Oslo V: Lille Asia

Attraktiv restaurant og lounge club i Hegdehaugsveien. Mangefasettert konsept med flere solide inntektskanaler.

Kr. 4.750.000 Beliggenhet: Oslo
Prisantydning: Kr. 4.750.000,–
Omsetning: Ca Kr. 21.560.000,–
Husleie: 10% av omset / Min. Kr. 2.000.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Lille Asia Hegdehaugsveien 31 AS
Etablert: 2011
Bakgrunn for salg: Endredre prioriteringer
Antall ansatte: 40
Årsverk: 25
Web: Lille-Asia.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 10% - min. 2 MNOK
Areal: 770 kvm +uteservering
Løpetid leiekontrakt: 30.09.2026
Forlengelse: 5 år
Felleskostnader:
Adresse: 53.090 kr Hegdehaugsveien 31, 0352 Oslo
Parkering: 3 plasser i kjelleren. Ellers gode forhold

Drift

Konsept: Servering//nattklubb/events
Åpningstider: Man-Tors og Søn kl.16-22 Fre-Lør kl. 16-23

Finansiell informasjon

Omsetning 2017: 21.565.040 kr
Lønnsprosent: 43.2%
Varekostnad: 33.9%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Leieavtale, regnskap

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Med Lille Asia får man flere velfungerende konsepter samlet i ett allsidig og smakfullt lokale. Beliggenheten i byens hotteste utelivsområde bidrar også til å gjøre dette stedet til en potensiell gullkalv. Omsetningen ligger på godt over 20 MNOK i året, med godt rom for både innsparinger og vekst.


Konsept

Lille Asia ble etablert på slutten av 2011 i Hegdehaugsveien på Majorstua. Lokalitetene omfatter en romslig restaurant med stor uteservering og lounge. Herfra tilbys et flere ulike konsepter som rommer alt fra god bespisning og stilfull nattklubb til varierte eventer, konferanser og bryllup.

Både stedet og beliggenheten er velkjent og har godt renommé. Allerede første driftsår endte omsetningen på nærmere 20 MNOK. Dette har siden holdt seg stabilt, med en pen liten vekstkurve.


Restauranten
Lille Asia serverer asiatisk mat av høy kvalitet, med retter som av flere anmeldere er omtalt som små kunstverk. Man kan gå for dagens 3- eller 4-retters, eller velge fra den rikholdige à la carte-menyen som omfatter sushi, asiatiske tapas og en mengde klassiske thai-retter. Restauranten er åpen hele uken gjennom og populær til både lunsj og middag.

For selskaper, bedriftseventer, o.l. kan restauranten sette opp en delikat buffet-løsning. Dette er et populært alternativ til byens mer tradisjonelle selskaps-buffeter. Restauranten leverer i tillegg en del catering til bedrifter og selskaper i området.


Lounge Club

Lørdagskvelden glir restauranten over i lounge club-konseptet. Da dempes belysningen og musikken blir høyere og mer livlig; stemningen stiger og nattlivet tar over. 24 års-grensen sørger imidlertid for å holde det i anstendige former. Klientellet kan best karakteriseres som ungdommelig voksent, med middels til høy betalingsvilje.

Fra baren kan man bestille lekre cocktails, friske bobler og klassiske drinker, sammen med snacks- mat av ulikt slag. Loungen er en av grunnsøylene i Oslos uteliv, og til tross for den begrensede åpningstiden står denne delen av driften for hele 50% av omsetningen.

Event, selskap og konferanse
Stedet er svært godt egnet til avvikling av arrangementer for både bedrifter og privatpersoner. Mange velger da å legge opp til en helaften, hvor man innleder med middag og underholdning, og avslutter kvelden med musikk og lounge club. Denne kombinasjonen passer godt for bedrifter og grupper på inntil 350 personer.

Legger man opp til stående bespisning øker kapasiteten til hele 500 personer. Dette er et populært tilbud for lanseringer, bedriftsinterne arrangementer, m.m..

 

Lokalitetene
Lille Asia har en stor, solfylt uteservering med plass til rundt 150 personer. Dette gjør den til områdets største uteservering. Restauranten rommer ca 200 personer til bespisning, og utvidet til lounge rundt 500 personer.

Lokalet er delikat og moderne innredet, og holder en høy standard. Uteserveringen har store markiser og varmelamper som beskytter godt mot både nedbør og kulde. Dette utvider brukssesongen betraktelig.

Stedet har et meget velutstyrt kjøkken i plan med selve serveringsområdet. I tillegg kommer et fullt utrustet prep-kjøkken i underetasjen, med store kjøle- og fryserom. Her er det også direkte tilgang til garasjeanlegg – noe som bidrar til smidig leveranse av varer og catering.

Det er ellers en del smarte og effektive løsninger i innredning og bygg, som sørger for velsmurt drift og fleksibel bruk av lokalene.


Økonomi
Virksomheten har siden andre driftsår hatt over 20 MNOK i omsetning. Varekosten har vært stabil på ca. 30%, mens lønnskostnaden har vokst til over 40% av omsetningen, og endte i 2018 på ca. 43%. Med riktig drift er det realistisk å få denne godt under 35%, noe som for 2018 ville gitt et driftsresultat (EBITDA) på godt over 1.5 MNOK. Det er i 2019 gjort tiltak for å få lønnskostnaden ned på normalnivå, og disse tiltakene har allerede hatt god effekt.

I 2019 ble også husleien nedjustert med 1 MNOK. Det nye leienivået vil gjelde hele leieperioden ut. Med nedjustert husleie og kontroll på lønnskostnaden (35% eller lavere) er det med 2018 omsetningen realistisk med et driftsresultatet på +MNOK 2.5.

Fordeler og muligheter
Lille Asia er velkjent sted med mange års suksessfull drift. Konseptet og lokalet er allsidig og kan utvikles i flere retninger. At stedet i dag har tre solide bein å stå på gir også større spillerom. Alle de tre satsningene har i tillegg godt utviklingspotensial. Eier har ikke vært aktiv i driften de siste årene. En mer aktiv eier vil kunne effektivisere og utvide driften betraktelig.

Det er få andre steder sentralt i Oslo som kan romme like mange personer – og så godt som ingen med samme stilfaktor. Dette gir Lille Asia en stor konkurransefordel både i helgas uteliv og på hverdagenes event- og konferansemarked.

Med en omsetning på hele 10 MNOK på lørdagene alene, ligger det et godt potensial i å utvide lounge club-konseptet til flere dager. Skjenkebevilling til kl. 03:00 legger godt til rette for dette.

Restauranten har gode vekstmuligheter innen catering. Et fullverdig og topp moderne ekstrakjøkken i underetasjen med rikelig tilgang på kjøl og fryserom, samt direkte utgang til garasjeanlegg, er som skapt for effektiv catering-virksomhet.

Lokalets utforming gjør det også enkelt å skifte konsept, dersom det er ønskelig. En nylansering på dette stedet vil utvilsomt få stor oppmerksomhet i bydelen.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt omsetter vi 60-70 virksomheter hvert år. Våre verdivurderinger tar hensyn til en rekke faktorer, hvor historie, bransje og økonomi kombineres med vår erfaring fra markedet. Totalt har Bedriftsbørsen stått for over 1.000 transaksjoner siden oppstart.

Lille Asia er gjennom de siste årene påkostet med over 10 MNOK. Stedet har gjennomført høy kvalitet, med to velutrustede kjøkken og fleksible romløsninger. Virksomheten har en stabilt god omsetning på godt over 20 MNOK i året, og med forbedrede driftsforhold som legger grunnlag for gode resultater i årene fremover.

Vi mener 4.750.000 kr er en gunstig prisvurdering for denne restauranten.

Salgsprospektet er basert på salgs av virksomheten, men eier er åpen for å selge aksjene i driftsselskapet. Varelager kommer i tillegg.