Besøksanlegg ved naturperle

Spektakulært anlegg med kafé/restaurant, gavebutikk, utstilling- og selskapslokaler selges grunnet pensjon.

Kr. 12.000.000 Beliggenhet: Trofors- Nordland
Prisantydning: Kr. 12.000.000,–
Omsetning normalår: Kr. 5.200.000,–
Takst eiendom: Kr. 9.750.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Laksforsen Turist Cafe AS
Etablert: 1990
I disse lokalene: 1992
Bakgrunn for salg: Pensjon
Antall ansatte: 9
Årsverk: 3
Web: Laksforsen.no

Husleie/Lokalitetene

Areal: 777 kvm BTA
Adresse: Laksforsen, 8680 Trofors
Parkering: God kapasitet

Drift

Konsept: Servering / turisme / gavebutikk
Åpningstider: 1. aprl–26. sept. / formiddag–tidlig kveld

Finansiell informasjon

Omsetning 2019: Ca 5.2 MNOK
Lønnsprosent: Ca 38%
Verdi inventar: 450.000 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Eiendomstakst, regnskap

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Naturopplevelser, god mat og moderne komfort er en gyllen kombinasjon. Og med panoramautsikt rett mot et sytten meter høyt fossefall er det akkurat det Laksforsen Turistcafe kan tilby sine besøkende. Det veldrevne anlegget har mange ben å stå på og kan vise til stabilt god omsetning. Beliggenheten ved E6 og på en av Nordlands mest besøkte attraksjoner sørger for høy tilstrømning av besøkende.

Om stedet
Laksforsen Turistcafe er oppkalt etter en av landets flotteste laksefosser i elva Vefsna, som ligger i Grane kommune i Nordland. Fossen ligger rett ved E6, ca 2 mil nord for Trofors og 3 mil sør for Mosjøen. Svært mange passerer stedet på fastlandsruta gjennom Helgeland, og hvert år velger stopper 80–100.000 mennesker å stoppe nettopp her. Dette gjør stedet til en av Nordlands mest besøkte attraksjoner.

Kafeen har utsikt rett ut over fossefallet og den ville naturen rundt. Er man heldig kan man se laksen hoppe i fossen, samtidig som man nyter måltidet. Utsikten til de kraftfulle vannkaskadene og den ville og vakre naturen rundt gir en solid ekstradimensjon til besøksopplevelsen. Dette tiltrekker seg tilreisende fra både nær og fjern.

På YouTube fins en dronevideo over området.  Vefsna er for øvrig det lengste lakseførende vassdraget i Nordland, med en total fiskestrekning på hele 44 km. Selve området rundt fossen er kjent som en av de beste, og ikke minst vakreste, lokasjonene.

Virksomheten
Laksforsen Turistcafe har hele 30 års fartstid, og er med usedvanlig godt etablert. Anlegget har blitt bygd opp og utviklet gradvis, og omfatter nå restaurant/kafé/kro, møte/selskapslokaler, gave/suvenirbutikk og en stor parkeringsplass. I tillegg tilbys overnatting i samarbeid med Vefsna Lodge.

Restauranten serverer både lunsj og middagsretter. Menyen er basert på norsk tradisjonskost, med laksen som sentral ingrediens. Stedet er velkjent for sin gode mat, og var i 2016 en av finalistene i NAFs kåring av landets beste veimat.

Gavebutikken selger norske kvalitetsklær, gaveartikler og suvenirer. På sommertid selges også lokalmatprodukter. På veggene i serveringslokalet henger utstillingskunst som også kan kjøpes.

Drift
Anlegget er i drift fra 1. april til 26. september, med varierende åpningstider fra formiddag til tidlig kveld. Dagens to eiere har drevet stedet i 28 år, og er begge aktive i driften. Nå nærmer de seg pensjonsalder, og ønsker å overlate satsingen til yngre krefter.

Stedet har betydelig potensial for videreutvikling, for den som er villig til å satse og stå på. Turismen i området er i sterk vekst, og stedet nyter god støtte blant lokalbefolkningen.
Virksomheten er etablert med egen smakfull nettside, samt profiler på både Facebook og Instagram.

Kundegrupper
Laksforsen er et naturlig stopp på veien for turister som ferierer i området med bil/bobil/buss. I tillegg er det et populært turmål og utfartssted for hyttefolk og folk som bor i regionen.

Med sin fantastiske beliggenhet er det også et populært valg for selskaper og arrangementer.

I tillegg kommer laksefiskerne, som gjennom sesongen utgjør en stor kundegruppe. Stedet er velkjent i miljøet, og tiltrekker seg laksefiskere fra hele verden. Da TV-programmet «Gutta på tur» hadde med kongen på tur, valgte også de å dra til Laksforsen.

Eiendommen
Bygget har en BTA på 777 kvm, og omfatter bl.a. kjøkken, lager, butikk og flere serveringslokaler.

Den tekniske standarden er god og fasilitetene har vært kontinuerlig oppgradert og vedlikeholdt. Byggeår er 1992 med diverse tilbygg i 1993, 1999 og 2010. Det er gjort vesentlige oppgraderinger de siste årene, og anlegget framstår moderne og smakfullt innredet.

Laksforsen Turist Cafe AS eier drift og eiendom. Ved overtagelse av aksjeselskapet gjennomføres transaksjonen på «kontant og gjeldfri»-basis. Det kan søkes tilskudd fra «Vefsna-fondet» på inntil 20% av kjøpesum.
Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Fordeler og muligheter
Laksforsen har store muligheter for en ny engasjert driver. Stedet drar veldig nytte av den attraktive beliggenheten, som sørger for en jevn strøm av turister fra hele verden og regionen rundt. En ny eier burde vurdere å utvide omfanget gjennom flere typer konsepter rettet mot reiseliv, laksefiske og turer/naturopplevelse.
Laksforsen er etablert med profiler på Instagram og Facebook, som for det meste benyttes til å poste innlegg relatert til restauranten. Disse kan brukes mer aktivt for å nå både et nasjonalt og internasjonalt publikum.
Laksforsen er nevnt mange steder i media, og det å markedsføre stedet og de tilbudene man har mot konferanse, selskapet, bryllup og events burde være attraktivt i markedet.

Økonomi og verdivurdering
Selskapet omsetter for i overkant av 5 MNOK pr. år med et driftsoverskudd på rundt 500.000 kr. I tillegg til dette tar eierne ut lønn på henholdsvis 550.000 kr og 550.000 kr + annet arbeid for ca. 150.000 kr.
Normal verdi av virksomheten i forhold til omsetning, resultat og lønn er satt til 2.000.000 kr i tillegg til verdi av inventar og utstyr på til sammen 450.000 kr.
Eiendomsverdi etter takst er 9.750.000 kr. Det foreligger egen takst på eiendommen som kan sendes på forespørsel. Det legges også til grunn at det over de siste årene både er bygget på og gjort vesentlige oppgraderinger over drift.
Bedriftsbørsen AS verdivurderer drift og eiendom til en samlet verdi av 12.000.000 kr (eks. varelager)

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.