Kafé i vekst på attraktivt senter

Lekker og moderne kafé i Mo i Rana. Godt posisjonert for å nå ut til et langt større marked.

Kr. 1.650.000 Beliggenhet: Mo i Rana
Omsetning 2022: Ca. Kr. 5.400.000,–
Husleie: 8% av oms. min. 320.000 kr

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Nord Mat Og Catering AS
Etablert: 2020
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 7
Årsverk: 6
Nett: Facebook og Instagram

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 8% av all omsetning minimum 320.000 kr
Areal: 240 m2 + 60 m2 fellesareal
Husleiegaranti: 100.000 kr
Løpetid leiekontrakt: 31.08.23
Felleskostnader: 149.814 kr i 2020
Adresse: Fritjof Nansens gt 17–19, 8622 Mo I Rana
Parkering: I tilknytning til senteret

Drift

Konsept: Kafé og catering

Finansiell informasjon

Omsetning 2021: 3.404.506 kr
Lønnsprosent: 43.6%
Varekostnad: 27.5%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, leiekontrakt, inventarliste

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Nord Mat og Catering AS etablerte seg i 2020 med kafeen SteaMo på Amfi Senter i Mo i Rana. Byen er i sterk vekst, og plasseringen gir gode muligheter for mer selvstendig og utadrettet drift. Samtidig kan man nyte godt av alle senterfordelene.

Konsept
SteaMo både innfrir og utfordrer den tradisjonelle senterkaféstilen. Menyen omfatter flere velkjente retter, som omelett, smørbrød og hamburgere, men byr samtidig på friske innslag som steam buns, bubble tea og gyros. Også interiøret fremstår mer moderne og fresht enn det man forventer å finne på et kjøpesenter.

Kombinasjonen gjør at de treffer et bredt publikum, og når ut både til de som liker det tradisjonelle, og til de unge og mer nysgjerrige og verdensvante. Kafeen er også kjent for god service og kvalitetsmat. Alle rettene lages fra bunnen av, og det merkes både på smak og utseende. Kakene og dessertene har konditorstandard, og er vanskelige å motstå der de glitrer i den fristende glassdisken.

Konseptet er godt planlagt og gjennomført, og resultatet er en populær kafé i fin vekst. Kafeen er også attraktiv nok til å oppsøkes uavhengig av senterhandel. Åpningstidene følger i dag de samme som resten av kjøpesenteret, men dette står man fritt til å endre på.

Kafeen nyter for øvrig godt av senterets kundetrafikk, felles markedsføring, osv. Som ny eier får man her en ferdig og fungerende pakke, og kan utvide markedet basert på det gode grunnlaget som er nedlagt.

SteaMo tilbyr per i dag noe take away og catering, men disse segmentene har godt utviklingspotensial.

Fordeler og muligheter
Kafeen har en meget god beliggenhet i områdets største kjøpesenter, med gode muligheter til å serve et større publikum.

I tillegg til kveldsåpent, kan man også holde åpent søndag, som tradisjonelt er en populær kafédag. Ved å anskaffe skjenkebevilling vil man i tillegg bidra til at kunder blir sittende lengre og legger igjen flere penger per besøk.

Menyen fungerer godt, men det vil alltid være rom for endring og tilpasninger – både for å oppnå mer salg og høyere brutto fortjeneste.

Kafeen tilbyr noe catering, men her ligger det et stort potensial. Det sammen gjelder for take away. Med boliger i umiddelbar nærhet vil det være ypperlig å hente ferdige middager her som kan nytes hjemme.

Det har vært gjort lite av markedsføring, noe som eksempelvis vil kunne bidra til økt belegg i kafeens roligere perioder.

SteaMo er til stede på Facebook og Instagram, med til sammen 2.700 følgere. De har også en hjemmeside underveis.

Kafeen ligger i en by som er ventet å doble innbyggertallet i løpet av få år. Dette alene vil gi en formidabel etterspørsel etter spisesteder. Utbygging av nye boliger er i gang flere steder i byen, blant annet bygges det et større leilighetskompleks som nærmeste nabo til senteret og kafeen.

Eier er selv ikke aktiv i driften, så virksomheten selges med full bemanning og kan like gjerne overtas av en passiv som en aktiv eier.

Pris og verdivurdering
Nord Mat og Catering / SteaMo er en kafé med meget god beliggenhet, i en by som er ventet kraftig befolkningsøkning. Det er gjort store investeringer i kafeen, som gjør behovet for ytterligere kostnader minimale i årene som kommer. Kafeen er allerede i kraftig vekst, med en omsetning i 2021 og 2022 på hhv. 3.4 MNOK og 5.4 MNOK. For 2023 er omsetningen estimert til 6.7 MNOK, med et resultat på ca. 15%.

Bedriftsbørsen vurderer verdien til 1.650.000 kr + varelager.

Prospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er også åpen for en transaksjon av aksjene.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.