COOP MATKROKEN

SJARMERENDE KOLONIAL MED BENSINPUMPE OG KAFE

Kr. 650.000 Beliggenhet: Hovin - Telemark
Omsetning: Kr. 7.919.444,-
Husleie: Kr.179.885,- pr år

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Oppbygda Handel AS
Etablert: 1993
I disse lokalene: 1993
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 4

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: Kr.179.885,- pr år
Areal: 198 KVM + lagerhus
Husleiegaranti: Nei
Løpetid leiekontrakt: Forhandles
Forlengelse: Forhandles
Felleskostnader: Nei
Adresse: Hovinvegen 1910
3652 Hovin I Telemark
Parkering: God parkering på eiendommen

Drift

Konsept: Dagligvare med bensinstasjon og kafe
Åpningstider: Mandag – Fredag 09-17
Lørdag – 09-15

Finansiell informasjon

Omsetning 2017: Kr. 7.919.444,-
Lønnsprosent: Ca.12,8%
Varekostnad: Ca.81%
Varelager: Ca. Kr. 1.000.000,-

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlig pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leiekontrakt

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Matkroken Hovin ble etablert for mer enn 35 år siden. Butikken flyttet til nåværende lokasjon når bygget stod ferdig i 1993 og har de siste 10 årene vært en del av Matkroken kjeden. Bygget ligger på en flott eiendom i Hovin langs hovedveien mellom Kongsberg og Rjukan. Butikken er først og fremst en nærbutikk for de rundt 3000 som bor i området, men et rikt helårs hytte- og campingliv i området sammen med forbireisende utgjør også en viktig del av kundegrunnlag. Butikken er av den litt gammeldagse kolonialen som har et bredt spekter av varer også utenom dagligvarer. Her finner du alt fra verktøy og fiskekroker til hageredskap og strikkegensere. Matkroken fungerer som et samlingspunkt for de lokale i Hovin og har sitteplasser både inne og ute. Butikken er et «service senter» med «alle» funksjoner som post i butikk, tipping, panteautomat, apotekutsalg, propanutsalg og kafe. Det butikken ikke har, det skaffer de.
Butikken er ca. 198 m2 hvor ca. 60 % av plassen benyttes til dagligvarer og resten til annet sortiment og kafe. Butikken har også en bensinpumpe hvor de har avtale med Statoil. Den bidrar til at flere stopper her hvor de både kan fylle drivstoff og handle. Ca. MNOK 2 av omsetningen kommer fra drivstoff og butikken har en fast provisjon pr. liter av dette. Denne delen av virksomheten er enkel å håndtere for driver da det stort sett dreier seg om følge opp med målinger og bestilling av drivstoff.
Butikken har ved utsalg som er veldig populært og trekker kunder til butikken. Ved salget drives av en lokal fra Hovin og inntektene går også til denne personen.
Matkroken Hovin har en kaffekrok som har ca. 10 sitteplasser inne og ca.15 sitteplasser ute. I kafeen får de lokale selge sine hjemmelagde produkter som strikketøy, malerier osv. Matkroken smører og serverer bagetter og rundstykker for salg i kafeen.

Matkroken Hovin har stort sett en jevn omsetning gjennom hele året, påsken skiller seg ut der omsetningen er betydelig større enn resten av året.

Gårdeier er lokal og meget service innstilt. De forstår verdien av å ha en velfungerende butikk på Hovin og stiller derfor raskt opp dersom det skulle være behov.

Matkroken/Coop
Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1.150 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i ett av 87 samvirkelag i Norge. Coop har i dag 1,6 millioner medlemmer/medeiere.

Butikken ligger i flotte omgivelser med kort vei ned til Tinn fjorden, Rjukan og en masse flott natur i nærområdet. For tilflyttende er det enkelt å få seg en bolig i området. Barnehagen i Hovin ligger i andre etasje i samme bygg som butikken og skolen er i nabo bygget. Matkroken Hovin vil være en perfekt arbeidsplass for en familie som ønsker å bosette seg i området.
Matkroken Hovin er etablert på Facebook.
Prospektet er basert på salg av virksomheten.
Fordeler / muligheter:
Matkroken Hovin er en godt etablert butikk med lang historie og er et viktig samlingspunkt for både de lokale og hytte/camping folket. Butikken har potensiale til å utvikle seg på mange områder og med dette øke både omsetning og inntjening.
Vareutvalget kan utvides med nye produkter eventuelt optimaliseres. Medlemmene i Matkroken står fritt til å ta inn de leverandører og varer man ønsker i sin butikk. Det kan gi butikken et enda høyere kvalitetsstempel å ta inn lokale produkter som honning, frukt, grønnsaker og bær. Når det gjelder ved utsalget er dette også noe ny eier kan håndtere selv, og derav også få en del av inntektene fra salget.
Veien forbi Matkroken Hovin er godt trafikkert så ved å markedsføre seg med ferske boller, vafler eller liknende varer kan gjøre en stopp for forbipasserende mer interessant.
Matkroken Hovin har ikke søndagsåpent, men har mulighet for det. Dersom man utvider åpningstidene vil det kunne bidra til økt omsetning og inntjening. Butikken bør også tilpasse åpningstidene sine bedre, dette gjelder spesielt på fredager. Dersom man holder åpent litt utover kvelden vil både de lokale som kommer sent fra jobb og hytte- og campingturistene rekke å handle i butikken.

I tillegg til å markedsføre seg generelt bør butikken ha en bedre skilting. Dette vil gi forbipasserende god tid til å vite at de snart kommer til en butikk som har varer som drivstoff, propan, ved, dagligvarer og ferdigmat.
Pris- og verdivurdering:
Matkroken Hovin er en meget godt innarbeidet butikk som har god økonomi og som aktiv eier vil man kunne ha en god inntekt. Vi mener at prisantydningen på kr. 940.000,- gjenspeiler verdien på denne bedriften.
Varelager kommer i tillegg.