Gelatoprodusent i sterk vekst med to populære utsalg

Autentisk is- og kaffebarkonsept med svært attraktive lokasjoner i Drammen. Flere inntektsstrømmer i lukrativ bransje.

Kr. 1.500.000 Beliggenhet: Union Brygge + Gulskogen, Drammen
Omsetning: 4.850.000 Kr.

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: DDS AS
Etablert: 2013
Bakgrunn for salg: Andre prioriteringer
Antall ansatte: 5–12
Årsverk: 4
Web: Dario.no + Facebook + Instagram

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

[ Union | Gulskogen | Lager ]
Husleie omsetningsprosent: 10% | 5% | –
Husleie minimum kr pr år 242.356 | 390.000 | 12.000 kr
Areal: 94 m2 | 75 m2 | 25 m2
Husleiegaranti: 6 mnd | 6 mnd | –
Løpetid leiekontrakt: 31.12.25 | 31.12.27 | 31.12.23
Forlengelse: Etter nærmere avtale
Felleskostnader pr år:
Markedsføringsbidrag Ca. 300 kr/m2 | 575 kr/m2 | –
– | 25.000 kr/år min. 1% | –
Adresse Union Brygge: Grønland 41, 3045 Drammen
Adresse Gulskogen: Guldlisten 35, 3048 Drammen
Adresse lager: Kreftings gt 37, 3045 Drammen
Konsept: Is, kaffe- og pastabar

Drift

Åpningstider: 07:30–17:00
lør: 10:00–18:00
søn: 11:00–17:00

Finansiell informasjon

Omsetning 2023: 4.869.241 kr
Lønnsprosent 2022: 48%
Varekostnad 2022: 20.8%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, leieavtale, m.m.

Lars-Gunnar H. Martinsen

Megler
T: 22 61 21 00
M: 959 84 724

Meget sentralt plassert midt på Union Brygge i Drammen ligger Vikens beste iskrembar, Dario. Med ny etablering på Gulskogen Senter venter de sterk vekst i sin allerede høye omsetning. Nå søkes ny eier for videreføring av det vellykkede konseptet!

Virksomhet og konsept
Dario serverer hjemmelaget italiensk gelato og sorbetto, i kombinasjon med napolitansk kaffe og italienske delikatesser. Isen lages fra bunnen med ferske og gode råvarer, og ikke minst med lidenskap for håndverket. Konseptet og isproduktene er utviklet av en profesjonell iskremmaker med bakgrunn fra Napoli i Italia.

Utsalgene på 94 og 75 m2 fungerer dels som is- og kaffebar, og dels som kafé/lunsjbar, og har også en avdeling for delikatessevarer som kundene kan kjøpe med hjem. Avdelingen på Union Brygge har i tillegg egen produksjon på stedet så ferskere gelato skal du lete lenge etter.

Utover de to hovedlokasjonene har Dario egeneide iskremvogner utplassert ved flere lokasjoner i regionen. Disse fylles jevnlig med egenprodusert gelato, og bidrar med et fint tilskudd til driften på en svært kostnadseffektiv måte. Som enda et tilskudd til driften kan både disse og selve isbilen de benytter til transport leies ut til diverse eventer. Isbilen er en gammel Fiat 500 veteranbil, som aktivt bidrar til å bygge opp under Darios autentiske og italienske merkevare. Samtidig gir den kundene en minneverdig opplevelse som tilfører produktet merverdi.

Dario tilbyr take away, med levering gjennom både Wolt og Foodora. Isvarer kan pakkes i isolerende emballasje som gjør det mulig å bringe med hjem.

Bedriften har effektive produksjonsfasiliteter, og kan derfor også lage is på bestilling for andre virksomheter. Dette bidrar til ytterligere inntektsstrømmer og mulig utviklingspotensial.

Virksomheten dekker et relativt stort nedslagsfelt med sine to strategiske lokasjoner. Salg av iskrem på bryggen er særlig populært om sommeren, mens senteravdelingen opplever et solid oppsving i forbindelse med den hektiske julehandelen. Siden disse periodene er maksimalt spredt over tid, skapes en fin balanse som gir fleksibilitet og optimal utnyttelse av bedriftens ressurser, både når det kommer til produksjon og serveringspersonale.

Markedsposisjon og utsikter
Den særegne italienske iskrembaren på Union Brygge har allerede blitt en institusjon i Drammen. Dario har også blitt kjent for sin eksepsjonelt gode kaffe og vinner dermed kunder også fra kafé/kaffebar-segmentet. På nettet finner man blant annet omtaler som «best coffee in Drammen» og «best ice cream in Drammen».

Med den nye is- og pastabaren på Gulskogen Senter ventes etableringen å styrke seg ytterligere. Selskapet har levert stabilt og jevnt over en 10-års periode, og opplevde sterk vekst både i 2022 og 2023.

Produksjon for det eksterne markedet utgjør per i dag ikke en stor del av omsetningen, men bidrar til å bygge merkevaren utover eget salgsområde, samt forsterke fundamentet for mulig ekspansjon enten i form av flere avdelinger eller masseproduksjon til eksterne aktører. Begge deler kan vise seg svært lukrativt, for iskrem utgjør en viktig del av norske forbruksvaner, med et totalmarked på 4,7 milliarder kroner i året. Dette representerer en betydelig økonomisk sektor innenfor mat- og drikkeindustrien, og viser noe av mulighetsrommet Dario befinner seg i.

Markedet er gjenstand for kontinuerlig utvikling, innovasjon og konkurranse, og Darios har truffet en nerve i markedet og hos lokalbefolkningen i og rundt Drammen. Markedet viser at det kan finnes spennende muligheter for rett aktør.

Produksjon
Produksjonsanlegget er plassert på avdelingen ved Union Brygge. Her lages det daglig gelato og sorbeter, slik at det til enhver tid er ferske produkter i isdiskene.

Produksjonsprosessen benytter utstyr som står tilgjengelig i butikken, og er i så måte svært effektiv, både areal- og bemanningsmessig.

Med disse fasilitetene har Dario kapasitet til å skreddersy iskremproduksjonen etter behov for andre bedrifter. Dette muliggjør diversifiserte inntektsstrømmer og åpner for potensiell ekspansjon. Nyprodusert is distribueres i tillegg videre til avdelingen på Gulskogen Senter, samt til de utplasserte isvognene.

Servering og vareutvalg
Iskremen hos Dario lages med ingredienser direkteimportert fra Italia, og utvalget omfatter en rekke tradisjonelle smaker, samt noen spesialutviklet for det lokale markedet. Bare fantasien setter grenser, og det er relativt enkelt å lansere nye smaker som man kan bruke aktivt i markedsføringen.

Dario lager baristakaffe på italiensk vis, og spesielt er den napolitanske kaffen særlig populær. På de koselige utsalgene serveres i tillegg italienske søtsaker som cannoli, profiteroler, samt en rekke pastaretter som passer perfekt både til lunsj og middag.

Man kan også kjøpe med delikatessevarer hjem, slik som risotto, pasta, kaffe, pannetone, pandoro, m.m. Disse kan også pakkes i eksklusive esker, og egner seg dermed godt både til private tilstelninger så vel som til gaver i ulike sammenhenger.

Beliggenheter

Union Brygge
Darios ligger sentralt plassert, midt i smørøyet på Union Brygge, i attraktive lokaler med glassfasade på gateplan og med direkte ankomst fra gågaten.

De industrihistoriske linjene på Union Brygge strekker seg langt tilbake og utgjør en viktig del av Drammens identitet og bymiljø. Elva fungerte tidligere som en transportåre for tømmer og ferdigprodusert papir for byens store cellulosefabrikk. De siste tiårene har Union Eiendomsutvikling på forbilledlig vis transformert de gamle industriområdene, slik at nye næringer og spennende innhold på ny kan berike byen og skape et nytt kapittel i områdets utviklingshistorie.

Området huser i dag en variert blanding av boliger, kontorer, kulturinstitusjoner, bibliotek, hotell, universitetsfasiliteter, mat- og drikkesteder, butikker og ikke minst den prisbelønte broen Ypsilon, som forbinder de to elvebreddene og har blitt et nytt landemerke. I 2017 ble Union Brygge tildelt den prestisjetunge Cityprisen, for den omfattende byutviklingen som har funnet sted i området.

Gulskogen Senter
Kjøpesenteret ligger kun 3 kilometer fra Bragernes torg og utgjør en sentral handelsdestinasjon i regionen. Senteret forvaltes av Aurora Eiendom AS, og rommer hele 120 butikker, 10 spisesteder og 1.100 parkeringsplasser.

Darios er svært godt lokalisert i andreetasjen av senteret, rett ovenfor kundeheis- og trapp, hvor hovedtyngden av serveringstilbudene ligger. Den strategiske plassering gjør at man ikke kan unngå å legge merke til is- og pastabaren, uansett hvilken retning man kommer fra.

Fordeler og muligheter
Etterspørselen etter gelato og kvalitetsvarer er en voksende og viktig nisje i et marked som på årsbasis allerede nærmere seg 5 milliarder kroner. I dette segmentet kan Dario med sin kvalitet, autentisitet og ikke minst sin lokalisering på det sentrale Østlandet kunne bli en betydelig aktør.

Bedriftsbørsen vil spesielt fremheve følgende oppsider og mulighetsrom:

Veletablert konsept
Dario har gjennom et tiår befestet sin posisjon som leverandør av ekte kvalitetsgelato, og de senere årene utvidet med ferske pastaretter og nydelig kaffe. Gjestene elsker autentisiteten og setter pris på det lille innslaget av italiensk livskvalitet i hverdagen.

De siste årene har virksomheten vokst jevnt og trutt, og med etableringen på Gulskogen styrker omsetningen seg ytterligere.

Diversifisert drift
Med innføring av pasta og kaffe både i servering og utsalg har Dario komplettert sitt italienske sortiment. Det gjør også at virksomheten får innpass i segmenter som kaffebar/kafé, spisested/lunsjsted og delikatessevarer/gavebutikk.

Isvognene og isbilutleien bidrar også til driften, og gir innpass til eventmarkedet.

Klart for verdirealisering
2023 markerer starten for Darios ekspansjon: Det er tatt betydelige investeringer over drift for å gjennomføre åpningen av Gulskogen Senter. Avdelingen er allerede godt innkjørt, og ny eier får her muligheten til å realisere potensialet i 2024.

Muligheter innen bedriftsmarkedet
Store deler av totalomsetningen baserer seg i dag på salg til det private markedet. Det vil ligge spennende potensialer for ny eier å utforske mulighetene for å ta markedsandeler også i bedriftsmarkedet, samt forsterke innsatsen spesifikt mot event- og arrangementer.

De direkteimporterte delikatessevarene vil også kunne egne seg godt som ansattjulegaver, noe som vil kreve lite ekstraarbeid utover ren markedsføring og pakketering.

Godt kjedepotensial
For rett aktør vil det være muligheter gjennom å videreføre konseptet også til andre byer. Dette i seg selv vil være en spennende prosess som kan avdekke flere mulighetsrom, bl.a. innen franchise.

Nettsalg og målrettet PR vil gi resultater
Det foreligger ingen klar markedsstrategi i dagens virksomhet. For det meste består markedsføringen av organisk vekst alene, og det vil her ligge vesentlig potensial i å utvikle denne delen av virksomheten gjennom en mer målrettet markedsplan.

Det er nedlagt et imponerende grunnlag på sosiale medier, hvor Dario har rundt 3.400 følgere. Med en dedikert hjemmeside vil man i tillegg kunne høste inntekter fra nettsalg.

Pris og verdivurdering
Virksomheten kan vise til vekst hvert år de siste 8 årene, med 2023 som all time high. Det er de siste årene gjort en vesentlig satsing, med investering over drift på ca 800.000 kr, i forbindelse med etableringen av avdelingen på Gulskogen.

Driften er godt etablert på to svært attraktive lokasjoner i distriktet. Det ligger potensial i effektivisering av ressursutnyttelsen på tvers av lokasjoner.

Det finnes muligheter for videre ekspansjon og ikke minst uforløst potensial i utvikling av egen nettside, samt etablering av mer gjennomtenkt og strukturert markedsstrategi.

Med bakgrunn i dette vurderer Bedriftsbørsen verdien av virksomheten til 1.500.000 kr.
Varelager kommer i tillegg.

Transaksjonen vil gjennomføres som en virksomhetsoverdragelse.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB-markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.