Porsgrunn: Innbringende gatekjøkken v/Herøya

Veletablerte Herøya Grillen vurderes solgt. Virksomheten har over tre tiår levert svært gode resultater.

Kr. 2.950.000 Beliggenhet: Porsgrunn
Prisantydning:Kr. 2.950.000,–
Omsetning:Kr. 5.089.000,–
Husleie: 6% av omsetning (min. 180.000,–)

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Herøya Grill
Etablert: 1985
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 5
Årsverk: 4,1
Web: Egen Facebook-side

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 6% av oms. (min 180.00 kr)
Areal: 95 kvm
Husleiegaranti: 6 mnd
Løpetid leiekontrakt: 2029
Forlengelse: Forhandles
Felleskostnader: 13.128 kr (35% av tot. utg.)
Adresse: Herøyaveien 91, 3936 Porsgrunn
Parkering: Ja

Drift

Konsept: Gatekjøkken
Åpningstider: 11-23 alle dager

Finansiell informasjon

Omsetning: 5.089.443 kr
Lønnsprosent: 25%
Varekostnad: 35.8%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leiekontrakt

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Herøya Grillen er et tradisjonelt gatekjøkken med klassiske retter som hamburger, kebab, løvstek, biffsnadder m.m.. Stedet regnes av mange for å lage Grenlands beste burger. Virksomheten kan vise til 36 års drift og særdeles gode resultater. Nå selges den grunnet generasjonsskifte.

Lokaler og beliggenhet
Grillen ligger langs innfartsveien mot Porsgrunn fra Herøya og E18 sydfra. Her er det høy trafikk dagen gjennom, og lett å stoppe for en matbit. Nylig ble det satt opp en bensinstasjon (pumpe) på plassen utenfor, noe som øker kundetilstrømningen ytterligere.

Grillen har stor uteplass og godt med parkeringsplasser. Ca 10 sitteplasser inne og 20 ute.

Kundene kommer primært fra boligområdene rundt, samt fra Herøya Industripark med sine rundt 80 bedrifter og flere enn 2.500 ansatte. Mange av bedriftene er faste kunder og bestiller bl.a. overtidsmat til sine ansatte herfra. Det er i praksis lite konkurranse i området.

Om virksomheten
Gatekjøkkenet ble etablert i 1985, og har de siste 28 årene hatt samme eier og driver. Innehaver har imidlertid vært lite aktiv i driften etter avgått pensjon, og ønsker nå å selge seg ut.

Grillen har fem ansatte, hvorav de fleste har jobbet på stedet i mange år – i ett tilfelle så lenge som 25 år. Driften er med andre ord meget godt innkjørt.

Herøya Grillen har vært medlem av Kysten Rundt i snart 23 år. Dette er en av Norges største kjeder for kafeer og hurtigmatsteder. Kjeden eies av medlemsbedriftene selv, og har som mål å styrke medlemmenes lønnsomhet gjennom stordriftsfordeler som gode innkjøpsbetingelser og en meget fordelaktig årsbonus. Kjeden gir også profesjonell bistand til menypresentasjoner, markedsaktiviteter, profilering m.m..

Fordeler og muligheter
Herøya Grillen er svært godt innarbeidet, med et solid renommé og mange stamkunder.

Konkurransesituasjonen er god (områdets eneste gatekjøkken), og beliggenheten rett ved riksveien og Herøya næringspark (tidligere Hydro parken) kunne knapt vært bedre.

Det gjøres per i dag ingen form for markedsføring, så her ligger det åpenbare muligheter for å påvirke salget med fristende tilbud til bedrifter og beboere i nabolaget. Gatekjøkkenet har også en Facebook- side med over 700 følgere som kan brukes mer aktivt.

Det burde også være mulig å øke omsetningen ved å utvide med flere retter. Salg av softis har tidligere vist seg å være innbringende, og kan med fordel relanseres. Nå som flere stopper for å fylle drivstoff vil dette kunne bli enda mer populært.

Stedets kjøkken kan også innredes mer effektivt, noe som trolig kan gi betydelig arbeidsbesparelse.

En aktiv eier vil kunne få vesentlig mer ut av virksomheten.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS verdivurderer over 200 virksomheter hvert år. Vår erfaring med markedet er en del av verdivurderingen som resulterer i markedspris.

Herøya har gjennom mange år vist en stabil omsetning med et godt resultat, som i 2017 var på MNOK 4.67 med et resultat på MNOK 1.1, og i 2018 MNOK 5.08 med driftsresultat på MNOK 1.3 (resultat før eierlønn og skatt).

Ut ifra dette mener vi prisantydningen på kr. 2.950.000,- er riktig.

Varelager kommer i tillegg.

Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten.