Gaselle-bedrift med høy lønnsomhet

Autonett Bergen omsatte i 2022 for 109 MNOK. Solid omdømme, sterke resultater og stort potensial på verkstedsiden.

Kr. 17.000.000 Beliggenhet: Nesttun, Bergen
Omsetning: Kr. 109.600.000
Driftsresultat 2022: Kr. 10.800.000

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Autonett Bergen AS
Etablert: 2009
I disse lokalene: 2011
Antall ansatte: 4
Årsverk: 4
Nett: AutonettBergen.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 116.666 kr / mnd
Areal: 1250 m2
Husleiegaranti: 184.000 kr
Løpetid leiekontrakt: 2029
Forlengelse: 5 år av gangen
Felleskostnader: 147.000 kr
Adresse: Sandalsringen 3, 5225 Nesttun
Parkering: Ja

Drift

Konsept: Bruktbilsalg og verksted
Åpningstider: 07:00–17:00

Finansiell informasjon

Omsetning 2022: 109.629.087 kr
Lønnsprosent: 33.6%
Varekostnad: 83.4%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, husleie, m.m.

Lars-Gunnar H. Martinsen

Megler
T: 22 61 21 00
M: 959 84 724

Med rekordresultat på nesten 11 MNOK og omsetning på 109 MNOK i 2022, befester Autonett Bergen sin posisjon som en meget solid aktør i bransjen. Forretningen har hatt en formidabel vekst siden oppstarten i 2009, og er i dag blant de største bruktbilaktørene i regionen. Virksomheten som over flere år både har blitt nominert og kåret til Gaselle-bedrift ønsker nå å ekspandere videre sammen med strategisk vekstpartner. Salg av hele virksomheten kan også vurderes.

Driftskonsept
Autonett Bergen driver bruktbilsalg sentralt plassert på Vestlandet, med hovedvekt på nyere elbiler i familiebilsegmentet. De tilbyr også et bredt spekter av verkstedtjenester, primært rettet mot kunder som har kjøpt bil hos dem. Verkstedet benyttes i hovedsak til bilkundene i tillegg til å klargjøre egne biler for salg.

De ansatte i Autonett Bergen er ekte bilentusiaster, med en fagkompetanse som har formet deres identitet og bygget bedriftens merkevare. Virksomheten oppleves som svært løsningsorientert, og med høy grad av integritet. De opprettholder konsekvent sine forpliktelser overfor kundene, og fremhever dette som en kjerneverdi som gjennomsyrer hele organisasjonen.

Produkter og tjenester

Autonett Bergen selger bruktbiler under følgende kategorier:

• Elbiler
• Hybridbiler
• Bensinbiler
• Dieselbiler

Verkstedtjenester som tilbys:

• Service – på alle biler, også el og hybrid
• Bilbatterier – service, reparasjon og utskifting
• Klimaanlegg – service på klimaanlegg med etterfylling av gass
• Oljeskift – på de fleste girkasser, også automat.
• Dekkverksted med alt det nyeste utstyret for omlegging og balansering.
• Rimelig lånebil ved service.

Markedssituasjon
Gjennom langvarig dedikasjon, ryddig og seriøs drift, og ikke minst med den beste kundeservicen som mindset, har Autonett Bergen bygget opp et renommé i markedet som kundene forbinder med trygghet og kvalitet – to egenskaper som er avgjørende for å klare seg og vokse i denne bransjen over tid. Og med fire dedikerte ansatte leverer Autonett Bergen faktisk resultater helt i toppsjiktet i sitt segment. Selv med dagens nøkterne bemanning selger de mellom 400 og 500 biler i året. Bedriften er såpass kjent og etablert i sin region at dagens eier kun har funnet det nødvendig å annonsere via Finn.no.

Autonett Bergen har over tid også demonstrert evne til dynamisk tilpassing til markedets skiftende krav. De har dessuten vært smidige i tilfangsten av kurante biler, bl.a. med strategiske relasjoner i inn- og utland, som jevnlig setter dem i posisjon til å gjøre fordelaktige partikjøp.

Kundegruppen til Autonett Bergen er preget av stort mangfold og høy lojalitet. Mange av de som kjøper bil her fortsetter å benytte dem som sitt faste verksted for kontroll og vedlikehold. Omfanget av verkstedtjenester og kosmetisk klargjøring utgjør imidlertid en liten del av selskapets totale omsetning, og kan klart utvikles videre.

Beliggenhet
Autonett Bergen er strategisk lokalisert på Nesttun i Bergen, med Rema 1000 Midtun, som sørger god eksponering til det lokale markedet. I umiddelbar nærhet ligger også Nesttun Terminal. Dette, i kombinasjon med bare 10 minutters kjøreavstand til Flesland flyplass, gir bilkjøperne enkel adkomst dersom de ankommer via fly.

Lokaler
Bilforretningen holder til i gjennomførte og attraktive lokaler. Bilutstillingsflaten har godt med boltreplass, med sine rundt 700 m2 i hoveddelen. Dette inkluderer også to kontorplasser, egen barneavdeling og en behagelig ventesone.

Verkstedet er moderne og funksjonelt, med tre løftebukker på samme flate. Disse har direkte tilknytning til bilutstillingen, noe som gir praktisk tilgjengelighet og effektivitet, både for kunder og ansatte. I kombinasjon med tilliggende dekkhotell og utleveringsområde utgjør dette ca 300 m2. Det er verdt å merke seg at det er plass til å utvide verkstedskapasiteten med 2–3 løftebukker.

Fra innkjøringen til verkstedet er det ca. 50 meter avstand til dagens godkjente klargjøringsfasiliteter. Denne avdelingen er komplett utrustet og innehar i tillegg god plass til dekklagring med sine 250 m2.

Uteområdene er vesentlige, med god plass til både kundeparkering og egne biler med direkte ankomst til bilutstilling og verksted.

Samlet utgjør de disponible arealene ca 1.250 m2 i tillegg til uteområdene. Totalt har anlegget kapasitet på rundt 45 biler innendørs, og ytterligere 60 ute.

Fordeler og muligheter
Autonett Bergen er en svært veldrevet virksomhet som kan vise til solide resultater over tid. Bare siden 2020 er inntjeningen nær tredoblet. Selskapet er flere ganger nominert til årets Gaselle, og ble kåret til dette i 2014.

Gjennom utrettelig innsats fra dagens eiere er det med andre ord etablert en solid plattform som legger grunnlag for fortsatt sterk vekst. Bransjen befinner seg i en spennende utvikling, og har de senere år opplevd et markant skifte i form av vesentlig konsolidering. Autonett Bergen har solide forutsetninger til fremover å være en ledende aktør i sitt segment.

For en ny og aktiv eier finnes mange muligheter for å øke omsetningen. Blant disse vil Bedriftsbørsen spesielt fremheve:

1. Verkstedtjenester
Av den totale omsetningen på 109 MNOK knytter beskjedne 2 MNOK seg til salg av verkstedtjenester og deler. Spesielt for elektriske biler burde det være mer å hente her. Med den voksende mengden elbiler på markedet og bedriftens allerede etablerte kompetanse, er potensialet på dette området å anse som betydelig. Dagens lokaler har også god kapasitet til eksempelvis å sette inn ytterligere 3-4 løftebukker.

2. Annonsering og markedsføring
Utover annonser på Finn.no er det i svært liten grad satset aktivt på digital markedsføring. Sosiale medier og Google er i så måte lavthengende frukter. Her alene ligger det et uforløst potensial som vil kunne gi både flere kunder og innsalg, og samtidig gjøre opplevelsen mer sømløs.

3. Utvidelse av sortiment
Bedriftens sterke internasjonale relasjoner benyttes i dag naturlig nok først og fremst til import av elektriske biler. Forbindelsene kan imidlertid også brukes til å skape større mangfold i utvalget av nyere brukte biler. Dette vil kunne gjøre bedriften om mulig enda mer fleksibel ved konjunkturskiftninger i bransjen. Dagens relasjoner vil i tillegg kunne benyttes til eksport av ettertraktede modeller internasjonalt, så vel som å tilby et bredere utvalg lokalt.

Pris og verdivurdering

Autonett Bergen AS kan de siste 3 årene vise til følgende nøkkeltall:
2020: omsetning 82,9 MNOK | 3,9 MNOK resultat
2021: omsetning 134,7 MNOK | 8,4 MNOK resultat
2022: omsetning 109,6 MNOK | 10,8 MNOK resultat

Bedriften er anerkjent som en meget solid og seriøs aktør i bransjen. I tillegg finnes det vesentlig potensial for ny eier. Det forventes imidlertid lavere omsetning i 2023, som følge av renteutvikling, innskrenking i utlånsforskriften og konjunkturene i bransjen.

Bedriftsbørsen vurderer med bakgrunn i dette prisantydningen til 17.000.000 kr + varelager.

Ved overtagelse av aksjeselskapet vil transaksjonen gjennomføres på kontant- og gjeldfri basis.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB-markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.