Corner Spiseri har virkelig alt: fantastisk beliggenhet, populær meny, god lokal forankring og en kontinuerlig strøm av gjester, og da spesielt turister. Restauranten er i tillegg veldrevet og kan vise til solid overskudd. Dagens eier går nå av med pensjon, og med det åpnes muligheten for å overta dette flotte spisestedet i verdens nordligste by!
Virksomheten
Corner Spiseri ligger i hjertet av Honningsvåg sentrum, og byr på tradisjonskost fra hav og vidde i maritime omgivelser. Her kan man spise torsketunger, observere det yrende havnemiljøet, nyte den spektakulære havutsikten, slå av en prat med befolkningen og i sum oppleve den autentiske nordnorske atmosfæren!
Restauranten ble etablert i 1958, og overtatt av nåværende eier i 1996. Det sterke fokuset på fiskeretter og lokale råvarer, har falt godt i smak både hos lokalbefolkningen og de mange turistene i området. De har derfor holdt seg tro mot konseptet og videreutviklet det år for år, med det resultat at de i dag har den mest rikholdige sjømat-menyen i landsdelen.
Corner er et viktig sosialt og kulturelt møtepunkt for lokalbefolkningen. Her samles man til hverdags og fest, og under ulike arrangementer gjennom året. Restauranten brukes også flittig av lag og foreninger, samt det regionale næringsliv. Belegget er såpass godt at Corner kan holde åpent alle dager i uka, fra lunsj til sen kveld. Restauranten har god kapasitet både inne og ute, og kan tilby eget selskapslokale.
Meny
Corner har utviklet en eksklusiv arktisk meny, med spesialiteter fra havet og regionen. Denne består blant annet av sprøstekte torsketunger, boknafisk, grillet tørrfisk og kongekrabbe. I tillegg tilbyr de tradisjonelle kjøttretter som hvalbiff og finnbiff, samt hjemmelagde schnitzler og burgere. Restauranten kan også friste med italiensk og amerikansk pizza fra egen pizzaovn.
Spesialiseringen på sjømat har vært svært vellykket, samtidig som bredden i menyen gjør at spisestedet fungerer godt som et helårstilbud for lokalbefolkningen. De opplever det også som en styrke å ha andre valg enn fisk og skalldyr, for turister som kanskje har spist det mange dager på rad.
Her kan man nyte lokal mat i lune omgivelser, enten sola stråler eller det stormer på utsiden. Hurtigruta har to daglige anløp.
Beliggenhet
Corner Spiseri ligger midt i Honningsvåg sentrum, med flott utsikt utover mot havet. Bare 100 meter unna legger Hurtigruta og andre cruisebåter til kai, og disse blir liggende fra 3.5 til 24 timer ved kai. Dette gir rikelig med tid til at passasjerene kan rekke både en rusletur og et måltid før reisen går videre.
Honningsvåg er verdens nordligste by, og kommunesenter i Nordkapp kommune. Havna huser et av landets største fiskevær, med høy båt- og næringsaktivitet. 2.200 av kommunens 3.000 innbyggere bor her. Kommunen ligger på Magerøya, som er Norges nordligste øy. Hurtigruten anløper Honningsvåg to ganger daglig, og rundt 4 kilometer fra sentrum ligger Honningsvåg Lufthavn. Europavei 69 passer byen, som er også tilknyttet fastlandet gjennom undersjøisk tunnel.
Honningsvåg er siste stopp før Nordkapp, og et naturlig sted å legge inn et måltid eller en overnatting. Opp mot 300.000 turister besøker årlig dette punktet. Men byen er også en fullverdig destinasjon i seg selv, med sin spektakulære natur og levende kyst- og fiskekultur. Stedet har en karakteristisk etterkrigsarkitektur, som skaper en pittoresk og varm atmosfære som lyser opp både sommer og vinter. Byen ligger også i lunt til i en sørvendt bukt, og er dermed mye mer skjermet fra storhavet enn mange andre steder i regionen.
Lokaler
Corner har god gjestekapasitet, med mellom 100 og 120 sitteplasser innendørs, og 150 ute – hvorav 30 under tak. Lokalene er smakfullt innredet, med komfortable og moderne møbler.
Stedet har egen scene for underholdning og dans, selskapslokale for 74 gjester, samt komplett bar, med blant annet serveringsdisk, oppvaskmaskin, kjøleskap, vinskap og vinpreserveringsskap.
Kjøkkenet er rikholdig utrustet, med bl.a. egen pizzaovn, blåsekjøler, samt kombidampere som sørger for at alt fra grønnsaker til fisk og kjøtt tilberedes til perfeksjon. Den praktiske kjølebenken med garnityrtopp gjør at kokkene får lett tilgang til alt av friske ingredienser. Kjøkkenet har også kjølerom som sørger for at alle ferskvarer blir oppbevart på optimal temperatur, samt fryserom som sikrer plass til større mengder råvarer året rundt.
Drift og arbeidskraft
Restauranten betjenes av et trivelig personell, som strekker seg langt for å legge til rette for både turister og lokalbefolkning. Staben teller 9 ansatte på vinteren og 16 i sommersesongen. Dette utgjør totalt 11 årsverk.
Eieren av Corner har gjennom 30 år bygget opp et godt nettverk av kokker, servitører og annet personell som de rekrutterer fra. Eieren har også leiligheter tilgjengelige som kan leies ut til de ansatte. Dette har vært en trygghet og et trekkplaster i et ellers stramt leiemarked i regionen, og dagens eier vil bidra til at dette kan videreføres også etter salget.
Takket være høy turisme og aktiv bruk fra både lokalt næringsliv og befolkningen kan Corner Spiseri holde åpent hele uken og året gjennom – med unntak av røde dager i jul og påske. Restaurantens åpningstider er 11:00–23:00 alle dager bortsett fra søndag, hvor de åpner kl. 13:00. Ved arrangementer o.l. kan de holde åpent til 02:00.
Fordeler og muligheter
Her får man et veletablert spisested med lokal forankring, lojal kundebase, sterk turisme og en meny som fremhever det beste av arktiske råvarer på bærekraftig vis. Bedriftsbørsen anser dette å være en fantastisk mulighet for en ny eier som ønsker å videreføre eller utvikle konseptet, og vil spesielt fremheve følgende oppsider:
Turisme
Honningsvåg og Nordkapp tiltrekker seg turister hele året, enten man kommer om sommeren for å oppleve midnattssolen, eller på vinteren for å se nordlys. Antall store cruisebåter har også økt de siste årene, spesielt for perioden mai–oktober. Samlet gir dette en stabil og kontinuerlig strøm av gjester som holder virksomheten levende året rundt, og som på sikt kan gi grobunn for nye konsepter og inntektsstrømmer.
Næringsliv
En ekstra fordel er tilgangen på et moderne konferanserom med plass til 80 deltakere eller spiseplass til 75. Dette gir mulighet til å arrangere møter, seminarer og konferanser året rundt, og er noe man mer aktivt kan tiltrekke seg flere bedriftskunder og turister på. Å kombinere forretningsreise med en arktisk opplevelse vil for mange være en eksotisk kombinasjon med høy wow-faktor.
Det foregår årlig en rekke tilstelninger i Honningsvåg, bl.a. Nordkappfestivalen, Kyst- og havnekonferansen og næringskonferansen Fisk, olje & jazz. Under disse arrangementene yrer det av liv både i gatene og på restaurantene, og Corner har potensial til å tiltrekke seg flere avtaler under disse og andre eventer.
Utvide opplevelsen
Honningsvåg og Nordkapp-området er kjent for sitt imponerende dyreliv og vakre landskap. Ved å kombinere restaurantens tilbud med aktiviteter som havsafari og fiske, kan man skape en helhetlig opplevelse for både turister og lokalbefolkning. Dette vil ikke bare tiltrekke flere gjester, men også styrke restaurantens posisjon som et unikt reisemål for eventyrlystne.
Catering/matvogn
Nordkapp er et av våre mest ikoniske turistmål, og mange som reiser hit ankommer via båt til Honningsvåg. En matvogn i havna kan være en spennende utvidelse av serveringstilbudet. Tilgangen på ferske råvarer, samt den økende trenden med fersk, eksklusiv fingermat, gjør at havna med stor aktivitet og sultne turister kan være den perfekte lokasjon for en slik etablering.
Økonomi og verdivurdering
Corner Spiseri inngår i aksjeselskapet Uteliv i Nordkapp, hvor også Nøden Pub er en del av totaliteten. Det er viktig å merke seg at offentlige tall på eksempelvis proff.no o.l. derfor ikke vil gi det riktige bildet av de enkelte virksomhetene. Utfyllende avdelingsregnskap for Corner Spiseri kan oppgis på forespørsel. Tallene oppgitt under Finansiell informasjon viser omsetning, lønnsutgifter og varekost for Corner Spiseri alene.
For 2024 endte Corner Spiseri med en omsetning på 15 MNOK og et driftsresultat på 2.7 MNOK. Dette inkluderer leie av 4 boenheter fra Corner AS til ansatte i virksomheten. Bedriften har levert vekst og positive resultater gjennom snart 30 år.
Basert på virksomhetens historikk, oppnådde resultater siste 3 år, samt lokasjon midt i smørøyet for eksotisk turisme, vurderer Bedriftsbørsen verdien av virksomheten Corner Spiseri til 7.200.000 kr.
Varelager kommer i tillegg.
Ved overtagelse av aksjeselskapet er det forventet at transaksjonen gjennomføres på kontant- og gjeldfri basis.
Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB-markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.