Oslo-restaurant med krembeliggenhet
Med plassering ved hovedstadens paradegate og fasjonable bygg er det få spisesteder som kan matche denne på lokalitet.
Kr. 19.500.000
Med plassering ved hovedstadens paradegate og fasjonable bygg er det få spisesteder som kan matche denne på lokalitet.
Kr. 19.500.000
Med et tidløst og populært matkonsept ble dette serveringsstedet lansert i Oslo på 2010 tallet. Restauranten er stor og velutrustet, og egner seg for et bredt spekter av serveringskonsepter. Den fantastiske beliggenheten byr også på god tilstrømming av ulike kundesegmenter fra morgen til kveld. Ny eier står fritt til å utvikle stedet innenfor eksisterende eller nytt konsept.
Virksomhet
Restauranten er et uformell, med menyalternativer som strekker seg fra det rimelige til det eksklusive. Her vil man finne gode alternativer enten man er ute i familie- eller forretnings-sammenheng, til lunsj eller middag.
Beliggenheten sørger for at man har mange kundegrupper å spille på. Lokalenes størrelse og egenart byr også på mange spennende muligheter. Det er generell høy trafikk i området, i tillegg til en rekke arrangementer og eventer som trekker store mengder folk til ulike tidspunkter av dagen og kalenderåret.
Stedet har god omsetning i dag i området 20 MNOK, men basert på kapasitet og beliggenhet har det potensial i området 30-50 MNOK.
Lokaler
Restauranten har et attraktivt hjørnelokale med panoramautsyn og store vindusflater i begge retninger. I tillegg til den flotte utsikten bidrar glassfasaden også til god belysning og romfølelse.
Spisestedet har plass til godt over 200 gjester. Arealet på ca. 700 m² fordeler seg på to plan, og har en attraktiv uteservering. Det er hele tre adkomster, og dette gir god fleksibilitet i kundestrømmene. Kjøkkenet er godt utrustet med solid ventilasjon, og hyggelige ekstrafasiliteter som prep-kjøkken og eget rom for oppvask, samt lager, frys- og kjølerom.
Interiøret er behagelig og holdt i varme farger, med flott utrustet barområde, og en stemningsfull romdeler med glødende peis. Utstyr og inventar er generelt godt vedlikeholdt, og uteserveringen er bygget for helårsdrift med tak, gulv, vegger og varmelamper.
Alt fra beliggenhet, planløsning og tekniske fasiliteter legger til rette for å kunne serve ulike segmenter, enten parallelt eller i ulike tidsrom og soner. Det er blant annet svært gode muligheter for arrangementer og lukkede selskaper samtidig som restauranten holder åpent for allmennheten. Stedet er også meget godt egnet for julebordsesongen, med mulighet til å ta inn større bedrifter, eller kjøre flere selskaper samtidig.
Beliggenhet
Restauranthuset ligger kloss inntil hovedstadens paradegate. Området her regnes også som indrefileten av hovedstadens kultur- og utelivsscene. I samme strøk ligger også institusjonen Theatercaféen, og et knippe andre velkjente serveringssteder som Grand Hotel, Dinner, Olivia, Egon, Peppes Pizza samt food court både på Paleet og Steen & Strøm.
Restauranten ligger også i kort gangavstand til en rekke kulturinstitusjoner. Svært mange spiser middag eller tar en drink i forbindelse med forestillinger på disse. Her er noen av teatrene og kinoene i området, med tilhørende avstand:
Nasjonalteatret 300 m (over 200.000 årlige besøkende)
Christiania Teater 200 m
Oslo Nye Teater 280
Det Norske Teatret 350 m
Chat Noir 400 m
Klingenberg kino 350 m
Saga kino 400 m
I Spikersuppa, like ved, rigges det hver vinter opp til Jul i Vinterland – et marked som anslås å ha 3 MNOK besøkende. Andre eventer er 17. mai, Oslo Pride, Sentrumsløpet, samt alle begivenheter og markeringer som skjer på Eidsvolls plass gjennom året.
Sentrum bydel har dessuten 80.000 arbeidstagere, som skaper grunnlag for høyt belegg også i perioden fra lunsj til middag.
Fordeler og muligheter
Kjent og attraktiv lokasjon
Restauranten har en av Oslos mest sentrale og attraktive plasseringer. Det har vært servering på stedet i flere tiår, og dette gjør det til en kjent destinasjon for god mat og hyggelig stemning. Området er et naturlig sted å oppsøke for opplevelser i hovedstaden, og som nasjonens paradegate tiltrekker det seg tilreisende både fra inn- og utland.
Romslig og fleksibelt lokale
Bygget er et flott hjørnelokale, med store vinduer som gir god eksponering og utsikt. Det er stort og og gir mulighet for tilpasninger og eventuelt nye konsepter. Med publikumsareal fordelt på to etasjer har man også mulighet til å kjøre flere konsepter eller serveringstilbud.
God kjedetilknytning
Stedet er knyttet til en anerkjent restaurantkjede, med et tidløst konsept som trekker folk, uavhengig av mattrender som kommer og går. Restauranten vil med en ny og engasjert eier kunne løfte omsetningen og resultatet betraktelig også innenfor dette konseptet.
Flere serveringsmuligheter
Restauranten har god kapasitet både på kjøkken og i lokaler, og kan slik utforske flere markedssegmenter. De tilbyr ikke catering, noe det er godt kundegrunnlag for i området. Økt fokus på hjemkjøring av mat (har avtale med Volt, men ikke Foodora), og bedriftsavtaler gir fin mulighet for vekst, uten ytterligere planer og investeringer.
Verdivurdering
Virksomheten er en attraktiv og velutrustet restaurant beliggende på en av byens mest attraktive adresser. Kundegrunnlaget er mangfoldig, med stort tilfang av både turister, innbyggere og bedrifter. Lokalet er velegnet for et bredt spekter av serveringskonsepter. Driften er solid innkjørt og interiøret godt vedlikeholdt. Potensialet for virksomheten er dermed betydelig, og ny eier har stor fleksibilitet til å utvikle den videre i ønsket retning. Stedet har kapasitet og beliggenhet for en omsetning på 30-50 MNOK med rett eier og konsept.
Bedriftsbørsen vurderer prisantydningen for virksomheten til 1.950.000 kr.
Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB-markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.