Oslo sentrum: Populære Lemongrass selges!

Veletablerte Lemongrass selges av helsemessige årsaker. Solid omsetning og spennende utviklingpotensial. Unik mulighet!

Kr. 2.750.000 Beliggenhet: Oslo sentrum
Prisantydning: Kr. 2.750.000,–
Omsetning: Kr. 11.366.000,–
Husleie: ca Kr. 890.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Lmg Restaurantdrift AS
Etablert: 2003
Bakgrunn for salg: Helse
Antall ansatte: 21
Årsverk: 10
Web: www.lemongrass.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: Ca. 890.000 kr
Areal: 415
Husleiegaranti: 3 mnd
Løpetid leiekontrakt: 31.3.2022
Forlengelse: 5 år
Felleskostnader: 180.000 kr
Adresse: Kristian Augusts gt 14

Drift

Drift: Servering/musikk/nattklubb
Åpningstider: Man-Tors og Søn kl.16-22 Fre-Lør kl. 16-23

Finansiell informasjon

Omsetning 2017: 11.366.000 kr
Lønnsprosent: 38%
Varekostnad: 27%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Leieavtale, Årsregnskap 2017, Resultatrapport aug. 2018

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36
Lemongrass ble etablert i 2003 i Oslo sentrum, Restauranten har et gjennomført karibisk konsept som kombinerer kvalitetsmat med en spesiell atmosfære. Her skapes en visuell og kulinarisk reise, som gir en spennende ekstradimensjon til måltidet. Fredag og lørdag utvides tilbudet med levende musikk og dans i egen avdeling.

Plassering
Lemongrass har en sentral og god beliggenhet på hjørnet mellom Kristian Augusts gate og Universitetsgata – bare 150 m fra Karl Johan. Like i nærheten ligger flere hoteller, kinoer og teatre, og det er mange som kombinerer en forestilling med et måltid eller en drink på Lemongrass. I kort gåavstand ligger bl.a. Hotel Savoy (50 m) Edderkoppen Teater (200 m), og Nationaltheatret (300 m), samt Saga, Vika og Klingenberg kino.

Området er kjent for mange gode spisesteder. I tillegg til kjente travere som Lemongrass, Fjord og Eik, har det de siste årene dukket opp flere spennende konsepter her.

Lokaler
Restauranten er innbydende og intim, med smakfullt interiør i karibisk stil. Lokalet på ca. 500 kvm er delt inn i en restaurantavdeling med 100 sitteplasser, og en klubbavdeling med profesjonelt lydanlegg, eget dansegulv og ytterligere 40 sitteplasser. Begge avdelingene har egen bar og skjenkebevilling til kl.03:00.

Kjøkkenet er stort og velegnet også for catering og overtidsmat.

Driftsituasjon
Stedet er godt kjent og har mange faste kunder. Det kommer ofte gjester langveis fra, og restauranten er mye brukt av bedrifter og offentlige etater.

De siste 2 årene har driften blitt forstyrret av fasadeoppgradering, med innpakking av hele bygget, og deretter gatearbeid med tilhørende redusert tilgjengelighet. Til tross for dette har restauranten faktisk hatt vekst i omsetningen. Arbeidet er snart ferdigstilt, og resultatet blir da en betydelig oppgradering av både gate, fasade og nærområde. Den allerede godt trafikkerte gata vil da bli enda mer attraktiv for de mange gående, syklende og kjørende her. Det forventes derfor ytterligere vekst for 2019.

Fordeler og muligheter
Lemongrass Restaurant er en suksesshistorie takket være kombinasjonen av svært god beliggenhet og et sterkt og unikt konsept. Dette bekreftes av at stedet har bestått i mange år, og til tross for vanskelige driftsforhold likevel har opplevd vekst. At både fasade og veinett nå er oppgradert bidrar til å gi omgivelsene et betydelig løft, og det åpner samtidig for å etablere en attraktiv uteservering.

Stedet har på grunn pågående arbeid også valgt å ikke tilby lunsj. Dette bør ny eier gjenåpne, for det er mange studenter og arbeidstakere i området som trenger et godt lunsjtilbud.

Den umiddelbare nærheten til mange tusen arbeidsplasser byr også på spennende muligheter innen catering. Restauranten har allerede mange næringslivaktører blant sine faste kunder, så her er det et godt grunnlag å bygge videre på.

Det drives lite markedsføring siden stedet er så veletablert. Men det kan likevel være mye å hente her for å tiltrekke seg nye kunder. Konseptet er lettlikt og oppleves spennende for folk i alle aldre. Turister er et annet aktuelt satsningsområde. Restauranten har 4 av 5 stjerner på TripAdvisor, med flere hundre omtaler fra fornøyde besøkende.

Om man ønsker å fornye konseptet, er det dette fullt mulig. Lokalet er fleksibelt, og kan tilpasses uten større investeringer.

Eier har vært mindre aktiv i driften den senere tid på grunn av helsen. Dette har naturlig nok hatt sin innvirkning på driften. En ny og engasjert eier vil derfor kunne utgjøre en positiv forskjell og gi stedet ny gnist

Basert på disse momentene tror vi at restauranten har godt potensial for å doble sin nåværende omsetning.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS verdivurderer over 200 virksomheter hvert år. Vår erfaring om markedet er en del av verdivurderingen som resulterer i markedspris. Bedriftsbørsen AS har verdivurdert Lemongrass Restaurant og anser virksomheten som svært attraktiv og med stort potensial.

Bedriftsbørsen AS verdivurderer Lemongrass Restaurant til kr 2.750.000,-.

Restauranten har et sterkt konsept som under krevende forhold klarer å generer MNOK 11.36 i omsetning. Lokalet er meget attraktivt både med hensyn til beliggenhet og utforming. Vi mener prisantydningen ut i fra dette er riktig. Varelager kommer i tillegg.