Trysil Hyttegrend og Camping

Fantastisk beliggenhet ved badestrand, fiskeelv og landets største ski- og sykkelanlegg. Godt belegg og potensial!

Kr. 26.500.000 Beliggenhet: Trysil
Omsetning 2022: Kr. 4.920.000,–
EBITDA 2022: Kr. 2.750.000,-

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Trysil Hyttegrend enk
Etablert: 1960-tallet
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 2
Årsverk: 1
Web: Trysilhytte.com

Dokumenter

Drift

Konsept: Overnatting

Finansiell informasjon

Omsetning 2022: 4.920.027 kr
Driftskostnader: 1.781.259 kr

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Regnskap og eiendomstakst

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Trysil Hyttegrend og Camping kan tilby ulike opplevelser og overnattingsformer, og treffer derfor bredt i markedet. Beliggenheten ved en av våre største nasjonalparker og skianlegg, samt landets største område for tilrettelagt stisykling, sikrer god turisttilstrømming året rundt. Utvidelse av sesong og kapasitet er derfor noe av det som kan gi økt omsetning for anlegget.

Konsept
Trysil Hyttegrend og Camping tilbyr hytter og vandrerhjem på helårsbasis, samt camping i sommerhalvåret. På den naturskjønne plassen kan man oppleve det gode ferieliv, med kano, bading, fiske og grilling.

Omgitt av spektakulær natur kan gjestene her føle seg i ett med naturen. Man har utsikt rett mot fjellet, og grønne elvesletter, og umiddelbar nærhet til en rekke friluftsaktiviteter. Store deler av eiendommen grenser ned mot Trysilelven, og hyttene er godt plassert med fine uteplasser og utsiktsforhold.

Langs elva er det egen strand og badeplass, samt flere hyggelige grillhytter og bålplasser. Beliggenheten ved vannet danner en ekstra stemningsfull ramme rundt måltidet og kveldskosen, og skaper gode sommerminner som får gjestene til å komme igjen år etter år.

De minste har egen lekeplass å boltre seg på. Anlegget har i tillegg en flott badstue, og denne bidrar til å utvide badesesongen vesentlig.

Det er gode fiskeplasser rett utenfor anlegget. Med kanoutleie kommer man seg også lenger av gårde, enten man vil fiske eller bare ta seg en padletur i de nydelige omgivelsene. Hver onsdag arrangeres fiskekafé, med guiding om gode fluer og fiskeplasser.

Fra porten går det hyppige skibusser til Trysil Skisenter, som er Norges største ski- og sykkelanlegg. Med få steg kommer man seg dermed ut i et fantastisk løypenett, og til Trysil Bike Arena.
Trysil Hyttegrend og Camping har innimellom også selskaper og eventer. Her kan de i tillegg til utendørsfasilitetene tilby selskapslokale med plass til 40 gjester.

Eiendommen
Anlegget ble etablert på slutten av 1960-tallet. Eiendommen som er på ca. 28 mål har 18 hytter, 1 vandrerhjem, og 21 campingplasser. I tillegg finnes et resepsjonsbygg og selskapslokale. Totalt har de ca. 90 oppredde sengeplasser.
Eiendommen er generelt godt vedlikeholdt og har i de siste årene blitt påkostet for rundt 5-6 MNOK, hvor hoveddelen av dette har gått med til bygging av nye hytter.

Hytter
Stedet har over tid satt opp 16 hytter med dusj og toalett, samt 2 campinghytter uten. Hyttene er godt vedlikeholdt: Størrelse og standard varierer:

4 x 6 personer             Disse hyttene ble bygget i 2021-2022 og har veldig god standard.

10 x 4 personer           Eldre og koselige hytter, med tradisjonell og enklere hyttestandard.

4 x 2 personer  To av samme standard som over + to campinghytter for sommerbruk.

Camping
Campingplassen består av 21 plasser som alle har strøm, i tillegg tilbyr de 10 teltplasser. Disse kan benytte sanitæranlegget i Vandrerhjemmet. Campingen er i dag bare åpen i sommerhalvåret, men kan når som helst utvides til helårsdrift. Senteret kan i så fall starte å tilby permanente plasser.

Vandrerhjem/motell/storhytte
Dette er et toetasjes bygg på 460 m2, hvor hovedetasjen på 235 m2 er innredet med til sammen 2 enkeltrom, 8 dobbeltrom, samt stort felles oppholdsrom/stue med kjøkken, toalett og dusjanlegg. Rommene er av enkel standard, uten egen dusj og WC. Vandrerhjemmet leies ut hele året.

Huset har i tillegg full underetasje, som i dag benyttes til lager og verksted. Her er det rikelig plass som eksempelvis kan benyttes til å bygge et større sanitærrom for campingturistene, dersom man vil utvide til helårscamping eller øke antall campingplasser.

Drift
Senteret er lettdrevet, og det er opp til eier selv å velge ønsket nivå for aktivitet og tilstedeværelse. Anlegget har de siste årene vært stengt én måned i året for ferieavvikling og vedlikehold. Med dagens drift utgjør arbeidet ca. ett årsverk, i tillegg til det innleide renholdet. For å nedjustere tilstedeværelsen og arbeidstimene kan man automatisere nøkkellevering, enten gjennom kodeboks eller kodelåser.

Kundene leier sengetøy i resepsjonen. I resepsjonen selges også is og sjokolade.
Trysil Hyttegrend og Camping har en funksjonell og god hjemmeside, med integrert booking-løsning. Denne håndterer også bestillinger fra eksterne plattformer som Booking.com, AirBnB og Expedia, slik at alle bookinger koordineres i sanntid. Nettsiden er enkel å håndtere, og har god kundesupport.

Booking av campingplass skjer kun direkte, mens rundt halvparten hyttebookingene kommer via nettsiden.

Aktiviteter og destinasjonsutvikling
Trysil er et eldorado når det kommer til aktiviteter, og dette er utslagsgivende for mange besøkende. Trysil er også Norges desidert største og mest populære skidestinasjon, med høyt belegg gjennom hele vinteren. Etter noen år med målbevisst utvikling er de også mellom Norges raskest voksende sommerdestinasjoner.

Blant aktiviteter det har blitt satset på er bl.a. sport, friluftsliv, underholdning og arrangementer. Samlet har dette gitt en meget god vekst også utenfor skisesongen, og dette ser ut til å styrke seg kraftig i årene som kommer.
Aktivitetene og destinasjonsutviklingen omfatter blant annet:

 

Ski Trysil Skisenter er landets største skianlegg, med hele 32 heiser og 69 nedfarter. Anlegget er også kåret til Norges mest barnevennlige Det foreligger planer for ytterligere utvidelse av heiser/traseer.
Sykling Med Trysil Bike Arena har regionen landets største sykkelanlegg, med mer enn 50 km spesialbygde løyper, 7 heisbaserte flytstier og rundt 100 km naturlige sykkelstier. GT Pro Park tilbyr bl.a. landets største pump track, samt hopplinjer, drop og parallelløype.

 

Fjellturer Det er nydelig natur i alle retninger, og med skianleggets stolheiser kommer turgåere og syklister raskt opp i nydelig fjellterreng.
Fiske Trysilelva er en populær fiskeelv for ørret og harr. Det jobbes også med å få opp igjen laksebestanden. I tillegg er det mer enn 70 andre elver og innsjøer i området med det godt fiske. Anlegget tilbyr kanoutleie.
Golf Trysil Golf har et flott anlegg, med en spennende 18 hulls-bane og gode treningsforhold.
Klatring Klatreparken Høyt & Lavt ligger i umiddelbar nærhet til restauranten og skianlegget. I tillegg fins tilbud juving og fjellklatring.
Event Arrangementer som Trysil Rypa, Trysil Bike Festival, Utflukt og Trysilrittet trekker store mengder tilreisende utenfor skisesong.
Transport Sent i 2019 åpnet flyplassen Scandinavian Mountans Airport | Sälen–Trysil. Denne ligger kun 40 minutter fra Trysil og er med på å gjøre destinasjonen langt mer tilgjengelig for europeiske turister. Rutene er foreløpig få, men er ventet å øke betraktelig.
Servering Restaurant- og utelivstilbudet er variert, og preges av aktører som utfyller hverandre og samarbeider godt, bl.a. på markedsføringsfronten og med felles visjoner og utviklingsmål.

Økonomi
I 2022 endte omsetningen på ca. MNOK 5, med et driftsresultat (EBITDA) på 2,75 MNOK. For 2023 forventes det en omsetning på 5,5 MNOK, med et driftsresultat (EBITDA) på 3,2 MNOK. Dette skyldes delvis at man nå kan leie ut en ekstra hytte (bygging av siste hytte ble ferdigstilt medio 2022). Tallene viser hittil i år god vekst, og tyder på at budsjetterte tall er nøkterne.

Belegget på vandrerhjemmet er i ferd med å hente seg opp etter pandemien. I 2022 lå omsetningen her ca. 500.000 kr under normalen.

For 2024 er det budsjettert med omsetning på 6 MNOK, og et driftsresultat på 3.6 MNOK.

Fordeler og muligheter
Trysil Hyttegrend og Camping er godt innarbeidet i markedet. Anlegget har en idyllisk beliggenhet, med god tilkomst til et bredt spekter av aktiviteter og naturopplevelser, deriblant Norges største ski- og sykkelanlegg. Dette gjør det til et svært attraktivt turistanlegg, sommer som vinter.

Turismen i Trysil er i sterk vekst, og bidrar også til at etterspørselen på overnatting øker. Dette gjelder sommer som vinter, da det over flere år har blitt satset stort på Trysil som helårsdestinasjon. Flytilbudet bidrar også til veksten, og her er det ventet betraktelig økning de nærmeste årene. Samtidig styrkes aktivitetstilbudet med stadig nye opplevelser.

Selv om stedet går godt med dagens drift, er vekstmulighetene gode. Man kan ta ut direkte økning ved å heve belegget på eksisterende bygningsmasse. Campingplassen kan eksempelvis utvides til helårsdrift. Man kan også gjøre om dagens selskapslokale til overnattingsplass.

For utvidelse er det også flere muligheter: Det foreligger godkjenning for 5 nye hytter, som vil gi vesentlig økt kapasitet. Vandrerhjemmet kan også bygges ut med flere boenheter.

Å øke mengden eventer og arrangementer vil kunne gi en hyggelig biinntekt. Det gjøres ikke all verdens av dette i dag, så her er det muligheter. Selskapslokalet har god kapasitet for dette. Med 90 sengeplasser egner stedet seg også for utleie til bedrifter. Alle aktivitetene i området gjør det spesielt velegnet til team building og kick off.

Senteret tilbyr i dag kanoutleie. Dette kan suppleres med andre typer utstyr, som f.eks. SUP, terrengsykler og fiskeutstyr. Også innen guiding finnes det flere muligheter.

Av matprodukter selges i dag bare is og sjokolade. Her er det mange utviklingsmuligheter, enten man vil selge ferske bakevarer, dagligvarer, påsmurt, varmretter, etc.

Pris og verdivurdering
Trysil Hyttegrend og Camping er et meget attraktivt turistanlegg med solid økonomi og inntjening, samt en god eiendomsmasse med fortsatt uforløst potensial.

Bedriftsbørsen vurderer prisantydningen til 26.500.000 kr.

Bedriftsbørsen AS er Norges største bedriftsmegler. Totalt står vi for 60-70 transaksjoner i SMB- markedet hvert år. Vi har unik kompetanse på salg av bedrift og bred transaksjonserfaring. Våre verdivurderinger er «markedsrettede», og forteller gjennom vår erfaring hva markedet burde være villig til å betale for virksomheten.