Forno.no: Nettbutikk for vedfyrte steinovner

Leverandør av kvalitetsovner for matlaging til privat- og proffmarkedet. En godt etablert aktør i et voksende marked.

Kr. 2.700.000 Beliggenhet: Hele landet
Omsetning: Kr. 5.800.000,–
Driftsresultat: Kr. 1.870.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Forno AS
Etablert: 2015
Bakgrunn for salg: Andre prioriteringer
Antall ansatte: 2
Årsverk: 1
Nett: Forno.no

Dokumenter

Drift

Konsept: Netthandel
Åpningstider: 08–16

Finansiell informasjon

Omsetning 2021: 5.801.318 kr
Lønnsprosent: 4.8%
Varekostnad: 53%
Verdi inventar: Ca. 2.000.000 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Nordmenn investerer stadig mer i kjøkkenutstyr og uterom. Vi stiller høye krav til kvalitet, og ønsker i tillegg å skape gode opplevelser rundt mat. Dette er med på å skape et økende marked for vedfyrte steinovner. Forno har siden etableringen i 2015 opplevd formidabel vekst. Det videre utviklingspotensialet er også betydelig.

Forretningskonsept
Forno leverer vedfyrte steinovner for tilberedelse av brød, pizza og annen bakst. Ovnene fungerer også utmerket til steking av kjøtt, fisk og ovnsbakte grønnsaker, og kan i praksis erstatte utegrillen.

Noen av ovnene selges til innendørs bruk i restauranter o.l., men de fleste monteres utendørs, hvor de utgjør vakre smykker i eiernes hager og utestuer. Forno har også hatt suksess med salg av enklere pizzaovner.

Ovnene fra Forno er håndlagde og av uovertruffen kvalitet. De produserer en sirkulerende varme med svært høy temperatur, som resulterer i en særegen aroma og konsistens, og en sprø, smakfull skorpe. Til pizza og brødbakst fins det knapt noe bedre stekemedium.

Det er i tillegg gøy og sosialt å lage mat på denne måten, og man kan lage mat til mange. Pizza- eller brødbaking i hagen er et perfekt utgangspunkt for en hyggelig samling, og ovnene kan også brukes gjennom hele året. Via nettsiden får kundene tilgang til masse inspirasjon og oppskrifter.Fornos suksess er basert på produkter av høy kvalitet og god bredde, samt fagkompetanse og service. Kundene vil kunne få hjelp til å finne riktig ovn, basert på omgivelser og bruksbehov.

Nettbutikken har leverandøravtale direkte med produsenten av Forno-ovner i Portugal. For produktspekter se nettsiden.

Drift
Selskapet holder til i Nittedal, men driften er ikke stedbundet, og kan derfor drives fra hele landet. Det selges per i dag mest på Østlandet, men det er ingenting i veien for å utvide det geografiske nedslagsfeltet.

Forno drives av eier, som selger over nett og inngående telefoner, samt en deltidsansatt. Lageret er etablert på egen gård, og bedriften unngår slik utgifter til husleie.

Virksomheten tilbyr ikke montering, men har samarbeidspartnere som kan gjøre dette. Kundene får da tilpasset ovn og eventuell oppmuring til de aktuelle omgivelsene.

Forno er etablert med egen nettside, samt profilser på Facebook og Instagram med i overkant av 4.000 følgere. I hovedsak skjer all markedsføring via Googles annonseplattform.

Økonomi
Selskapet har hatt en kraftig vekst og omsatte i 2020 for ca. 5,7 millioner, med videre økning i 2021.

Omsetning 2019 = 2.647.000 kr / Resultat = -263.000 kr
Omsetning 2020 = 5.714.000 kr / Resultat = 951.000 kr
Omsetning 2021 = 5.800.000 kr / Resultat = 1.871.000 kr

Fordeler og muligheter
Forno opererer i en spesialisert nisje, der kundene etterspør nettopp den kvaliteten de leverer. De opplever positiv utvikling i omsetningen, og har fortsatt mye å gå på.
Inneværende eier har hatt nok med å håndtere dagens volum, men forteller at det lett kunne vært solgt mye mer.

Virksomheten kan med fordel være mer aktiv når det kommer til markedsføring og salg av produktene. Det samme gjelder for tilbehør. Det vil også være naturlig å vurdere en utvidelse av sortimentetet, som i dag begrenser seg til 10–15 varer for både ovner og tilleggsutstyr.

Man vil også kunne få god uttelling ved å utvide salgsområdet utover Østlandet, samt å etablere et forhandlernettverk. Ved å tilby montering tar man også en større bit av verdikjeden.

På nettsidene ligger det mye inspirerende innhold, som også gir ideer om hvordan man kan utvide produktspekteret – eksempelvis i retning utestue og utekjøkkenmiljøer.

Pris og verdivurdering

Bedriftsbørsen AS vurderer verdien av virksomheten til 2.700.000 kr.

Varelager kommer i tillegg. Dette har en verdi på ca 2.2 MNOK.
Ved transaksjon av aksjeselskapet vil dette foregå på såkalt kontant og gjeldfri-basis.


Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.