Lekker og lønnsom senterkafé i Kongsberg

Moderne og veldrevet kafé med flott plassering i regionens største kjøpesenter. Sterk økonomi med 24 av 25 år i pluss!

Kr. 1.500.000 Beliggenhet: Kongsberg
Omsetning: 5.200.000 Kr.
Driftsresultat: 540.000 Kr.

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Generell informasjon:
Selskapets navn: Hos Astrid AS
Etablert: 1999
I disse lokalene: 2015
Bakgrunn for salg: Prioriteringer
Antall ansatte: 8
Årsverk: 3.5
Nett: Hosastrid.no + Facebook

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 8% av omsetningen
minimum, 400.000 kr
Areal: 223 m2 + 55 m2 fellesareal
Husleiegaranti: 6 mnd leie
Løpetid leiekontrakt:
Forlengelse: 5 år av gangen
Adresse: Kärchesgate 3, 3611 Kongsberg
Parkering: Parkeringshus i senter

Drift

Konsept: Kafe / servering
Åpningstider:Man–fre: 10:00–20:00
Lør: 10:00–18:00

Finansiell informasjon

Omsetning 2023: 5.182.376 kr
Lønnsprosent: 33.5%
Varekostnad: 29.1%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg:Regnskap, leieavtale, inventarliste, m.m.

Lars-Gunnar H. Martinsen

Megler
T: 22 61 21 00
M: 959 84 724

Med fartstid tilbake til 1999 er Hos Astrid en svært godt innarbeidet del av Kongsbergs serveringstilbud. Kafeen har jevnlig fornyet seg, og fremstår derfor både smakfull og velholdt. Dette er en lettvint og takknemlig bedrift å overta, med effektiv drift og solid økonomi!

Kafékonsept
Hjemme Hos Astrid på Stortorvet Kjøpesenter kan gjestene nyte en kombinasjon av tradisjonsretter og moderne klassikere. Disken bugner også av deilige kaker og hvetebakst fra det lokale bakeriet. Menyen omfatter et variert spekter av varme og kalde retter, og dekker slik alle dagens måltidsbehov. I tillegg bys det på iskrem, diverse småvarer og et bredt utvalg av kaffevarianter.
Kafeen har et innbydende og stilig uttrykk, og tiltrekker seg besøkende fra alle senterets kundesegmenter.

Drift og økonomi
Kafeen har inkludert eier totalt 8 ansatte, fordelt på rundt 3.5 årsverk. Virksomheten drives gjennom selskapet Hos Astrid AS (tidligere Utsikten Kafe AS).

Bedriften omsatte i 2023 for 5.2 MNOK. De har levert positive resultater i 24 av 25 driftsår – noe som er helt ekstraordinært innenfor dette segmentet. Foruten oppstartsåret ligger årlig EBITDA på 430.000 kr i snitt for de siste 24 årene, i tillegg til eierlønn.

Stortorvet Kjøpesenter
Stortorvet Kjøpesenter er en viktig handelsdestinasjon i Kongsberg-regionen. Med beliggenhet midt i sentrum er senteret attraktivt både for byens 26.000 innbyggere og besøkende fra omkringliggende områder. De tilbyr svært gode parkeringsfasiliteter, som inkluderer lading for elbil og to timer gratis parkering for medlemmer.

Senteret har en komplett butikkmiks, med et bredt utvalg butikker, spisesteder og tjenester samlet under ett tak. I tillegg arrangerer de jevnlig ulike arrangementer og aktiviteter for å engasjere lokalsamfunnet og skape en levende atmosfære. Årlig besøk ligger på rundt 2 millioner kundevisitter.

Lokaler
Kafeen har kapasitet på ca. 120 sitteplasser. Den ligger i et skjermet landskap, men med effektiv eksponering ut mot senteret gjennom de store vindusflatene. Beliggenheten i bygget er svært god.

Senteret og kafeen gjennomgikk en betydelig modernisering i 2015. Både lokalet og sentermiljøet fremstår derfor som meget velholdt og tiltalende. Det er godt med naturlig lys i kafeen – noe som gir en trivelig og lett stemning for både gjester og ansatte.

Kjøkkenet er også lyst og velutrustet, med gode arbeidsflater.

Fordeler og muligheter
Man får her mulighet til å overta en godt innarbeidet virksomhet på et svært attraktivt kjøpesenter som byr på et betydelig kundegrunnlag. Inntjeningen til dagens eier er god, og ny eier kan selv velge hvordan man ønsker å drive videre. Konseptet er velfungerende, og kan videreføres til flere steder i landet, dersom ny eier skulle ha et ønske om å ekspandere.

Virksomheten regnes som meget stabil, og har gode utsikter i årene som kommer.

Det er gjennom de siste 8 årene gjort investeringer for over 1.2 MNOK i kafeen, med en betydelig oppgradering av spesielt kjøkkenfasiliteter, utstyr og inventar i 2015. Det foreligger derfor ingen umiddelbare investeringsbehov, og ny eier kan i praksis gå rett inn og drive videre med et lønnsomt konsept.

Verdivurdering

Bedriftsbørsen vurderer verdien av virksomheten til 1.500.000 kr + varelager

Ved overtagelse av aksjeselskapet vil transaksjonen gjennomføres på kontant- og gjeldfri basis.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB-markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.