RÅVARENE

ZERO WASTE KONSEPT MED KOLONIAL I BERGEN

Kr. 290.000 Beliggenhet: Bergen
Omsetning 2017: Kr. 1.694.000,-
Husleie: Kr. 138.500,- pr år

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Rå Lab AS
Etablert: 2016
I disse lokalene: 2016
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 2 ansatte + 8 frivillige
Årsverk: 2 årsverk + 1,6 årsverk frivillige
Web: www.ravarene.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: Kr. 138.500,- pr år
Areal: 48,5 KVM
Husleiegaranti: 3 måneders husleie
Løpetid leiekontrakt: 01.06.2021
Forlengelse: 5+5 år
Felleskostnader: Inkludert
Adresse: Skostredet 5
5017 Bergen

Drift

Konsept: Zero Waste butikk
Åpningstider: Mandag – Fredag 11.00 - 17.00
Lørdag 10.00-16.00

Finansiell informasjon

Omsetning 2017: Kr.1.694.812,-
Lønnsprosent: Ca. 11%
Varekostnad: Ca. 66%
Verdi inventar: Ca.Kr.95.000,-
Varelager: Ca.Kr.280.000,-

Diverse informasjon

Kompaniskap: Ja
Offentlig pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og leiekontrakt

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

ZERO WASTE KONSEPT MED KOLONIAL I BERGEN

Råvarene er Norges første Zero Waste konsept, og ble etablert med kolonial i Bergen sentrum i oktober 2016. Zero Waste er et meget interessant og tidsriktig konsept med fokus på miljøet. Man ser en sterk vekst i miljøbevisstheten blant befolkningen generelt og Zero Waste har etter hvert blitt et kjent begrep. Kundegruppen til Råvarene er kjøpesterke miljøbevisste personer i alderen 20 – 50 år. Råvarene har et godt utviklet leverandørnettverk som kan levere høykvalitets produkter som passer til konseptet. Butikken opplevde umiddelbar suksess og omsatte for ca. kr. 1.695.000,- første hele driftsår.

Zero Waste er i sterk vekst over hele den vestlige verden. Konseptet går ut på å selge dagligvarer uten bruk av emballasje. Hos Råvarene kjøper kundene akkurat det de trenger i løsvekt, dette fyller kunden enten i medbrakte beholdere eller i beholdere som kan kjøpes butikken. Råvarene har fokus på kvalitet og tilnærmet alle matvarene er økologiske. I tillegg til råvarer selger butikken flere miljøvennlige produkter som ulike husholdningsprodukter, gjenbrukbare glass, flasker, bambustannbørster, tøyposer, handlenett papirposer, matbokser og drikkeflasker i stål og bivokspapir. Råvarene er eneste forhandler av Bokashi kjøkkenkompostløsning i Bergen og omegn.

Råvarene har med jevne mellomrom aktiviteter i butikken som foredrag om konseptet og miljø samt matlagingskurs. Disse aktivitetene er populære og fyller butikken. Konseptet engasjerer folk og bedriften får stadig forespørsler fra folk som vil jobbe frivillig i butikken fordi dette er en sak de har tro på og de ønsker å bidra med meningsfylt arbeid. De som arbeider frivillig blir belønnet med gavekort fra butikken.

Butikken har en meget sentral og god beliggenhet ikke langt fra Fisketorget i Bergen sentrum. Lokalet er 48,5 m2 og er meget delikat og effektivt innredet. Her finnes et godt utvalg av basisproduktene som brukes i matlaging, i tillegg til en mengde eksotiske krydder, nøtter og tørket frukt. Kommunen har et innbyggertall på i overkant av 271 000, av disse bor ca. 40 000 i Bergen sentrum.
Byen er også en stor studentby med 25.000 studenter. Bryggen i Bergen står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Råvarene har et tydelig konsept og det er lagt ned betydelige ressurser i grafisk arbeid og design. De har en smakfull og informativ nettside som er tilpasset konseptet. I tillegg er de representert på Facebook med over 4000 følgere og på Instagram med nærmere 2000 følgere. Det er også utarbeidet presentasjonsmateriell for konseptet og butikken.
Prospektet er basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for også å selge aksjene.

Fordeler / muligheter:

Råvarene er først i Norge med Zero Waste konseptet og har opparbeidet seg et godt navn i bransjen. Eierne får derfor jevnlig med forespørsler om å etablere seg i andre byer i Norge, disse forespørslene kommer både fra forbrukere og personer som ønsker å drive en butikk med dette konseptet. Det ligger gode utviklingsmuligheter i eksisterende butikk, og et meget stort potensiale i konseptet.

For konseptet:
Konseptet er svært skalerbart med utvidelse av flere butikker og avdelinger i andre byer i Norge og Skandinavia. Nye butikker kan eier etablere selv, og hvis man ønsker et franchisekonsept er Råvarene også godt egnet til dette. En annen mulighet er å lage shop in shop som kan være i større kantiner (her er det gjennomført et pilotprosjekt med suksess) samt helsekostbutikker osv.
Et større salgsvolum vil bidra til bedre innkjøps- og leveringsbetingelser samt øke det totale salgsvolumet i hver butikk da dette ville bidra til at konseptet blir kjent blant enda flere potensielle kunder.

For butikken:
Råvarene har utenom sosiale medier gjort lite tradisjonell markedsføring, så ved økt fokus på dette vil omsetningen kunne øke betraktelig. Det kan også gjøres flere aktiviteter i butikken for å trekke flere kunder. Eksisterende butikk har kapasitet til en tredobling av omsetningen. Det ligger også et stort potensial i å flytte butikken til et større lokale slik at vareutvalget kan økes betraktelig.

Pris- og verdivurdering:

Råvarene har et godt utviklet konsept og er en butikk i sterk vekst. Vi mener en riktig pris for dette vil være kr. 290.000,-
Varelager kommer i tillegg.