MUDO Gym Ytre Enebakk

Veletablert treningssenter med god økonomi og høy standard. Områdets eneste senter i et område med sterk folkevekst.

Kr. 2.750.000 Beliggenhet: Ytre Enebakk
Prisantydning: Kr. 2.750.000,–
Omsetning 2019: Kr. 3.450.000,–
Husleie: Kr. 948.636,– (inkl mva)

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Mudo Gym Ytre Enebakk AS
Etablert: 2015
Bakgrunn for salg: Etablering av Mudo i Sverige
Antall ansatte: 1
Årsverk: 0.5
Web: mudogym.no/gym/enebakk/

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 948.636 kr (inkl mva )+ 7% av omsetning over 3.300.000 kr.
Areal: 937 kvm
Husleiegaranti: 6 måneder
Løpetid leiekontrakt: 31.3.2028
Felleskostnader: 492.000 kr (inkl. mva)
Adresse: Sagstuveien 1, 1914 Ytre Enebakk
Parkering: Ja

Drift

Konsept: Trening, kampsport
Åpningstider: Man-fra 05.00-23.00 Lør-søn: 08.30-21.00

Finansiell informasjon

Omsetning 2019: 3.305.931 kr
Lønnsprosent: 13.5%
Verdi utstyr: 550.000 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, franchise-avtale, m.m.

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

MUDO Gym Ytre Enebakk ble etablert i 2015 på Vågsenteret. Treningssenteret har en sentral beliggenhet, og er det eneste i sitt område. Lokaler og utstyr holder høy standard, og den økonomiske situasjonen er god.

MERK: I mange tilfeller gir ikke de offentlige tallene det virkelige bilde av driften. Man bør derfor skaffe seg bedre kjennskap til hva som ligger bak tallene før man konkluderer. Megler bistår deg gjerne med dette.


Konsept
MUDO Gym er en franchise-basert treningssenterkjede som spesialiserer seg på kampsport, og markedsfører seg som et treningssenter for hele familien. Hit kommer barn og voksne for å trene sammen eller hver for seg. Nedre aldersgruppe er 6 år, og det tilbys gode rabattordninger for familiemedlemmer.

Filialen i Ytre Enebakk er et topp moderne treningssenter med kondisjonspark, styrkeapparater, frivekter, boksesekker, spinning og cross fit-sone. Senteret regnes som en av de beste MUDO- avdelingene i landet.

Tilbudet omfatter standard styrketrening, samt gruppetimer for kickboksing, sparring, spinning og fitness boxing, samt tiger, et kampsporttilbud for barn. Senteret tilbyr også oppstartstimer for de som ikke har trent før eller som ønsker å komme i gang igjen etter lengre tids opphold.

Senteret tilbyr grunnmedlemskap med påbyggingsmulighet for enten fitness- eller kampsporttimer. Antall medlemmer varierer gjennom året, men ligger mellom 750 og 850.

Lokaler
Arealet på totalt 937 kvm fordeler seg på styrkerom, spinningrom, gruppesal, kontor, garderober, m.m.. Senteret har også et areal som leies ut til skjønnhetspleie, og spinningsalen leies ut til et lokalt sykkellag som trener fast flere ganger i uken.

Senteret holder moderne, høy standard, og det er god ventilasjon i bygget. Sammen med rene og ryddige lokaler gir dette freshe og behagelige treningsforhold. Senteret har romslige åpningstider, og som medlem kan man med eget nøkkelkort trene når man vil.

MUDO-kjeden
MUDO startet som et rent kampsportsenter i 1998, og har siden utviklet seg til å bli Norges fjerde største treningskjede. De har mer enn 50 filialer og er godt i gang med å etablere seg i utlandet.

Kjeden har norske eiere som er lidenskapelig opptatt av trivselsaspektet ved trening. MUDO kjennetegnes av godt samhold medlemmene imellom, og driverne får tett oppfølging fra den sentrale ledelsen. Det er høyt fokus på videreutvikling, i takt med brukernes ønsker og trender i markedet.

Fordeler og muligheter
MUDO Gym Ytre Enebakk er et veletablert senter med stabilt voksende omsetning og gode resultater. Senteret har en sterk markedsposisjon i nærområdet. Stedet har god kapasitet, og en kan med relativt enkle grep stimulere medlemsveksten – i første omgang til 1.000, for så å øke på jevnt og trutt i årene som kommer.

Senteret har videre godt utviklingspotensial. Spesielt kan mye gjøres for å utløse mersalg til den eksisterende kundemassen. Med et bedre gruppetimetilbud vil flere benytte seg av dette og dermed utvide sine abonnementer. Dagens gruppetimer kan med fordel utvides med Yoga, HIIT og flere kampsporttimer for voksne.

Det har vært lite fokus på PT-timer. Her ligger det store muligheter. Et godt PT tilbud vil bidra både til økt omsetning og flere medlemmer, da senteret blir mer attraktivt for en større målgruppe. Med større tilretteleggelse for seniortrening på dagtid vil man trolig også kunne tiltrekke seg et større andel av dette segmentet.

MUDO-sentrene pleier å ha en liten butikkseksjon, hvor kundene kan kjøpe kosthold og drikke, samt klær og utstyr for trening. I Enebakk har man ikke fått satt opp dette ennå. Her ligger muligheter for en pen liten tilleggsomsetning som ikke krever mye i verken drift eller investering.

Det er høy utbyggingstakt i området, og med tilflytting av flere unge og barnefamilier vokser også senterets kundetilvekst. I 2020 skal flere nye leiligheter stå klare i nærheten. Her bør man kunne høste et betydelig antall nye medlemmer.

Senterets eier er selv ikke aktiv i driften. En aktiv eier vil kunne påvirke omsetning og resultat merkbart. Senteret egner seg for øvrig både for aktivt og passivt eierskap.

Som eier og driver av dette senteret vil du ha franchise-avtale med MUDO Gym, som vil gi deg trygghet og kunnskap om hvordan du kan skape en god og lønnsom bedrift. MUDO Gym stiller opp både i form av felles markedsføring, markedsføringsmateriell, systemer, opplæring og support. I tillegg får du også tilgang til instruktørutdanning innen kampsport og deltakelse på MUDO Gyms samlinger. Kjeden tilbyr også oppstartkurs for senterdrift.


Pris og verdivurdering

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt omsetter vi 60-70 virksomheter hvert år. Våre verdivurderinger tar hensyn til en rekke faktorer, hvor historie, bransje og økonomi kombineres med vår erfaring fra markedet. Totalt har Bedriftsbørsen stått for over 1.000 transaksjoner siden oppstart.

MUDO Ytre Enebakk er godt etablert, har en viktig posisjon i sitt marked og leverer gode stabile tall både for omsetning og resultat. Utstyrspakken har en verdi på ca. 550.000 kr. Senteret fremstår fresht og i god stand, med minimalt behov for investeringer på utstyr og lokaler de neste årene.

I begynnelsen av 2020 utløper leasing-avtalen på størstedelen av utstyret, noe som vil bidra til meget hyggelige resultater for 2020 og årene fremover. Et forsiktig budsjett for 2020 viser en omsetning på 3.700.000 kr, med et driftsresultat etter lønn på 1 MNOK.

Vi mener en prisantydning på 2.750.000 kr for MUDO Gym Ytre Enebakk er gunstig.

Varelager kommer i tillegg. Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for også å selge aksjeselskapet.

NB! Bedriften er ikke mva-pliktig.