Sentralt på kjøpesenter: MIX Åmot / Go’Biten Kiosk

Veldrevet storkiosk med stabil økonomi. Høy kundetrafikk og sittekapasitet gir gode driftskår og utviklingsmuligheter.

Kr. 1.090.000 Beliggenhet: Åmot, Modum
Omsetning: 6.000.000 Kr.
Husleie: 352.000 Kr

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: MIX Åmot / Go’Biten kiosk 2004
Etablert: 2004
Bakgrunn for salg: Andre prioriteringer
Antall ansatte: 9
Årsverk: 4
Nett: Egen Facebook-side

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 29.354 kr/mnd (eks mva)
Areal: 155 m2 + fellesareal (46.5 m2), uteområde (57 m2) og lager.
Husleiegaranti: 3 mnd leie
Løpetid leiekontrakt: 31.12.2027
Forlengelse: 5 år av gangen
Felleskostnader: 9.500 kr/mnd (eks. mva)
Adresse: Lilleåsgata 1, 3340 Åmot

Drift

Konsept: Kioskdrift
Åpningstider: 09:00–21:00 (søn 12:00–21:00)

Finansiell informasjon

Omsetning 2022: 5.998.283 kr
Lønnsprosent: 36.4%
Varekostnad: 34.8%

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Ingen kjente
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, leieavtale, plantegning, m.m.

Lars-Gunnar H. Martinsen

Megler
T: 22 61 21 00
M: 959 84 724

MIX Åmot, eller Go’Biten Kiosk som den også kalles, har gjennom et knapt tiår vært et sosialt møtepunkt for de nærmere 15.000 innbyggerne i Modum. Kiosken og senteret er i tillegg et populært pit stop for hyttefolk og andre som beveger seg gjennom dette trafikknutepunktet midt på Østlandet. Inntektene har vært stabilt gode, med en omsetning tett opp mot 6 MNOK i snitt. Det er likefullt rom for økte inntekter, bl.a. gjennom driftsjusteringer. Alt av inventar og utstyr følger med i salget.

Konsept og virksomhet
MIX Åmot ble etablert i 2004, og har siden utviklet seg til å bli en velkjent og populær storkiosk i regionen. Virksomheten kombinerer tipping og kioskvarer med servering av pizza, varme småretter, is, kaffe, milkshake og andre drikkevarer. Lokalet er romslig, med god kapasitet for både kioskvarer og bespisning. Innredningen er ryddig og gjennomtenkt, og arbeidsstasjonene bidrar til effektiv drift.

Den strategiske beliggenheten, med inngang både direkte fra sentrumsgaten og internt i Åmot- senteret, gjør kiosken til et sentralt knutepunkt i Åmot sentrum. Dette sikrer en konstant strøm av kunder, og gjør kiosken til et ideelt stoppested for en mat- eller drikkepause i forbindelse med handleturen, eller reisen til og fra hytta.

Som medlem av MIX-kjeden nyter innehaveren godt av betydelige fordeler og støtte. MIX-konseptet er både gjennomtenkt og fleksibelt, og åpner for lokale tilpasninger. MIX Åmot har blant annet valgt å tilby salg av fyrverkeri. De skiller seg også ut med en allsidig meny, som blant annet inkluderer klassisk amerikansk pizza, ferske baguetter, en rekke forskjellige hamburgere, samt kuleis, slush og milkshake.

Maten holder generelt høy kvalitet, og dette gjør at kundene kommer tilbake igjen og igjen, og lar seg friste til å stikke innom når de er i forbifarten. Baguetter og salater lages ferske på stedet, og innimellom benyttes lokale råvarer. Ellers sørger ferdiglagde baser og retter for rask servering uten for høy eller kompleks personalinnsats.

MIX-kjeden
MIX-konseptet ble lansert i 1991, og har vokst til å bli en av Norges største kioskkjeder. I dag teller de rundt 500 avdelinger fra Svalbard i nord, til Mandal i sør. Konseptet eies av Norgesgruppen, og forvaltes av Norgesgruppen Servicehandel AS.

Kjeden fokuserer på eierskap, utvikling og drift av konsepter innen servicehandel og servering. Porteføljen inkluderer også anerkjente navn som Jafs, Deli de Luca og Fresh. Gjennom sitt varierte utvalg av konsepter kan de imøtekomme ulike forbrukerbehov og preferanser over hele landet.

Som medlem av MIX-kjeden har man mange fordeler, og blir godt ivaretatt av MIX Servicekontor nasjonalt, samt sin regionale distriktssjef. Noen av fordelene kjeden kan by på er:

  • Gode innkjøpsavtaler gjennom ASKO.
  • Tilgang til MIX merkevare, sentral markedsføring, m.m.
  • En grundig, strukturert og profesjonell opplæring som skaper grunnlaget for suksess.
  • Støtte og support rundt administrative rutiner knyttet til driften.
  • Nettverksbygging og erfaringsdeling med andre drivere.

Lokaler
Lokalene til MIX Åmot er på romslige 155 m2. I tillegg kommer lager og 57 m2 uteområde. Kiosken har en ryddig oppbygging av ulike soner, bl.a. slush-stasjon, kjøleskapsvegg for drikkevarer, isdisk, is- frysere, med mer. I enden er det også en egen avdeling for spill, tipping og kaffeprat.

En av virksomhetens fordeler er bespisningskapasiteten. Med hele 25 sitteplasser innendørs og 35 utendørs inviterer kiosken til å sitte ned og nyte maten i behagelige omgivelser, sommer som vinter. Spesielt populært er utendørsområdet på sommeren, med gjester som nyter en kald is, slush eller milkshake.

Beliggenhet
Åmot er et tettsted i Modum kommune, som ligger i Viken fylke. Stedet er et viktig trafikknutepunkt langs riksvei 350 mellom Hønefoss og Hokksund/Kongsberg/Drammen, med avkjøring vestover både mot Gol og Norefjell.
Kiosken har sentral beliggenhet rett ved hovedinngangen til Åmotsenteret, i direkte tilknytning til den trafikkerte sentrumsgaten utenfor. All hyttetrafikk som skal innom Åmot, må passere Go’Biten, og dette sikrer svært god eksponering for alle som er på farten.

Åmotsenteret har en god butikkmiks, med kjente aktører som Norli, Apotek 1, Nille, Spar og Solstudio, Det brede utvalget gjør at kundene finner alt på et sted, og senteret har derfor høy kundetilstrømming. Dette kommer spesielt MIX-kiosken til gode, ettersom et kioskbesøk ofte er noe man foretar spontant, eller som er naturlig å foreta i forbindelse med andre ærender.

Fordeler og muligheter
MIX Åmot har vært drevet med svært stabil omsetning gjennom et helt tiår, og byr på en ypperlig mulighet for ny driver til å utforske flere muligheter, parallelt med ytterligere optimalisering av eksisterende drift.
Bedriftsbørsen vil ellers fremheve følgende oppsider:

Full pakke med mulighet for mer
Kiosken nyter godt av den beste beliggenheten i Åmot sentrum, og alle nødvendige driftsressurser og utstyr følger med som en del av totalpakken. Videre åpner det seg muligheter for å stake ut nye retninger og utvikle virksomheten.

Utvidelse av matmenyen
Det kan være hensiktsmessig å vurdere utvidelse av både varetilbud og menyutvalg. Med dette vil man kunne møte økt etterspørsel og komplettere tilbudet for kundene – samtidig som fornyelse i seg selg vil tilføre entusiasme og positiv energi.

Flere varekategorier
Typiske «hyttevarer» og sesongvarer er naturlige utvidelser som kan gi økt omsetning. Med nye, strenge nasjonale regler for salg av fyrverkeri åpner det seg også et potensial i å utvide salget av fyrverkeri, både lokalt og regionalt. Selv om dette selges over en kort periode, utgjør det gode ekstrainntekter.

Pris og verdivurdering
MIX Åmot har levert en svært jevn og stabil topplinje med omsetning nær 6 MNOK i snitt de siste 10 år. Det er tatt investeringer over driften, blant annet til utbygging av uteplassen foran kiosken.

Alt av driftsutstyr og inventar, inkludert godkjent container til lagring av fyrverkeri, følger med. Med bakgrunn i dette vurderer Bedriftsbørsen verdien av virksomheten til 1.090.000 + varelager Transaksjonen vil gjennomføres ved virksomhetsoverdragelse.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt sta?r vi for 60-70 transaksjoner i SMB-markedet hvert a?r. Vi har unik kompetanse pa? salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Va?re verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom va?r erfaring hva markedet burde være villig til a? betale for virksomheten.