Sveiseprodukter.no Nettaktør i sterk vekst

Driftseffektiv og moderne faghandel med eget agentur på høykvalitetsprodukter til både proff- og hobbymarkedet.

Kr. 2.200.000 Beliggenhet: Norge
Prisantydning: Kr. 2.200.000,–
Omsetning: Kr. + 5.000.000,–
Resultat: Kr. 900.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Sveiseprodukter AS
Etablert: 1998 / 2018
Bakgrunn for salg: Annen prioritering
Antall ansatte: 0
Årsverk: 0.5
Web: Sveiseprodukter.no

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 163.000,- (lagerleie ekstern leverandør)
Kontoradresse: Stallbakken 5, 2005 Rælingen

Drift

Konsept: Nettbasert faghandel
Åpningstider: Normal kontortid

Finansiell informasjon

Omsetning 2021: 5.054.658 kr
Driftskostnad: 2.906.696 kr
Varekostnad: 328.628 kr
Resultat: 900.000 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap, avtaler

Morten Persson

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 89 99 99

Sveiseprodukter AS har markedets beste domene og eget fullsortimentsagentur. Den attraktive virksomheten doblet i fjor omsetningen, og har urealisert potensial på både produkt- og tjenestesiden.

Forretningskonsept
Sveiseprodukter er solid forankret både faglig og markedsmessig. Virksomheten startet allerede i 1998 som Alfstad Maskinvareforretning AS, men forandret strategi og navn i henholdsvis 2018 og 2021. Som resultat opplevde selskapet fra 2020 til 2021 en økning i omsetning fra 2.8 til rett over 5 MNOK. Den solide veksten ser ut til å fortsette inn i 2022.

Nettstedet er en digital faghandel, med eget fullsortiments-agentur fra Nov-Weld. Dette dekker hele spekteret fra sveiseapparater, for enkel hjemmebruk til mer avanserte proffmodeller. I tillegg kommer en rekke andre leverandører – noen lokale, samt svenske Sisab og danske Diesella. Sortimentet omfatter sveiseapparater, plasmaskjærere, tilsatsmateriale, samt verneutstyr, forbruksvarer og annet tilbehør (se sveiseprodukter.no for full oversikt). Produktene er prisgunstige og har gjennomgående høy kvalitet.

Alfastad Maskinvareforretning solgte opprinnelig spesialverktøy til industrien, og selskapet har fortsatt et stort nettverk av verkstedskunder over hele landet. Det selges fortsatt noe maskin- og spesialverktøy på forespørsel fra tidligere etablerte kunder, men fokus ligger nå på salg av sveiseprodukter.

Selskapet eier i tillegg til Sveiseprodukter.no også domenet Toolmax.no. Også denne siden har nettbutikkløsning, men er per i dag ikke aktiv.

Drift
Produktene selges i hovedsak gjennom nettsiden, samt noe på forespørsel. Nettsiden er tilpasset markedet og fungerer som en moderne og brukervennlig nettbutikk. Logistikken er optimalisert med eksternt lager og automatisert vareplukk. Den effektive driften gjør at selskapet kan drives med bare halv stilling. Dagens eier innehar selv denne rollen, og er klart til å gi overtager grundig innføring.
3p logistikk håndterer varelager og utsending, mens fraktpartnere er Posten og Bring. Betalingsløsning via Vipps og Klarna.

Den automatiserte driften gjør at kunden mottar varene sine svært raskt. Kombinert med god service sørger dette for høy kundetilfredshet – og ikke minst godt omdømme i bransjen.

For markedsføring bruker selskapet i dag primært AdWords. Sveiseprodukter.no er etablert på Facebook med ca. 2.000 følgere.

Fordeler og muligheter
Sveiseprodukter har en attraktiv nettbutikk, effektivt trimmet drift og kan vise til sterke økonomiske resultater. Ny eier får her mulighet til å overta en virksomhet i godt driv og med betydelig potensial.
Nettbutikken er godt på vei til å bli en vesentlig aktør i sitt marked, og alt ligger godt til rette for å ta dette videre. Det bør med begrenset innsats for eksempel være mulig å øke omsetningen ved å fokusere på mer konkret markedsføring. Brandingen av produktene kan med fordel også spisses mer.

Nettbutikken kan drives fra hvor som helst, så lenge lokasjonen har 4G-dekning (gr. automatisering og 3P-logistikk).

Produktspekteret vil med relativt enkle grep kunne gjøres større og bredere ved å ta inn flere produkter fra både eksisterende leverandør og andre. Dagens eier mener salget kan økes vesentlig med en eier som ønsker å dedikere mer tid og ressurser enn han selv har hatt mulighet til.

Vi i Bedriftsbørsen anser potensialet og mulighetene for Sveiseprodukter.no som betydelig for ny eier.

Pris og verdivurdering
Sveiseprodukter har opplevd kraftig vekst fra 2020 til 2021. For 2022 er det forventet ytterligere vekst. Potensialet, forventningene og virksomhetens resultater er kort oppsummert meget gode.

Bedriftsbørsen vurderer verdien av virksomheten til 2.200.000 kr
Varelager kommer i tillegg (ca. 1.000.000 kr).

Kjøp av aksjeselskapet kan om ønskelig gjennomføres på «kontant og gjeldfri» basis.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.