Populær burgerrestaurant på idylliske Sørenga

Bun’s Burger Bar tilbyr knallgod burger med fantastisk utsikt og gode vibber på Sørenga. Solid vekstpotensial.

Kr. 2.750.000 Beliggenhet: Oslo
Prisantydning : Kr. 2.750.000,–
Omsetning 2021: Kr. 7.880.000,–
Husleie: 10% av oms.

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Buns Burgerbar AS
Etablert: 2014
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Nett: Bunsburgerbar.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 10% av omsetningen
Minimum 4.000 kr / kvm pr år
Husleiegaranti: 6 mnd leie
Løpetid leiekontrakt: 20.02.2029
Forlengelse: 5 år om gangen
Felleskostnader: 350 kr / kvm pr år
Adresse: Sørengkaia 71, 0194 OSLO

Drift

Konsept: Restaurant, nabolagspub

Finansiell informasjon

Omsetning 2019: 10.117.607 kr
Lønnsprosent: 34.9%
Varekostnad: 30.7%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leiekontrakt

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Bun’s Burger Bar var blant de første som etablerte seg på Sørenga, da området begynte å ta form i 2014. Her serveres kompromissløst gode burgere til ærlige priser, og dette har gitt dem gode besøkstall – også gjennom pandemi og utbygging. Omsetningen er ventet å styrke seg vesentlig, nå som bydelen står ferdig og forbindelsen til Bjørvika straks kommer på plass.

Forretningskonsept
Bun’s Burger Bar serverer klassiske burgere med tilbehør, basert på markedets beste råvarer. Hamburgerkjøttet kommer fra norsk høyrygg, og grilles til perfeksjon før det serveres i luksuriøse brioche brød, med tilbehør som whisky marmelade, chipotle mayo og trøffel fries.

Også øl-, vin- og drinkmenyen er rikholdig, og bidrar til å ta smaksopplevelsen enda et hakk opp. Men den beste ingrediensen av alt er selve utsikten utover byen og fjorden. Stemningen som oppstår her på sommerhalvåret er helt magisk. Men også på vinteren er stedet populært. Det fungerer da som en varm og trivelig nabolagsrestaurant, der bydelens relativt unge beboere kommer for et uformelt måltid eller en øl med gode venner.

Stedet er tilknyttet Wolt for utkjøring av mat, og kan med det serve hele Sørenga, Barcode, og resten av det sentrale Oslo.

Bun’s er etablert med funksjonelle nettsider, samt profiler på Instagram og Facebook med henholdsvis 5.500 og 4.000 følgere. Restauranten legger stor vekt på musikkutvalget, og har opprettet egen spilleliste på Spotify. De foretrukne sjangrene er klassisk rock og blues.

Lokalene
Restauranten er lys og trivelig, med store vinduer langs hele fasaden. Disse gir god utsikt mot fjorden og byens skyline, med Operaen, Munch-museet og hele Barcode-rekka. Takhøyden skaper også god raus romfølelse.

Vinduene i fasaden kan åpnes slik at man får en opplevelse av å sitte ute også fra innsiden. Det bidrar ikke minst til at restauranten får utnyttet kapasiteten bedre på de travle sommerdagene. Stedet har ca. 50 sitteplasser inn og ca. 100 ute.

Lokalet et smart inndelt, med barområde i midten som gir godt oversyn, og kjøkken i bakkant som sørger for korte leveringslinjer. Dette skaper en effektiv arbeidsflyt som igjen senker lønnskostnadene og bidrar til sunn økonomi.

Restauranten er i god stand, og fortløpende vedlikeholdt. Fornyelser og forbedringer har blitt tilført ettersom virksomheten har vokst, deriblant nytt kjølerom. Her kommer man derfor til dekket bord, med et lokale som kan drives i mange år uten større investeringer.

Beliggenhet
Sørenga har i løpet av få år blitt forvandlet fra konteinerområde til et splitter nytt og fjordnært nabolag. Området består av leilighetskomplekser med spennende arkitektonisk utforming, og en grønn park med flere kanaler som fører ut til Oslos mest sentrale badeplass.

Sørenga har bli er et sommerparadis, og opplever en enorm tilstrømning fra folk som vil bade og slappe av i sol og frisk sjøbris. På sommerdagene er restauranten stort sett fullsatt hele åpningstiden, og ofte med kø på utsiden. Få andre spisesteder kan matche denne beliggenheten, med sitt spektakulære skue ut over den glitrende fjorden og den spenstige byprofilen.

Sørenga og området rundt har i praksis vært en stor byggeplass i mange år, og dette har i perioder gjort fremkommeligheten vanskelig. Nå er veldig mye ferdigstilt og innen tolv måneder skal Sørenga kobles sammen med Bjørvika og blir en felles bydel. Tilgjengeligheten vil da løftes til et helt annet nivå, og det er ventet betydelig økt kundetilstrømning gjennom hele året.

Økonomi
Utbyggingen har gjennom årene skapt ulike utfordringer for virksomheten, men de har stort sett blitt taklet bra. Det har imidlertid vært krevende i de periodene tilgjengeligheten til Sørenga har blitt rammet, noe den ble i store deler av 2019. Til tross for dette omsatte restauranten dette året for 10 MNOK, med et driftsresultat på 619.000 kr.

Bedriften har også klart seg greit gjennom pandemien, med en omsetning i 2020 på 7.5 MNOK, og enda litt mer i 2021. For 2022 er omsetningen imidlertid ventet å komme opp mot 2019-nivå igjen, og for 2023, hvor Bjørvika-forbindelsen kommer på plass, er det budsjettert med en omsetning på 13.750.000 kr og et driftsresultat på hele 2.350.000 kr.

Fordeler og muligheter
Bun’s Burger Bar er inne i sitt åttende driftsår, og er med det blitt et godt etablert serveringssted som vet hva kundene vil ha. Virksomheten har svært effektiv drift og lave investeringsbehov, samtidig som en aktiv eier med små grep vil kunne utløse vesentlig mer omsetning.

Den fantastiske beliggenheten vil også bli stadig bedre, i takt med at området nærmer seg ferdigstillelse.

På vinteren er Bun’s en godt innarbeidet nabolagsbar. Med flere aktiviteter vil man kunne tiltrekke seg et bredere og større publikum. Et shuffle board alene ville trolig hatt merkbart effekt. Aktiviteter som quiz, intimkonserter, øl- og vinsmaking, visning av sportsbegivenheter, osv. vil også kunne gi hyggelig merinntekt.

Det er uansett forventet en vesentlig økning av kundetrafikk i området, når Sørenga knyttes sammen med Bjørvika. Dette vil merkes gjennom hele året.

Bruk av flere take away-leverandører vil spesielt på vinteren kunne gi økt omsetning. Siden stedet allerede er godt kjent, er det lettere å oppnå god omsetning på slike plattformer.

Pris og verdivurdering
Bun’s Burger Bar er godt etablert på en av Norges mest attraktive beliggenheter, og har et stort vekstpotensial.

Vi vurderer verdien av virksomheten til 2.750.000 kr.
Varelager kommer i tillegg.

Prospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er også åpen for en transaksjon av aksjene.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.