Asker: Overens café

I hjertet av sentrum har vi nå en av Askers mest attraktive kafeer for salg. Solid omsetning og godt utviklingspotensial

Kr. 1.200.000 Beliggenhet: Asker sentrum
Prisantydning: Kr. 1.200.000,–
Omsetning: Kr. 4.200.000,–
Husleie: Kr. 376.016,

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: CH Storøy AS
Etablert: 2014
I disse lokalene: 2015
Bakgrunn for salg: Andre prioriteringer
Antall ansatte: 16
Årsverk: 4.5
Web: Overens.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie:
7% av oms.
min. 376.016 kr (eks mva)
Areal: 1. etg: 167 kvm
Husleiegaranti: 6 mnd leie+fellesavg
Løpetid leiekontrakt: 31.12.2020
Forlengelse: 3 år av gangen
Felleskostnader: 3.479 kr (eks mva)
Adresse: Strøket 8, 1383 Asker
Parkering: Gateparkering mot gebyr

Drift

Konsept: Kafé/spisested
Åpningstider: Man–lør 10–18 (søn 12–18)

Finansiell informasjon

Omsetning 2019: 3.731.896 kr
Lønnsprosent: 49%
Varekostnad: 25.5%
Verdi inventar (innkjøpspris): 630.000 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leiekontrakt

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

I hjertet av sentrum har vi nå en av Askers mest attraktive kafeer for salg. Overens café har solid omsetning og gode utviklingsmuligheter. Kafeen som har gledet sine besøkende med god mat og atmosfære siden 2009 har alle rettigheter, og kan bl.a. utvide driften med catering og flere arrangementer. Regnskapet viser at lønnskosten også kan justeres ned.


MERK: I mange tilfeller gir de offentlige tallene ikke det virkelige bildet av driften. Man bør derfor skaffe seg bedre kjennskap til hva som ligger bak tallene før man konkluderer. Megler bistår deg gjerne med dette.


Konsept

Overens café er en lunsj- og middagskafé med fokus på god personlig service, hyggelig atmosfære, og hjemmelaget mat. Menyen er allsidig og omfatter blant annet et rikt utvalg kaker, salater, sandwicher, hamburgere, tapastallerken, suppe, m.m.. Det tilbys også en egen barnemeny. Alle retter kan tas med som take away.

Stedet favner bredt, og er godt likt av alle aldersgrupper. Hit kommer ungdom etter skolen, venninner på handletur, og voksne par/grupper som ønsker å nyte en god middag med et glass vin.

Kafeen har full skjenkebevilling, men med unntak av private arrangementer selges det i dag kun øl og vin. Det tilbys i tillegg et begrenset utvalg småprodukter for salg (godsaker, condimenter, o.l.).

Drift
Overens café drives av selskapet CH Storøy AS. Virksomheten har 16 ansatte fordelt på 4.5 stillinger. Dagens eier har ikke hatt muligheten til å være til stede i samme grad som tidligere år, og velger nå å selge grunnet endrede prioriteringer i livet.

Kafeen er etablert med egen nettside og Facebook-profil. På siden www.askersentrum.no kan man i tillegg se hva som skjer i sentrum, i form av arrangementer og tilstellinger.

Lokaler
Overens café er smakfullt innredet, med en gjennomgående retro/klassiskpreget stil. Det er rundt 70 sitteplasser inne, og i tillegg kommer 50 plasser ute som primært benyttes i sommerhalvåret.

Stedet har opplegg for lyd og bilde, og brukes en del til mindre konferanser, private arrangementer, julebord, o.l.. Kafeen har også selv arrangert vinsmaking og spansk aften.

Kjøkkenet er effektivt lagt opp, med god produksjonskapasitet, avtrekk og fettutskiller. I kjelleren er det god lagerplass for drikke, tørrvarer og kjøle/frysevarer. Her er også eget personalrom/kontor og omkledningsrom.

Beliggenhet
Kafeen ligger strategisk plassert i Strøket 8, side om side med Kaffebrenneriet, og vis à vis byparken, kulturhuset og kjøpesenteret Trekanten med Meny, Vinmonopolet. Plasseringen sørger for en kontinuerlig kundestrøm, og bidrar til å skape et godt mangfold som Overens café er en viktig del av.

Asker sentrum er handels- og administrasjonssentrum i Askerbygda og i Asker kommune, og har over flere tiår satset bevisst på sentrumsutvikling med et levende butikk- og kafeliv. Dette har de også mottatt pris for.

Fordeler og muligheter
Med Overens café får ny eier mulighet til å overta et godt innarbeidet serveringssted, med særdeles god beliggenhet og mye potensial. Det er nærliggende å tro at en ny eier med engasjement og ambisjoner vil kunne utvikle omfanget av dagens drift og derav øke omsetning og resultater.

Overens café har hatt stabil omsetning over de siste fem årene. Ny driver kan gjøre konseptet mer attraktivt ved å utvide driften. Det er eksempelvis stort rom for omsetningsøkning både innen arrangement som møter, firmaeventer, julebord, jubileer, etc.

Ved å benytte seg av stedets fulle skjenkebevilling kan man også tiltrekke seg flere besøkende.

Stedet tilbyr alle retter som take away. Bare små grep skal til for også å kunne produsere for catering. Dagens eier har ikke gjort avtale med Foodora, noe som absolutt burde vurderes, da menyen er godt tilpasset tjenestens målgruppe.

Av regnskapene ser vi at lønnsgraden er for høy, sammenlignet med det som er standard i bransjen. Eier har hevet en lønn på ca 330.000 kr og det er gjort investeringer hvert år ut over normal drift. Ved normalisering av lønnsnivået og uten ytterligere investeringer skal virksomheten kunne levere gode resultater.

Pris og verdivurdering
Inventar og utstyrsliste viser en innkjøpspris på rundt 630.000 kr.
Bedriftsbørsen AS verdivurderer Virksomheten Overens café til 1.200.000 kr + varelager.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.