Veldrevet restaurant på Karl Johan selges

Godt etablert restaurant med lokaler rett ut mot Oslos hovedgate. 28 års drift og høy lønnsomhet. En unik mulighet.

Kr. 1.950.000 Beliggenhet: Oslo
Prisantydning: Kr. 1.950.000,–
Omsetning 2018: Kr. 9.560.000,–
Husleie: Kr. 1.535.000,–

Kontakt en av våre meglere her

Detaljer

Selskapets navn: Jambo Restaurant
Etablert: 1991
Bakgrunn for salg: Endrede prioriteringer
Antall ansatte: 6
Årsverk: 3
Web: Facebook-side

Dokumenter

Husleie/Lokalitetene

Husleie: 1.535.000
Areal: 344 kvm
Husleiegaranti: 6 måneder
Løpetid leiekontrakt: 31.12.2024
Felleskostnader: Etter fordelingsnøkkel
Adresse: Karl Johans gt 13, 0154 Oslo

Drift

Konsept: Kinesisk restaurant
Åpningstider: 11.00-23.00

Finansiell informasjon

Omsetning 2018: 9.560.000 kr
Lønnsprosent: 37%
Varekostnad: 1.768.000

Diverse informasjon

Kompaniskap: Nei
Offentlige pålegg: Nei
Tilgjengelige vedlegg: Leiekontrakt, Årsregnskap 2017, Resultat 2018, Plantegning

Per Arne Reiersrud

Megler/Partner
T: 22 61 21 00
M: 91 77 27 36

Dette er en unik mulighet til å ta over en veldrevet restaurant i hovedstadens paradegate. Konseptet er i dag asiatisk, og kan videreføres med minimal innsats fra ny eier. Det flotte lokalet åpner også for helt nye konsepter, for den som er på jakt etter en sentral lokasjon for en ny og spennende satsing.


Konsept

Jambo Restaurant er en klassisk kinesisk restaurant med nærmere 30 års fartstid. Menyen er kantonesisk og omfatter kjente retter som vårrull og chop suey, samt mer eksotiske innslag som haifinnesuppe, thai mat, schezuan, m.m..

Eierne har satset på enkel og velsmakende mat til en overkommelig pris. Driften er effektiv og rettene kommer raskt på bordet, men uten at det går utover servicen. Betjeningen er kjent for å være hyggelig og smilende.

Restauranten har alltid vært drevet med god lønnsomhet og i 2018 ble driftsresultat etter eierlønn på MNOK 2.1 før skatt.

Restauranten har gode omtaler på TripAdvisor. En besøkende skriver:
Her er restauranten der vi vet hva vi får, maten er god og vellaget og prisene er fantastisk gode. Lokalet fylles opp av asiater, noe som er et kvalitetsstempel. Denne restauranten leverer kvalitet til alle uten snev av snobberi. Vi kommer igjen gang på gang.

Beliggenhet
Jambo ligger i 2. etasje over ærverdige Svanen (apotek), med inngang fra både Stortorvet og Karl Johan. Her er det høy trafikk av forbipasserende året gjennom, med hovedtrykk på sommerhalvåret når turistene inntar byen. Restauranten nyter selvfølgelig godt av dette, og får mange turister inn til lunsj og middag. Men kundegrunnlaget er bredere enn som så; restauranten har gjennom sine mange år opparbeidet seg en god fast kunde gruppe i Oslo som jevnlig besøker stedet.

Lokaler
Lokalene er gjennomgående, med store vindusfasader ut mot både Karl Johans gate og Stortorvet. Vinduene kan åpnes, slik at stedet på sommerstid blir en del av det yrende livet utenfor. Den rommelige restauranten har plass til hele 130 gjester. Lokalet er godt tilpasset med kjøkken og bar midt i lokalet, og en sittefløy på hver sin side. Dette gjør stedet effektivt å drive, rent bemanningsmessig, og bidrar også til at gjestene får rask service.

Inngangspartiet fra gateplan er en gjennomgang. Dette betyr at restauranten i praksis har inngang både fra Karl Johans gate og Stortorvet (se bilder over).

Fordeler og muligheter

Få steder kan skilte med like god beliggenhet og fasade. Dette er med å gjøre stedet svært attraktivt. I tillegg er driften godt innarbeidet og stedet velkjent både blant Oslos innbyggere og tilreisende.

Det gjøres nærmest ingen form for markedsføring av stedet. Det er derfor rimelig å anta at dette burde øke kundetilstrømmingen ytterligere.

Med beliggenhet og utsikt ut mot Karl Johan, er stedet svært attraktivt for turister. Å invitere ulike turistaktører til samarbeid vil trolig kunne gi betydelig økt belegg spesielt på sommerstid.

Restauranten har i dag lite selskaper og bedriftsarrangementer, men lokalene er meget godt egnet for dette. Her ligger det derfor et betydelig potensial.

Lokalene er også enkle å tilpasse andre konsepter. Den sentrale beliggenheten åpner i så måte for mange muligheter.

Pris og verdivurdering
Bedriftsbørsen AS verdivurderer over 200 virksomheter hvert år. Verdivurderingen er markedsrettet og forteller hva markedet burde være villig til å betale for bedriften.

Jambo Restaurant er meget godt innarbeidet og har hatt god lønnsomhet gjennom mange år. I 2018 hadde de en omsetning på MNOK 9,5 med et driftsresultat før skatt og avskrivning på rundt MNOK 2,1.

Bedriftsbørsen verdivurderer derfor Jambo Restaurant til 1.950.000 kr.
Varelager kommer i tillegg. Salgsprospektet er basert på salg av virksomheten uten aksjeselskapet.