Kremen Kafé: i hjertet av Herkules kjøpesenter

Populær kvalitetskafé i Telemarks største handlesenter. Beliggenheten gjør dette til en sjeldent attraktiv mulighet!

Kr. 2.650.000 Beliggenhet: Herkules- Skien
Omsetning: Kr. 10.000.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Kremen Herkules AS / ENK Nina Sørensen
Etablert: 2016
Bakgrunn for salg: Prioriteringer
Antall ansatte: 8
Årsverk: 4
Nett : Kremenherkules.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Areal: Ca. 100 m2 + 25 m2 fellesareal
Husleiegaranti: 6 mnd leie
Løpetid leiekontrakt: 31.12.26
Felleskostnader: Ja
Adresse: Ulefossvegen 32, 3730 Ulefoss
Parkering: 1.550 plasser

Drift

Konsept: Kafédrift
Åpningstider: Hverdager: 9–20 / Lør: 9–18

Finansiell informasjon

Verdi inventar: 300.000 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, leieavtale, inventarliste, m.m.

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Kremen Kafé kan vise til stabil omsetning og god inntjening, og har vært drevet med suksess i snart sju år. Virksomheten har utsalg med strategisk god beliggenhet i hjertet av Herkules kjøpesenter i Skien.

Forretningskonsept
Kremen Kafé er en tradisjonell kafé med moderne tilsnitt. Profilen er hyggelig og inkluderende, og tiltrekker seg alle senterets kundegrupper. Kafeen serverer et bredt utvalg av småretter og kaker, samt også friske og fristende smoothier. Alle retter lages fra bunnen, og er både delikate og smakfulle. Kafeen tilbyr også is, samt diverse småvarer og kaffe/te i løsvekt.

Rettene kan i tillegg bestilles som take away, via en funksjonell og smakfull nettløsning.

Kjøkkenet ligger bak disken, og det er ca. 65 sitteplasser i et skjermet landskap med god eksponering ut mot senteret. Interiøret fremstår komfortabelt og stilig, med høy kvalitet og liten slitasje.

Drift og organisering
Kafeen drives gjennom selskapet Kremen Herkules AS avd. Herkules, og har en omsetning på 6.8 MNOK pr. år. Stedet har totalt 8 ansatte (leder inkludert), fordelt på 4 årsverk.

Dagens eier anser stillingen sin på Herkules til ca 40%. Serveringsstedet står fritt til å kjøpe fra de leverandørene det ønsker, og har per i dag avtaler med bl.a. Asko, Krema, Kulinaris og Solberg Hansen. Kafeen disponerer i fellesskap med et annet utsalg to eksterne lager/kjøl/frys i samme bygg.

I tillegg til nettside med bestillingsløsning er de representert på Facebook og Instagram.
Eieren har også en annen Kremen-kafé, på Arkaden kjøpesenter i Skien Sentrum, som hun fortsatt tenker å drive videre i en periode.

Kjøpesenteret
Herkules senter ligger ca én kilometer syd for Skien sentrum, i regionens største handelsområde. Senteret har rundt 110 butikker fordelt på 50.000 m2, samt 1.550 parkeringsplasser og en årlig omsetning på over 1.4 milliarder kroner. Herkules eies av Citycon og har en rik og variert butikkmiks, som holdes i stadig utvikling. Det er det mest besøkte senteret i regionen, og ble i 2008 kåret til årets kjøpesenter.

Fordeler og muligheter
Her får ny eier muligheten til å overta en godt innarbeidet virksomhet på et særdeles attraktivt kjøpesenter. Inntjeningen til dagens eier er god, og ny eier kan selve velge hvordan man ønsker å drive videre. Konseptet er godt, og kan enkelt videreføres til flere steder i landet.

Virksomheten regnes som stabil, med gode utsikter i årene som kommer. Steder som dette vil alltid ha et visst behov for fornyelse, så videreutvikling vil like fullt være både mulig og anbefalt – ikke minst for å styrke den sunne konkurransen internt på senteret.

Det anbefales å samle driften under samme selskap. Dette vil øke samdriftsfordelene ytterligere.

Økonomi og verdivurdering
Kafeen omsatte i 2022 for 6.100.000 kr, med et resultat på 183.000 kr. Eier hever lønn gjennom Kremen Herkules AS (kafeen) på ca. 400.000 kr pr. år.

Forventet omsetning i 2023 er ca 7.000.000 kr med et forventet resultat på hele 1.1 MNOK
Bedriftsbørsen AS vurderer virksomhetene til en samlet verdi av 2.650.000 kr + varelager

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.