Saxi Industrier selges

Norges eneste produsent og ledende salgsaktør innen foldevegger og -dører. Solid fartstid og moderne produksjon.

Kr. 2.500.000 Beliggenhet: Drammen
Prisantydning : Kr. 2.500.000,–
Omsetning 2021: Kr. 3.775.000,–
Størrelse: 900m2

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Saxi Industrier AS
Etablert: 1937
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 3
Årsverk: 2,7
Web: Saxiindustrier.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 35.476 kr / mnd + 4.569 kr / mnd for lager
Areal: 900 m2 + 100 m2 lager
Løpetid: 1 år om gangen
Husleiegaranti: 3 mnd leie
Adresse: Teglverksveien 57 B, 3057 Solbergelva
Parkering: God

Drift

Konsept: Salg og produksjon / Bolig/bygg

Finansiell informasjon

Omsetning 2021: 3.775.000 kr
Lønnsprosent: 30.6%
Varekostnad: 32.2%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, utstyrsliste, leie og leasingavtale.

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Saxi Industrier leverer funksjonelle og fleksible løsninger for oppdeling av rom. Bedriften ble etablert allerede i 1937, og runder nå 85 års drift. De er Norges eneste innen sin nisje, og kan vise til høy kvalitet og kostnadseffektiv produksjon. Virksomheten står nå overfor et generasjonsskifte og søker derfor nye eiere.

Forretningskonsept
Effektiv arealutnyttelse blir stadig viktigere, i takt med de stigende boligprisene. Dette gir økt etterspørsel etter foldeprodukter, som er designet for nettopp å bedre arealutnyttelsen. Glassdørene møter lydkrav opptil 28Db og er et godt valg i alle typer rom hvor man ønsker et enkelt, men likevel solid skille mellom rommene.

Foldeløsninger tilrettelegger også for mer fleksibel rombruk, noe som gjør dem svært etterspurt for næringslokaler. Her brukes de ofte til å skape eller dele av rom, mens de i private hjem også brukes til utestuer, vinterhager og terrasser, samt til dører mellom ulike rom og soner.

Saxi foldedører og foldevegger tar liten plass og skreddersys etter kundens mål. Designet er tidløst og attraktivt, og leveres i et rikt utvalg farger og etter kundens behov. Bedriften har høyt fokus på brukervennlighet, og produktene er derfor enkle å sette opp og bruke.

Virksomheten er i tillegg kjent for god service, høy kvalitet og raske leveranser. Ingen leverer denne varetypen raskere i Norge.

Salg og marked
Saxi Industrier eier selv alle rettighetene til produktene, og bedriften treffer sine kunder gjennom en kombinasjon av direkte og forhandlerbasert salg. Forhandlernettverket er bredt, og omfatter alt fra de store byggevarehusene til entreprenører og arkitekter. De er imidlertid ikke låst til avtaler.

Dagens omsetning fordeler seg omtrent likt mellom privat og næring. Foldedørene/-veggene i glass står for rundt 50% av omsetningen. Disse har uisolerte profiler, men fungerer likevel godt til utestuer, vinterhager og terrasser. De er også veldig mye brukt på kontorer da de møter ordinære bransjestandarder for lydisolasjon på opptil 28 Db.

Produksjon og drift
Saxi Industrier er etablert i Åserud Næringspark i Solbergelva, i utkanten av Drammen. Anlegget, som teller rundt 900 m2, rommer både produksjon og salgskontor med utstillingsdel. Det er i dag to ansatte i produksjonen, mens én håndterer salget og det administrative.

Lokalene er godt egnet for bedriften, og kapasiteten kan strekkes til et langt høyere volum enn dagens produksjon. Det er relativt lite behov for lagerplass, siden alt blir produsert på skreddersøm og fortløpende sendes ut eller hentes av kunden.
Bedriften har en moderne og godt tilpasset maskinpark i et nyere bygg fra 2016. Parken rommer blant annet to CNC-maskiner, hvorav en er kun to år gammel. Produksjonslokalet er på ca. 700 m2, med kjøreport og god takhøyde.

Eiendommen kan potensielt inngå i salget. Prospektet er ellers basert på salg av virksomheten, men eier er åpen for en transaksjon av aksjene.

Fordeler og muligheter
Saxi Industrier har med sin 85 års fartstid innarbeidet en solid posisjon og merkevare i Norge. Det er generelt høy kjennskap til produktene blant alle relevante aktører i markedet.

Produktene er dertil grundig utviklet og utprøvd. Produksjonslinjene er godt innarbeidet og har kapasitet til å takle en vesentlig høyere produksjon enn dagens.

Det er verdt å merke seg at det foreligger en betydelig oppside på salg- og markedsføringssiden, da bedriften så langt har drevet lite aktiv markedsføring. Selv om virksomheten i stor grad er basert på direktesalg har de heller ikke ansatte dedikert til salg. Eiers hovedfokus har ligget på produktsiden og dermed også et helt annet fagområde.

Nåværende omsetning baseres i all hovedsak på innkommende henvendelser fra de som kjenner produktet eller bedriften. Det ligger derfor et stort urealisert potensial i å tenke ut nye og mer målrettede måter å utøve salg. Med attraktive produkter, kjent merkevare og bransjens beste leveringsbetingelser vil det være en takknemlig oppgave å fronte dette i markedet.

Det er trolig også mye å hente på å knytte seg nærmere til interiørdesignere og arkitekter, samt å øke tilstedeværelsen i sosiale og trykte medier.

Bedriften er Norges eneste produsent i sin nisje, og har levert kvalitet i 85 år. Dette er sterke elementer å bruke i salg og markedsføring. I tillegg har de markedets korteste leveringstid og produktene kan tilpasses etter mål, fargevalg og ønsket løsning.

Bedriftens omsetning har de siste årene gått i balanse med kostandene, med økt omsetning vil man dermed raskt kunne få en meget god bunnlinje.

Pris og verdivurdering
Saxi Industrier har over 85 års fartstid, en moderne maskinpark og stabil omsetning.

Vi mener ut ifra dette at prisantydningen på 2.500.000 kr er riktig pris.
Varelager og eventuelt kjøp av eiendom kommer i tillegg.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.