Cabin Campers: Innovativt bobilkonsept

Campervan-aktør med utleie av trendy og utradisjonelle bobiler for et internasjonalt marked. Lettdrevet og lukrativt!

Kr. 6.450.000 Beliggenhet: Oslo
Prisantydning: Kr. 6.450.000,–
Omsetning 2019: Kr. 1.306.000,-
Utleieobjekter: 16

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Cabin Campers AS
Etablert: 2018
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 1
Årsverk: 0,4
Web: www.cabincampers.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Base/parkering: Ensjøveien 3, 0655 Oslo
Løpetid leiekontrakt: 31.12.2020

Drift

Konsept: Bobilutleie, turisme

Finansiell informasjon

Omsetning 2019: 1.306.913 kr
Verdi bilpark: 5.300.000 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leverandøravtale

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Med utleie av varebiler innredet som moderne hytter har Cabin Campers klart å fornye hele bobilsjangeren. Tilbudet har truffet svært godt i markedet og vært fullbooket siden oppstarten i 2018. Utleieparken på 16 biler gir god avkastning, og kan enten drives som den er eller utvides ytterligere.

BEDRIFTSBØRSEN gjennomfører årlig 60-70 SMB-transaksjoner og er Norges største bedriftsmegler.
Merk: I mange tilfeller gir de offentlige tallene ikke det virkelige bildet av driften. Man bør derfor skaffe seg bedre kjennskap til hva som ligger bak tallene før man konkluderer. Megler bistår deg gjerne med dette.

Forretningskonsept
Cabin Campers tilbyr minihytter på hjul, med frihet til å oppsøke den norske landskapsdrømmen. Konseptet er primært rettet mot utenlandske turister som ønsker å oppleve Norge på en litt annerledes måte, men tilbudet har også slått godt an hos nordmenn.

Bilene har kapasitet for tre personer og kan plukkes opp i Oslo. Kundene står deretter fritt til å kjøre hvor de vil i landet. Det er også utarbeidet ferdige reiseforslag for dem som ønsker et skreddersydd opplegg. Målet er å gi kundene reiseopplevelser i tråd med deres personlige interesser og preferanse.

Bilene leies ut til en døgnpris på 1.875–2.390 kr, med mulig ekstrautstyr som fiskestang, telt, grill, yogamatte, etc. 24-timers bilservice er inkludert i prisen. Utleien har hittil vært sommerbasert, dvs. fra mai til september. Minimum leietid er tre døgn, men gjennomsnittslengden er så høy som åtte døgn.

Prisene er gunstige sammenlignet med andre overnattings- og transporttilbud. Konseptet passer også utmerket for en autentisk Norges-ferie, med fri og åpen natur i kombinasjon med den koselige og intime hyttefølelsen.

Cabin Cambers har fått mye oppmerksomhet og god mediadekning. De har blant annet vært på God Morgen Norge-besøk og blitt omtalt 3 ganger i Magasinet Reiselyst, Norges største reisemagasin. Konseptet framstår som unikt og blir derfor lagt merke til. Cabin Campers er i tillegg godt synlig på sosiale medier, med 15.000 følgere på Instagram og 12.000 på Facebook.

Bilparken
Utleieobjektene består av seksten Volkswagen Crafter, alle sammen nyere enn åtte år og i god stand. Bilens bodel er bygget i solide materialer, og innredet for å optimalisere kundens opplevelse. Smarte og praktiske løsninger er gjennomgående for designet. Basen ligger i Oslo, hvor det leies parkeringsplasser og hvor bilene blir vasket og klargjort mellom hver utleie.

Drift og økonomi
Cabin Campers har hatt fullt belegg fra første sesong. I 2018 startet de med én bobil, som ble utvidet til tre før året var omme. I 2019 utvidet de med fem nye biler, og opplevde samme høye pågang. I år har de altså seksten biler klare, og under normale forhold ville de også nå vært fullbooket. Men COVID-19 har påvirket situasjonen, og de har måttet vri fokus fra det utenlandske til det norske markedet. Og selv om de har hatt hell med dette vil sesongen totalt bli kortere. Det antas derfor at omsetningen for 2020 vil lande på omtrent det samme som i 2019.

Driften er effektiv og fungerer i hovedsak som et bilutleiefirma. Alt av overlevering, rengjøring, osv. utføres av innleid tredjepart (Medarbeiderne AS). Lave driftskostnader gjør at marginene blir særdeles gode. Den valgte bilmodellen lar seg med enkle grep skaleres og ominnredes, og det er totalt sett høy inntjening i løpet av bilens levetid.

Bedriften er kort sagt lettdrevet og attraktiv. Den krever lite og gir høy avkastning.

Fordeler og muligheter
Campervan-turisme er en stor og innbringende næring i mange land med geografi som ligner på vår, bl.a. Island og New Zealand. I Norge er det ennå få aktører, så markedspotensialet er betydelig. Konseptet har også vist seg svært populært; kombinasjonen norsk natur og hytte på fire hjul er rett og slett en vinner!

Konseptet er grundig utprøvd over flere år med meget gode resultater, og er nå klart for videre eskalering, dersom ny eier ønsker det.

Per i dag leies det kun ut biler fra Oslo, men her kan man enkelt utvide med baser fra flere storbyer og attraktive turistmål, samt fra naboland som Sverige og Finland.

Til nå har det kun vært utleie i sommersesongen, men dette kan endres til hele året. Å oppleve vinter-Norge er også svært attraktivt på det internasjonale markedet.

Den høye snittlengden på utleie (åtte døgn) gjør at det kreves få kunder og lite praktisk administrasjon for å oppnå full omsetning.

Synligheten i sosiale kanaler gir bred og effektiv markedsføring til en svært lav kost.

Pris og verdivurdering
Cabin Campers er en vekstbedrift som etter bare to års drift gir meget god avkastning. Årets budsjett var satt til 3,1 MNOK, hvor resultat før finansiering og eierlønn utgjorde 1.500.000 kr. Dette er vel og merke på 9 måneders sesong. Bilene alene har en verdi på ca. 5.300.000 kr

Vi mener ut ifra dette at prisantydningen på 6.450.000 kr er riktig pris.

Prospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for en transaksjon av aksjene.

Det medfølger tegninger for bygging av bilene og innføring vil bli gitt. Selskapet har finansiert store deler av bilparken, så om man ønsker å videreføre dette vil kapitalbehovet ved overtakelse være vesentlig lavere enn prisantydningen. Ring gjerne megler for en prat rundt finansiering