Fremtidsrettet fast food med kjedepotensial

Innbydende fast food-restaurant med sunt og velsmakende konsept. Delikate lokaler og super beliggenhet rett ved Rådhuset

Kr. 490.000 Beliggenhet: Oslo sentrum
Prisantydning: Kr. 490.000,–
Est. oms. 2019: Kr. 4.000.000,–
Husleie: 10% / min 900.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Sunny Side Up Norge AS
Etablert: 2015
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 3
Årsverk: 3
Web: Sunnyside.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 10% av omsetning - min. 900.000 kr i året
Areal: 121
Depositum:
9 mnd
Løpetid leiekontrakt: 31.12.2022
Forlengelse: 5 år av gangen
Felleskostnader: Ca 300 kr/kvm per år eks mva
Adresse: Haakon VIIs gate 1, 0161 Oslo
Parkering: Nei

Drift

Konsept: Fast food-restaurant
Åpningstider: Hverdager 07:30-18:30 / Lørdag/søndag 10-17

Finansiell informasjon

Estimert omsetning 201: MNOK 4
Lønnsprosent: ca 35%
Varekostnad: ca 31% -

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Leasingavtale, regnskap og leieavtale.

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Sunny Side er et hurtigmatkonsept basert på en av verdens mest anvendelige og næringsrike råvarer: EGG! Tilsvarende konsepter er på sterk fremvekst i serveringsbransjen – særlig i USA. Her får man en unik mulighet til å ta over et ferdig utviklet og testet konsept med stort markedspotensial.

Konsept og businessmodell
Sunny Side åpnet i 2018 og lager digg, næringsrik og mettende hurtigmat med egg som nøkkelingrediens. Egg er en unik råvare med høyt protein- og næringsinnhold, som gir langvarig metthetsfølelse og har et bredt bruksområde. Egg imøtekommer også viktige trender i tiden, ved å være vegetarisk, gluten- og laktosefritt, samt produsjonsmessig mer bærekraftig enn kjøtt og fisk.

Menyen består i dag av sandwiches, wraps og bowls, med friterte sideretter av potet og søtpotet. Sammen med egg er populære og klassiske ingredienser som bacon, avokado og røkt laks signaturråvarer. Rettene er fargerike og delikate å se på, med friske juicer som komplementerer maten og gir et fresht inntrykk.

Rettene egner seg godt til take away, men man kan også spise i de innbydende lokalene. Sunny Side er ypperlig for en matbit i farta, enten man er på vei til eller fra jobben, ute til lunsj eller sulten etter kinoen eller trening.

Businessmodellen legger til rette for høye marginer på rettene. Egg er en meget rimelig ingrediens
– spesielt sammenlignet med kjøtt og fisk. Rettene har overvekt av egg, og mindre mengder av de øvrige råvarene. Menyen er satt sammen av relativt få ingredienser med lang holdbarhet og lite svinn, og hver rett tar kun et par minutt å lage på bestilling.

Til omsetningstopper som lunsjtider lages det på forhånd opp retter til en varmehylle, som gjør at man kan omsette for store beløp selv med bare én til to ansatte på jobb.

Lokaler og beliggenhet
Sunny Side har en særdeles god beliggenhet på Klingenberg, rett ved Rådhuset og Nationaltheatret stasjon. Gaten er en av hovedpassasjene mellom Oslo sentrum og Aker Brygge, med stor trafikk av forbipasserende. Lokalet ligger midt i det sentrale businessdistriktet i Oslo (CBD), med svært mange ansatte innen finans, jus, shipping og rådgivning i de nærliggende kontorbyggene. Området er også preget av stor turisttilstrømming gjennom hele sommerhalvåret.

Det er planlagt en betydelig oppgradering av Olav Vs gate i Q1 2020, som blant annet vil gi et ti meter bredt fortau utenfor Sunny Side. Det vil også gi mulighet for langt flere sitteplasser ute, samt enda større kundestrøm forbi lokalene.

Restauranten ligger på gateplan, med en liten trapp ned fra inngangen. Det er sammenhengende vindusflater langs hele fasaden, og disse bidrar til høy eksponering fra utsiden. Lokalene på ca. 120 kvm har rundt 40 sitteplasser inne og 20 ute. Innredningen er frisk og behagelig, med fargerike flater i duse og harmoniske toner. Interiøret er gjennomført fra A til Å, og kommuniserer tydelig med sitt publikum, bl.a. gjennom tekstflater på vegger og vinduer.

Fordeler og muligheter
Sunny Side er et spennende og nytt konsept som har blitt meget godt mottatt i markedet, med bl.a. stor andel stamkunder og høyere rating enn tilsvarende nye fast food-konsept.

Omsetningen er hittil over 50% høyere enn i oppstartsåret, og det settes stadig nye salgsrekorder. Alt salg frem til nå har hovedsakelig vært drop-in, og det er stort potensiale for ytterligere salgsvekst:

  • Markedsføring: Det er frem til nå vært begrenset markedsføring av konseptet, og særlig utdeling av smaksprøver vil kunne gi god effekt for å gjøre konseptet mer kjent.
  • Bedriftssalg: Stort potensiale for lunsjlevering til de nærliggende bedriftene, hvis man går aktivt ut mot dem.
  • Frokostmøter: Siden egg tradisjonelt er knyttet mot frokost, så er levering til de mange frokostmøtene rundt om i byen en stor mulighet.
  • Nattmat: Konseptet og maten sammenlignes ofte av kundene med McDonalds og Burger King, og i likhet med disse passer rettene veldig bra som nattmat (fra Sunny Side til Dark Side).
  • Videreutvikling av menyen: Det er utallige menymuligheter rundt egg, som f.eks. supper med kokte egg, hamburger med stekt egg, desserter som french toast og pannekaker, glutenfrie tortillas av egg og matmuffins, o.l..

Konseptet egner seg godt som kjede, enten med selveide filialer eller som franchise. Det har allerede kommet etterspørsler om dette fra flere interesserte franchisetakere.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS verdivurderer over 200 virksomheter hvert år. Vår erfaring med markedet er en del av verdivurderingen som resulterer i markedspris.

Sunny Side er et nytt og spennende konsept med et stort vekstpotensial. 2019 har en budsjettert omsetning på MNOK 4.0, mens det med ytterligere vekst og markedsføring er potensiale for MNOK 6.0 i 2020.

På grunn av endrede prioriteringer er det ønskelig med et hurtig salg, og konseptet legges derfor ut med en meget gunstig prisantydning på 490.000 kr.

Selskapet har en leasingavtale på kjøkken og interiør på 329.000 kr (pr 1. juni) som følger kjøpet. Prospektet er basert på salg av virksomheten, men selger er åpen for også å selge aksjeselskapet.