte, eier inkludert. To eksterne verksteder utfører butikkens gullsmedarbeid. Begge har lang erfaring og meget høy fagkompetanse. De eksterne oppdragene omfatter alt av reparasjoner, omsmelting og oppdrag innen spesialdesign.

Gjøvik Gullsmedforretning er etablert med egen nettside, samt profiler på Facebook og Instagram.

Beliggenhet og lokaler
Forretningen ligger strategisk plassert vis-à-vis Storgata, som er Gjøviks viktigste handelsgate. Byens sentrumsområdet er under utvikling, med forventninger om vekst for handelsstanden som helhet.

Butikklokalene er lyse og kompakte, med eget kontor i bakkant. Innredningen er smakfull, med klassiske og eksklusive utstillingsmontre. Kvalitet og stil tilsier at disse kan brukes i mange år fremover.

Fordeler og muligheter
Ny eier får her overta en veldrevet virksomhet som har levert stabilt gode resultater over mange år. Vi anbefaler å videreføre fokuset på butikkens kvaliteter som faghandel og kvalitetsleverandør. Utover dette er det mulig å utvikle butikkonseptet videre i den retning man ønsker.

På markedsføringsfronten er det mye urealisert potensial. Foruten ordinære innlegg på Facebook og Instagram har de i de siste årene i hovedsak annonsert gjennom Gjøvik Magasinet, som fulldistribueres i Gjøvikområdet.Her ligger det en stor oppside i å løfte fram både produktene og tjenestene bedre. Spesielt gjelder det for de nisjetjenester som spesialdesign og omsmeltning.

Betalt annonsering på sosiale medier har så langt ikke vært gjort, og er absolutt et område å satse på.
Netthandel som supplerende salgskanal bør også vurderes av ny eier.

Pris og verdivurdering
Gjøvik Gullsmedforretning AS omsetter normalt for i overkant av 5 MNOK i året, og har levert positive driftsresultater i alle år. Eier hever en lønn på 630.000 kr pr. år. Omsetning 2020 endte på 5.3 MNOK, med driftsresultat på 674.284 kr. Tilsvarende tall for 2021 var 5.7 MNOK og 1.124.667 kr.

Bedriftsbørsen AS verdivurderer virksomheten til 2.800.000 kr + varelager
Ved overtagelse av aksjene gjennomføres transaksjonen på kontant og gjeldfri-basis.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.